PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

GYŐZELMÜNKKEL LEZÁRTUK A PÁRHARCOT

Győzelmünkkel lezártuk a párharcot
Nem volt könnyű mérkőzés, de egy nagy hajrával a Ludovika Arénában is győzni tudtunk az NKE FCSM Csata ellen, így a PEAC-PÉCS a hetedik helyen zárt a bajnokságban.
Csata DSE
Csata DSE
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

A csapatok bemutatása után a profi kosárlabdától visszavonuló, újra anyai örömök előtt álló Nagy-Bujdosó Nórát köszöntötték a Csata képviselői. Lang révén a házigazdák ragadták magukhoz a kezdeményezést, a csatások centere jól (és zavartalanul) mozgott a palánk alatt az első játékrészben, a nyolcadik percben már tíz pontnál járt, csapata pedig 18-14-re vezetett. A triplákkal ezúttal is barátságban álltak Radóczék, hármat is bevágtak, így 23-16 állt az eredményjelzőn tíz perc játék után.

Mányoky is pályára került, két triplát is beemelt egymás után a második játékrész elején, amivel már 13 pontra növelte előnyét a házigazda. A Langot váltó Barnait sem tudták tartani az első félidőben gyenge védőjátékkal előrukkoló centereink, így rendre visszavágták a felzárkózási kísérleteinket a fővárosiak. Lelik triplája és Angyal duplája után 39-23 állt a táblán, a mérkőzés legnagyobb különbségét jegyezhettük ekkor. Hadilábon álltunk a büntetőzéssel ezúttal is, húsz perc alatt 11-ből ötöt értékesítettünk, legtöbbször Sarah Imovbioh állhatott a vonalhoz, nem tudták szabályosan tartani az ellenfél védői. A nagyszünet 45-34-es állásnál jött el, mindenki tudta, hogy ennél jóval több kell ahhoz, hogy ne kelljen május 1-jén még egy mérkőzést lejátszani Pécsett.

Nem sokkal fordulás után Lelik ütötte be negyedik személyi hibáját, nigériai centerünk pedig a ráadás büntetőt is értékesítette. Kicsit fegyelmezettebben kezdtünk el kosárlabdázni, Simon Zsófi és Katarina Tetemondová kosarai után hat pontra megközelítettük a Csatát (47-41). Ekkor még ennél közelebb nem jutottunk, ismét kiengedtünk, Horváth Bernadett két triplája közte Barnai találatával 55-41-re módosította az állást. Meszlényi Róbert időkérése után ismét mi nyújtottunk jobb kosárlabdát, Julie Vanloo két, Katarina Tetemondová pedig egy hárompontost tett be a helyére (28. perc 57-50). Hiába volt Tursics Krisztián időkérése, a játékrész végén Alyssia Brewer percei következtek, és már csak három ponttal vezettek a hazaiak (59-56).

A záró játékrész elején ez egyre olvadt, de egy újabb rövidzárlat következett be a mieinknél, 69-58-ra ismét ellépett a Csata. Nevena Jovanovic maradt a földön, fájdalmas arccal, bokáját fájlalva, az orvosi stáb vitte le a pályáról a szerb bedobót. Hihetetlen végjátékot hozott a mérkőzés, a csatások minden puskaporukat ellőtték, mi labdákat szereztünk, lepattanókat kaparintottunk meg, a különbség pedig egyre csak olvadt. 34 másodperccel a lefújás előtt Alyssia Brewer kosarával fordítottunk (69-70), ami után a hazaiak időt kértek. Hamar eladták a labdát, Ruják Nóra pedig még beemelt egy hárompontost, amivel 73-69-re megnyertük a mérkőzést, és a hetedik helyet a bajnokságban.

NKE FCSM Csata – PEAC-PÉCS 69-73 (23-16, 22-18, 14-22, 10-17)
Ludovika Aréna. V.: Frányó, dr. Mészáros, Fodor
NKE FCSM Csata: Horváth 9/9, Lelik 6/6, Jovanovic 2, Radócz 8/6, Lang 14. Csere: Mányoky 9/9, Austria -, Barnai 14, Angyal 7/3. Edző: Tursics Krisztián
PEAC-PÉCS: Vanloo 11/9, Wentzel 5, Simon 10/6, Tetemondová 5/3, Imovbioh 19. Csere: Ruják 5/3 Brewer 18, Tenyér -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta

« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva