NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

GYŐZELEM A SOMORJA ELLEN

Győzelem a Somorja ellen
A PEAC-PÉCS rendkívül fontos győzelmet aratott egy izgalmas mérkőzésen a Somorja ellen, ezzel közelebb került a harmadik hely megőrzéséhez.
PEAC-PÉCS - ŠBK Šamorín 76-69 (22-14,37-33,54-47,76-69)
250 néző

PEAC-PÉCS: Nagy-Bujdosó 8, Fűrész Dia 14/6, Horváth Lilla 10/6, Jaeschke 14, Barbour 16 cserék: Dusanic 9/9, Szamosi 5, Csutorás -, Czirják -
ŠBK Šamorín: Sujova 12/6, Murphy 18/6, Vynuchalova 14, Slamova 19/3, Gyurcsi - cserék: Talajkova 6, Csokova -, Harris -


A gyilkos menetelés közben újabb nagyon fontos mérkőzés várt a pécsi lányokra, hiszen a Somorja elleni győzelem nélkül nagyon nehéz lenne megőrizni a harmadik helyet a magyar bajnokságban. Centercsatával indult a találkozó, Vynuchalová és Amy Jeaschke párharcából a PEAC játékosa kerekedett felül az első időszakban, ponterős játékával vitte hátán csapatát, az első hat pécsi kosarat ő szerezte (6-4). Barbour is beköszönt, majd Stef Murphy mutatta meg, jól emlékszik még a pécsi gyűrűre. Barbour szép betörésével négy pontra nőtt a PEAC előnye (12-8), és a hazai védekezés is összeállt, a Somorja támadóideje lejárt, időt is kért Suja Juraj vezetőedző soraik rendezésére. Amy Jaeschke megszerezte tizedik pontját (hibátlan dobószázalékkal!), Lana Dusanic pedig távolról talált be (17-10). Murphy újabb kosara után Fűrész Dia is triplát dobott (20-12). A pécsi közönség a szép megoldásokon kívül annak is örülhetett, hogy hosszabb kihagyás után Csutorás Fanni is újra pályára lépett. A negyed utolsó kosarát Szamosi Amadea szerezte (22-14).

Az ő találata nyitotta a második negyedet is, társai jól vették észre a palánk alatt egyedül maradó fiatal centerünket, ezzel tíz pontra nőtt a különbség a két együttes között (24-14). Két szlovák kosár után azonban Zseljko Djokics kért időt, hogy megállítsa a Somorja feltámadását. Az időkérés után Nagy-Bujdosó szerzett kosarat, a lepattanókat rendre a pécsiek halászták el ebben időszakban, Amy Jeaschke találata után pedig Horváth Lilla dobott egy hárompontost (31-22). A különbséget azonban nem sikerült megtartani, 6-0-s szlovák roham után vezetőedzőnk ismét időkérésre kényszerült (31-28). Slamova találatával 31-30-ra feljött a Somorja. Ennél közelebb azonban nem engedte a Pécs a szlovákokat, Barbour 2+1-gyével és Fűrész Dia duplájával ismét hat pontra hízott a differencia (36-30). Slamova értékesítette a büntetőjét faultos találata után, Barbour azonban csak egy büntetőt dobott be, így négy pontos pécsi előnnyel fordulhattak a csapatok (37-33).


Nagy-Bujdosó találatával indult a második félidő, majd Barbour robogott végig a pályán és szerzett szép kosarat (41-33). Ekkor viszont az eladott labdák megbosszulták magunkat, Murphy triplát dobott, Barbour sportszerűtlen faultja után pedig egyenlített a Somorja (41-41). A legjobbkor jött Fűrész Dia és Dusanic hárompontosa, valamint Jaeschke középtávoli kosara, 49-41-nél a Somorja kényszerült időkérésre. Sujova találata után Lana Dusanic ismét triplát szerzett (52-43). A nagyon szép támadásokat újabb hullámvölgy követte: ziccerek maradtak ki a pécsi oldalon, és Murphy kosarával 5 pontra zárkózott a Somorja (52-47). Nagy-Bujdosó találatával zárult a negyed (54-47).

Az utolsó játékrész a PEAC perceivel kezdődött: Barbour szerzett kosarat, Szamosi értékesített egy büntetőt és Sujova technikaija után Fűrész Dia volt pontos a büntetővonal mögül (59-47). Slamova azonban megrázta magát, előbb triplát szerzett, majd közelről is betalált, így ismét nyílttá tette a mérkőzést (59-52). A pécsi lányok azonban visszaverték a rohamot Barbour büntetőivel és Horváth Lilla utolsó másodperces triplájával (64-52). Azonban Sujova is betalált távolról, Slamova kétpontosa után pedig három perccel a vége előtt időt kért a Somorja (66-57). Bujdosó szerzett kosarat, amelyre Vynuchalova válaszolt. Barbour találatával már tizenegy pontra is vezetett a Pécs (70-59), ám Stef Murphy előbb közelről, majd távolról is betalált, így Zseljko Djokicsnak időt kellett kérnie egy perccel a vége előtt (70-64). Vynuchalova mind a két büntetőjét kihagyta, csapatkapitányunk viszont pontosan büntetőzött (72-64). 27 másodperccel a vége előtt a Somorja kért időt, Slamova bedobta két büntetőjét, majd pécsi időkérés következett. A maratoni végjáték is mutatta, hogy mind a két csapat számára nagyon fontos a találkozó és a pontkülönbség. Horváth Lilla ismét pontos volt a büntetővonal mögül, Sujova azonban triplával válaszolt (74-69). Slamova csúnyán faultolta palánkunk alatt Fűrész Diát, aki mind a két büntetőjét értékesítette, ezzel a Pécs 76-69-re nyert, és rendkívül fontos győzelmet aratott a Somorja ellen a szlovák-magyar középszakaszban.


Zseljko Djokics:
"Fiatal csapatomnak sikerült legyőznie egy nagyon jó, tapasztalt együttest, gratulálok a csapatomnak ehhez a nagyon fontos győzelemhez! Több periódusban is jól játszottunk, nagyon jó százalékkal dobtuk a hárompontosokat. Csak a sok eladott labdával nem vagyok elégedett."

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva