NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

GYŐZELEM SZOROS VÉGJÁTÉKBAN

Győzelem szoros végjátékban
Végletekig kiélezett mérkőzésen 70-68 arányban múlta felül a PEAC-PÉCS az Atomerőmű KSC Szekszárdot a tolnaiak otthonában.
Atomerőmű KSC Szekszárd - PTE-PEAC 68 - 70 (20-17, 12-12, 10-19, 26-22)

Szekszárd: Scekics 10/6, Zele 2, Szepsi -, Bálint 22, Svitlica 12. Csere: Pap 14, Theodorán -, Roglics -, Hajdú 6/6, Tamis 2, Studer -.

PEAC-PÉCS: Fűrész 13, Barbour 12, Horváth L. 10/6, Csutorás 2, Jeaschke 19/3. Csere: Dusanic 2, Czirják 6, Szamosi 6, Czukor -.

A találkozó a Cegléd elleni kupameccsen is remeklő Horváth Lilla találataival kezdődött, csapatkapitányunk egy duplával és egy triplával indított. A Szekszárd azonban nem engedte ellépni a Pécset, Scekic szintén betalált távolról a negyedik percben (7-6). Horváth Lilla újabb kosarával öt pontra nőtt a PEAC előnye (9-14), ám Bálint Réka riadót fújt, és a kilencedik percben egyenlítettek a hazaiak (15-15), majd Tamis büntetőivel, valamint Bálint középtávolijával át is vették a vezetést a negyed végére (20-17).

A második tíz percet is a Szekszárd kezdte jobban, a pécsi lányok három percig nem találtak be, a gólcsendet Amy Jeaschke büntetői törték meg (22-19). A negyed felénél Horváth Lilla újabb triplával lopta közelebb csapatunkat (26-21), Bálint Réka és Pap Regina pontjaival azonban újra hat ponttal vezetett a Szekszárd (30-24). A felzárkózásnak pécsi oldalról komoly gátja volt a borzasztó büntetőzés, a negyed utolsó perceiben öt büntető is kimaradt. Amy Jeaschke ha a büntetőkkel hadilábon is állt, de a közeli lehetőségeit értékesítette, Czirják Noémi büntetőjével pedig három pontos hátrányból várhatta a Pécs a folytatást a félidő után (32-29).

A harmadik negyed eleje is a Szekszárdé volt Bálint Réka révén (36-29), az ő eladott labdájából viszont Szamosi Amadea szerzett kosarat. Svitlica kosarával ismét hét pontra nőtt a különbség a 23. percben, majd Fűrész Dia találata után Amy Jeaschke emelt be egy triplát (38-36). Barbour a következő percben egyenlített, Amy újabb kosarával pedig a vezetést is magához ragadta a Pécs. Szamosi büntetőivel a 28. percben öt pontra növeltük az előnyünket (38-43). Czirják büntetőjénél már nyolc ponttal is vezettünk, végül a negyed vége 42-48 lett, minden kérdést nyitva hagyva a folytatásra.

Pap Regina kosarával indult az utolsó negyed, amelyre Barbour válaszolt egy kettő plusz eggyel (44-51). Dusanics is betalált, és úgy tűnt, a Pécs tartani tudja 8-9 pontos előnyét. A 34. percben azonban Svitlica közelijével újra öt pontra feljött a Szekszárd (51-56). Czirják Noémi középtávolija pontos volt, így újra tíz pont volt a differencia a PEAC javára három perccel a lefújás előtt (51-61). Bálint Réka azonban megrázta magát, először középtávolról, majd közelről volt eredményes, majd két büntetőt is értékesített, míg a pécsiek szóhoz (és kosárhoz) sem jutottak (57-61). Amy válaszolt az egyszemélyes rohamra egy duplával (57-63). Két percen belül kerültünk, mikor Czirják faultolta Scekicset, aki pontosan büntetőzött. Ugyanezt tette Fűrész Dia is a másik oldalon Hajdú Zsanett faultja után. Utóbbi viszont egy triplával vágott vissza, így egyből három pontra csappant a pécsi előny (62-65). A bajt tetézendő csapatunk eladta a labdát, Scekic pedig ismét hárompontossal büntetett, kevesebb mint egy perccel a meccs vége előtt kiegyenlített a Szekszárd (65-65). A hazaiak előbb Fűrész Diát, majd Amy Jeaschkét állították meg szabálytalanul, lányaink keze pedig most nem remegett, mint a négy büntető pontos volt (65-69). A Szekszárdnak azonban volt a tarsolyában még egy tripla Hajdú Zsanett részéről (68-69). Bálint Réka ütötte be az utolsó faultot, ezzel kipontozva magát, Fűrész Dia csak a második büntetőjét (68-70) dobta be, de ez is elég volt a győzelemhez. Hatalmasat harcolva nyert csapatunk fontos találkozót a Szekszárd ellen, így megerősítette helyét a legjobb négy között.

Nyilatkozatok (forrás: bama.hu)

Magyar Gergely: – Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült szurkolóinknak újévi örömet okozni. Igyekeztünk mindent megtenni érte. Persze tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, és úgy érzem, nem kell szégyenkeznünk.
Zseljko Djokics: – Nagyon jólesett, hogy a szurkolóink ilyen szép számban elkísértek bennünket. Nekik ajánlom ezt a sikert. Ugyanakkor gratulálok a Szekszárdnak is, ilyen jó meccsek kellenek a magyar kosárlabdának, és hogy a fiatalok ennyi játéklehetőséget kapjanak.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva