NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

GYŐZELEMRE JÁTSZIK A PEAC-PÉCS

Győzelemre játszik  a PEAC-PÉCS
A csütörtökön este 19,15 órától a komlói sportcsarnokban sorra kerülő Bácsbasket Kft. – PEAC PÉCS kupavisszavágó előtt Zeljko Djokic adott interjút honlapunknak.
Melyik csapat tudhatja magát a MK legjobb négy csapata között csütörtökön este?

Meglátjuk a visszavágó után, mindenesetre nagyon érdekes összecsapás lesz egy kicsi, várhatóan teli csarnokban, nagy hangulattal. Amióta Iványi Dalma visszatért ellenfelünkhöz, Komlón még nem kaptak ki, egészen a vasárnapi ZTE NKK elleni mérkőzésig, de azon a meccsen úgy láttam, nagyon figyeltek arra, hogy senki ne játsszon túl sokat a kulcsemberek közül és a szerencse is elpártolt tőlük. Ránk rendkívül kemény kupa-visszavágó vár, de hiszek abban, hogy jobban tudunk játszani, mint a két csapat legutóbbi pécsi összecsapásán, és újra nyerhetünk.

Milyen előjelekkel várja a visszavágót a PEAC-PÉCS a kétpontos előnye mellett?

Sajnos Csutorás Fanni lábát begipszelték, már jó egy hónapja fájlalta a térdét, túl volt egy terápián, ami nem járt sikerrel, így most két-három hétre gipszbe került, nagyon fog hiányozni a rotációnkból. Czukor Tündére sem számíthatunk, a többiek viszont harcra készek. Ellenfelünk szerintem frissebb, mert vasárnap húsz perc körüli időt töltöttek a pályán a kulcsembereik, míg nekünk fontosabb volt a Somorja legyőzése, ennek érdekében 30-32 percet játszottak az alapjátékosaink. Viszont amikor egy mérkőzés dönt arról, hogy bekerülünk-e a legjobb négy közé, vagyis klubtörténelmet írhatunk, az megsokszorozhatja a játékosaink erejét.

Klubtörténelmi siker?


A PEAC 1923 óta létezik, női kosarasai soha nem kerültek még be a legjobb négy közé egy kupasorozatban, és ki tudja, ha néhány év múlva magasabb szintre jut ez a klub, a mi mostani gyerekeink olyan lapokra írják be a nevüket, mint hajdan Vilutyte Jolanta vagy Horváth Juci tette a PVSK-nál. Nem akármilyen kihívás előtt állunk, remélem, hogy ez többlet motivációt, fokozott küzdőképességet ad a játékosaimnak, és nem köt béklyót a lábakra.

Az első felvonás után nem dőlt el semmi…

Sok energiát kiadtunk magunkból, igyekeztünk koncentrálni, de hiányzott a pontosság a befejezéseinkből olyan kulcs pillanatokban, amelyek után nagyobb előnyre is szert tehettünk volna. Megfogott minket az ellenfél letámadása, sikerült lelassítaniuk bennünket, és olyan ritmusba került a meccs, ami nem nekünk kedvezett. Remélem, hogy csütörtökön jobban reagálunk majd, és azt is, hogy normális körülmények között játszunk Komlón, rendben lesz minden a pályán és azon kívül is. Biztosan kiváló hangulat, atmoszféra uralkodik majd a csarnokban, ami nem könnyíti meg annak a helyzetét, aki ellen drukkolnak, de bízom benne, hogy a mi szurkolóink is hallatják a hangjukat. Ha történetesen Pécsett 15 ponttal nyertünk volna, akkor is győzelemre játszanánk a visszavágón, nem kikapni utaznánk Komlóra, így számomra teljesen mindegy, miként alakult az első félidő.

Mi lesz a csapatod legnehezebb feladata csütörtökön?


Szerintem legnehezebb feladat ekkora nyomás alatt dolgozni. És itt nem is csak a szurkolók által teremtett légkörre gondolok, hanem a tét sem kicsi, hiszen a legjobb négy közé jutás mindenkinek az álma. Reálisan, szakmailag nem lenne meglepő, ha nem mi lennénk a párharc nyertesei, nem jönne rosszul a pihenő a play off előtti hétvégén, de sportolók, sportemberek vagyunk, így nyerni akarunk minden tudásunkkal. Több játékosomtól is jobb játékra számítok a rotációban, mint az első meccsen, amikor még sérülések, betegségek is hátráltatták őket.

Készültök valamilyen taktikai meglepetéssel is?


Igen, készülünk, de erről most nem akarok többet elárulni, legyen tényleg meglepetés. Kevés időnk volt a speciális felkészülésre ennyi mérkőzés közepette, de megvannak azok a húzások, amelyekkel precízebbé válhat a játékunk. De a taktikai elemek mellett szerintem az dönt a két, közel hasonló erősségű csapat közül, hogy ki lesz a harcosabb, a motiváltabb, jobb emócionális állapotban, és stabilabb mentálisan csütörtök este.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva