NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

HAJSZÁLNYIRA VOLTUNK A GYŐZELEMTŐL MISKOLCON

Hajszálnyira voltunk a győzelemtől Miskolcon
Hatalmas szívvel, szenzációs játékkal rukkoltunk elő Miskolcon, ahol az utolsó pillanatig megvoltak a győzelmi esélyeink úgy is, hogy a záró negyedre elveszítettük az addig 21/12 pontos, remekül játszó Sydney Wallacet.
DVTK Hun-Therm
DVTK Hun-Therm
83 : 82
NKA Universitas Pécs
NKA Universitas Pécs

Weninger Virág nélkül utaztunk Miskolcra, csapatkapitányunk a hétközi Európa Kupa mérkőzésen szenvedett térdsérülést. A feldobás után Sydney Wallace hozta el a labdát, de az első kosarakat a miskolciak szerezték meg Charles és Tadic révén. Mérész Beatrix 2+1-e majd Sydney Wallace közelije pécsi vezetést jelentett (4-5). Kaila Charles termelte a fehér mezesek pontjainak nagy részét, a negyed derekán a kilenc miskolci találatból hetet az amerikai jegyzett. A hetedik percben 13-11-re vezettek a hazaiak, nálunk öten is feliratkoztak már a pontszerzők közé. Kimaradt helyzetek mindkét oldalon, majd Adenike Olawuyi egyenlített, amire Aho Tyra egy triplával válaszolt. Az első játékrész vége a hazaiaké volt, 16-15 után zsinórban hét pontot szereztek Lelikék úgy, hogy Toman a dudaszóra rádobott hármasa közben Wallace-ra fújtak faultot, a fiatal játékos pedig értékesítette mindhárom büntetőjét (23-15). Utólag azt mondhatjuk, hogy ebben a 45 másodpercben összeszedett hátrányunk határozta meg a meccs végkimenetelét.
   
Hamar tíz lett közte, Grigalauskyte tette a helyére a labdát, majd némi zavar keletkezett a hazai oldalon, amit labdaszerzésekkel remekül ki tudtunk használni, Peyton Williams kétszer, Mérész Trixi pedig egyszer villant, máris 25-21 állt az eredményjelzőn a 13. percben. Lépéshibát fújtak a hazaiakra, majd az ellentámadásnál Sydney Wallace-t faultolták, aki nem hibázott a büntetővonalról (25-23). Jól tartottuk magunkat, Sydney pedig a kezdeti pontatlansága után jócskán belelendült, dupla, tripla, máris csak egy volt közte (29-28)! A túloldalon Charles lépett elő 31-30 után, majd Aho Nina kosarával egy lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a DVTK. Jól játszottunk, megbecsültük a labdát és nem engedtük ellépni a miskolciakat. Nadija Smailbegovic szórt egy szép triplát a sarokból, majd Charles kosara után a rendkívül agilisan játszó Mérész Beatrix 2+1-e nyomán 37-36 állt az eredményjelzőn. A félidő előtt Kiss Angi is bevágott egy hármast a sarokból, de a negyed záró találatát Grigalauskyte jegyezte (43-39).
   
Villámrajtot vett a szünet után a Miskolc, bennragadtunk az öltözőben és hamar megugrottak 51-39-re állva hagyva a mieinket. Nem akart összejönni semmi sem támadásban bő két percig, Matea Tadic büntetőivel mozdultunk el a 39 dobott pontról. Lendületbe jöttünk mi is, Sydney Wallace varázsolt be újabb távoli kosarakat, de Mérész Trixi is szépen tette a dolgát (24. perc 57-53). Jól sikerült a következő szakasz is, olyannyira, hogy 60-60-nál utolértük a DVTK-t Sydney Wallace triplájával, ami a negyedik volt ezen a mérkőzésen. A játékrész utolsó percében megsérült Sydney bokája, de még ledobta az ellene elkövetett szabálytalanságért járó két büntetőt (az egyik bement), majd lesántikált a pályáról a 21 pontnál járó klasszis, aki ezután már nem is tudott visszaállni a pályára.
   
63-61-ről indult a záró felvonás, ami a Sydney Wallace helyére beálló Laczkó Sári triplájával indult, majd amikor a roppant hasznosan játszó Peyton Williams is betalált közelről, Völgyi Péter időt kért 66-63-as pécsi vezetésnél. Toman Petra villant kétszer is közelről, közte Matea Tadic betörését lefülelték, így visszavette a vezetést a DVTK (67-66). Új erőre kapott a Miskolc, 71-66-nál Jovan Gorec hívatta magához övéit, ami után jött egy újabb Laczkó-tripla. Hat perccel a vége előtt Matea Tadic büntetőivel egál volt az állás (71-71). Néhány támadással később újból nálunk volt az előny Matea Tadic nyolc méterről eleresztett hármasa után (73-74), de három perccel a vége előtt 79-78 állt a táblán, teljesen nyílt volt a mérkőzés. Kányási Veronika bokája is megsérült, a miskolci időkérés után azonban két pécsi kosár esett, amivel három volt ide, 82-79-re vezettünk. A végjátékban először Toman gyötört be egy labdát közelről a gyűrűbe, majd Lelik kosarával eggyel ment a fehér mezes hazai gárda. Jovan Gorec utolsó idejét is kikérte 18,9 másodperccel a vége előtt, de a szerencse a hazaiak kezét fogta, két kísérletünk is leszédült a gyűrűről. Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk Miskolcon, megérdemeltük volna a győzelmet, de így is emelt fővel távozhattunk az idén még lényegében veretlen Euroligás DVTK otthonából.
   
DVTK Hun-Therm – NKA Universitas Pécs 83-82 (23-15, 20-24, 20-22, 20-21)
Miskolc, 1200 néző. V.: Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter, Varga-Záray Katalin
   
DVTK Hun-Therm: Aho N. 2, Toman 11, Charles 19/3, Garbin 11/9, Tadic 8. Csere: Grigalauskyte 9, Aho T. 3/3, Kányási 5/3, Lelik 15/3. Edző: Völgyi Péter, Ábrahám Márta, Kovács Dénes
NKA Universitas Pécs: Tadic 12/6, Laczkó 6/6, Wallace 21/12, Mérész 14, Williams 14. Csere: Kiss 5/3, Rátkai 2, Smailbegovic 4/3, Olawuyi 4. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
   
Jovan Gorec: Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez. Az idei szezonban is bizonyítják, hogy megérdemlik, hogy az Euroligában szerepeljenek. Nekünk dolgoznunk kell a hibáinkon, de az ilyen ellenfelek ellen lehet igazán fejlődni.
Mérész Beatrix: Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk ma, úgy gondolom, hogy negyven percen keresztül küzdöttünk, hajtottunk. Sajnos sok kisebb hibánk volt, amiket ki kell még javítani, főleg a végjátékban. Ezt kell gyakorolnunk, hogy az ilyen helyzetekben is tudjunk élesek lenni. Megyünk tovább.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva