NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

GYŐZNI MEGYÜNK GYŐRBE!

Győzni megyünk Győrbe!
Vasárnap a TIPPMIX Női NB. I. 9. fordulójában egyik nagy riválisához, az UNI Győr MÉLY-ÚT-hoz utazik az NKA Universitas PEAC, ahol eddig nagyon kevés babér termett csapatunk számára.
Győrben, a vasárnap 17 órakor kezdődő találkozó számunkra kiemelt fontossággal bír, hiszen pécsi győzelem esetén egy komoly riválissal szemben kerülhetünk lépéselőnybe. Iványi Dalma együttese messze nem az előzetes várakozásoknak megfelelően szerepel, mind a bajnokságban, mind az Európa Kupában számos nehézséggel küzdenek, épp ezért számíthatunk arra, hogy megsokszorozott akarattal szállnak harcba ellenünk. Hazai porondon nyolc mérkőzés lejátszása után négy győzelem és négy vereség a zöld-fehérek mérlege, Győrben a „nyerhető” mérkőzéseik közül kettőt is elbuktak, a DVTK, és nem kis meglepetésre az ELTE BEAC-Újbuda is elvitte a győzelemért járó pontokat. Az Európa Kupában mindössze egyszer hagyta el győztesen a parkettet az UNI Győr MÉLY-ÚT, a török bajnokságban is gyengén szereplő Elazig ellen aratott 77-65 arányú sikerével viszont összevetésben jobb a török gárdánál. A fenti nehézségekben persze közrejátszanak a felkészülést is nehezítő és a menet közben keletkezett sérülések, illetve a nem igazán szerencsés légiósválasztás, hiszen a szezon elejére leigazolt sztár-irányító Aarion McDonald október közepén minden előzmény nélkül távozott a csapattól. Nincs könnyű helyzetben az Iványi Dalma vezette stáb, de bízunk benne, hogy nem most vasárnap kezdi meg a kilábalást a gödörből az UNI Győr MÉLY-ÚT.
   
Ami a győriek játékosállományát illeti, a legjobbjuk a palánk alatt bevethető amerikai, a 193 cm magas Beatrice Mompremier, akire már előző idényben is húzóemberként számítottak a zöld-fehérek. A szlovák Sabina Oroszova is tíz pont feletti átlagot hoz a magyar bajnokságban, a négyes poszton szereplő játékos egyébként Nikus Dudásová csapattársa a szlovák nemzeti válogatottban. A fent említett Aarion McDonlad helyére igazolt kanadai irányító, Shaylisha Colley egyelőre még adós a stabil jó teljesítménnyel, de a legutóbbi, Prometey elleni Európa Kupa meccsen már jelentősen hozzá tudott tenni a győriek játékához. Rajtuk kívül olyan kitűnő magyarok alkotják az UNI Győr MÉLY-ÚT keretét, mint Török Ágnes, Dubei Debóra, Dombai Réka vagy éppen Weninger Virág. A rutint Varga Zsófia és Ruff-Nagy Dóra képviselik, és mint az látható, jó erőkből áll, bő rotációval rendelkezik a győri csapat, ahhoz, hogy legyőzzük őket minden pécsi játékosnak a maximumot kell hoznia védekezésben és támadásban is.
   
Az NKA Universitas PEAC egy nagyszerű nemzetközi kupasikerrel a tarsolyában várja a vasárnapi rangadót, hiszen kedden a Bellona Kayseri legyőzésével megteremtettük annak lehetőségét, hogy jövő héten az Európa Kupa D csoportjának első helyéért szálljunk harcba Ankarában. Előbb azonban nem kisebb feladat vár Csirke Ferenc tanítványaira, mint az, hogy a bajnokság alakulásának szempontjából egyik fontos állomásán is győzni tudjon. Jelenleg hat győzelemmel és két vereséggel a bajnoki tabella harmadik helyén állunk, míg a győriek négy győzelemmel és négy vereséggel a hetedik pozíciót foglalják el. Ha vasárnap sikerül bezsebelnünk a két pontot, akkor egy komoly riválissal szemben lépéselőnybe kerülhetünk. Persze nagyon nem könnyű legyőzni a Győrt, hiszen visszatekintve a múltra, nem sok babér termett a PEAC számára, igazi mumusaink, a két csapat eddig lejátszott huszonhárom mérkőzéséből mindössze négy végződött pécsi győzelemmel. Legutoljára a 2019/2020-as bajnoki szezonban Pécsett 86-68 arányban tudtuk megverni a zöld-fehéreket, idegenben pedig csak egyszer, a 2014/2015-ös idényben, a bronzéremért vívott párharc során tudott nyerni a PEAC (68-62), de végül a győriek nyakába került az érem, mert kétszer is nyerni tudtak Pécsett.
   
Mindent összevetve, izgalmas, jó mérkőzésre van kilátás vasárnap Győrben, várhatóan mindkét csapat motiváltan száll harcba, nekünk pedig nem is lehet más a célunk, mint a győzelem! Az UNI Győr MÉLY-ÚT – NKA Universitas PEAC mérkőzés 17 órakor kezdődik a győri Széchenyi István Egyetemi csarnokban.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva