NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

GYŐZTES NYITÁNY ALBERTIRSÁN

Győztes nyitány Albertirsán
Kiváló első félidő után magabiztos győzelemmel indította a bajnokságot csapatunk, Cegléden 82-43-ra tudott győzni az NKA Universitas Pécs. Ezúttal rengeteg lehetőség jutott a fiatal játékosainknak is, akik közül Halmágyi Kata megszerezte élete első élvonalbeli kosarát.
VBW CEKK CEGLÉD
VBW CEKK CEGLÉD
NKA Universitas Pécs
NKA Universitas Pécs

Meglehetősen fiatal csapattal utazott első bajnokijára csapatunk, amelynek a keretében ott volt a fiatal akadémista testvérpár, Halmágyi Kitti mellett Halmágyi Kata is. A kezdés után hamar eldöntöttük a Cegléd elleni, albertirsai nyitányt. A legfontosabb kérdéseket már az elején kétséget kizáróan lezártuk, az első pillanattól magunkhoz ragadva a kezdeményezést, gyors, pontos játékkal már az ötödik percben tíz pont feletti előnyt építettünk magunknak (4-15). Hiába volt a házigazdák időkérése, megállíthatatlanul robogott fiatal csapatunk, amelynek első ötösében ezúttal Rátkai Eszter mellett Halmágyi Kitti is helyet kapott, két akademistával kezdett Jovan Gorec. Sűrűn forgatta csapatát vezetőedzőnk, hiszen néhány nap múlva Szekszárdon rangadó vár a mieinkre. A frissességünk így folyamatos maradt a nagyszünetig, 52 dobott pont mellett mindössze 21-et kaptunk, 62 százalékos dobóteljesítményünk állt szemben a hazaiak huszonkét százalékos pontosságával.
   
A fordulás után kicsit más mérkőzést láthatott a publikum, majdnem öt percig egyetlen kosár sem esett, Peyton Williams duplájával mozdult meg újra az eredmény. Sok hibával tarkított, lassabb volt a játék mindkét oldalon, Jovan Gorec kénytelen volt felemelni a hangját a negyed utáni kisszünetben, aminek azért meglett a hatása, pontosabb támadójátékot és agresszívebb védekezést mutattunk. Mindeközben az Akadémia újabb mérföldkőhöz ért, a Halmágyi testvérek egyszerre voltak az pályán, felnőtt NB I.-es mérkőzésen, ahol ketten együtt 22 percnyi játékidőt kaptak a 200-ból. Az utolsó negyedben Halmágyi Kata betalált a gyűrűbe, 65-29-re vezetett ekkor az NKA Universitas Pécs. A folytatásban is a fiataljait tartotta pályán vezetőedzőnk, így a kulcsjátékosaink már a keddi mérkőzésre pihenhettek. A vége 82-43-as pécsi győzelem, folytatás három nap múlva Szekszárdon.
   
VBW CEKK Cegléd – NKA Universitas Pécs 43-82 (9-28, 12-24, 6-9, 16-21)
Albertirsa, V.: Söjtöry Tamás, Györfy Rúben, Jankovics Viktor

VBW CEKK Cegléd: Czank 4, Rakita 2, Farkas 3/3, Kobolák 11, Barnai 7. Csere: Horváth 6, Vincze 7/3, Nagy -, Viszmeg 3/3, Andi -, Filipovicz -. Edző: Lóelhadji Malick
NKA Universitas Pécs: Rátkai 1, Weninger 13/3, Halmágyi Kitti -, Mérész 10, Williams 8. Csere: Tadic 8, Laczkó 10/6, Kiss 13/3, Olawuyi 4, Halmágyi Kata 2. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
   
Jovan Gorec: Nyolcvannyolc percet tudtak játszani az U20-as fiatalok ezen a találkozón, mert már egy kicsit a keddi mérkőzésre is előre kell gondolnunk. A mérkőzés egyes szakaszain elveszítettük kicsit a koncentrációnkat és a ritmusunkat, de összességében próbáltunk nagy energiákkal és gyorsan játszani, ami sikerült is. Nemcsak az U20-asunk, a többi játékosunk is fiatal, épp emiatt lehetnek hullámvölgyek és hullámhegyek is a játékunkban a tapasztalatlanságunkból adódóan, de fel vagyunk erre is készülve. Tudjuk, nagyon hosszú még a szezon, és azon vagyunk, hogy folyamatosan fejlődjünk.
Kiss Angelika: Egy jó kis hajtós, pörgős meccset játszottunk, és ez is volt a tervünk, hogy rengeteget fussunk. Mind fizikálisan, mind mentálisan próbáltuk a fókuszt a védekezésre és az abból indított gyors támadásokra helyezni. Első meccsnek ez a mai szerintem teljesen jó volt, becsúsztak ugyan hibák, de ez természetes. Örülök neki, hogy a fiatalok ilyen sokat pályán tudtak tölteni és már csak az a célunk, hogy a keddi meccset is meg tudjuk nyerni. Következik egy gyors regeneráció és utána megyünk Szekszárdra!


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva