NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

GYŐZELEM AZ ÉV UTOLSÓ HAZAIJÁN

Győzelem az év utolsó hazaiján
Magabiztos diadalt arattunk 2021. év utolsó bajnokiján, második félidei lehengerlő játékunkkal és 88-61-es győzelemmel kívántunk minden pécsi kosárlabda szurkolónknak boldog karácsonyt.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
88 : 61
TFSE-MTK
TFSE-MTK

Hiányzók akadtak mindkét oldalon, nálunk Chelsea Nelson és Sarok Niki nem volt bevethető állapotban, a vendégeknél pedig Jenkins és Pavel hiányzott a kulcsemberek közül. A lehető legrosszabbul kezdődött számunkra a mérkőzés, az első támadásnál Kiss Virág esett nagyot, a könyökét fájlalta, le is kellett őt cserélni, Ivana Brajkovic állt be helyette. A vendégek kezdték meg a ponttermelést, a második percben 0-7 állt az eredményjelző táblán. Ekkor Wentzel Nóri vágott be egy hármast a sarokból, úgy, hogy az ellenfél letarolta dobása közben, csak ezt a játékvezetők nem „látták”. Heves reklamálás jött a kispadunkról, aminek meg is lett az „eredménye” egy technikai lett a jutalmunk. Kiss Virág szorította össze a fogát és állt vissza hamarosan, ekkor már felzárkóztunk 4-8-ra. Alaposan felpaprikázták a mieinket az események, előbb jött az egyenlítés 8-8-nál, majd a hatodik percben 14-10-nél időt kért Magyar Bianka. Wentzel Nóri durvult be a szó jó értelmében, a 14 pécsi pontból 11-et fiatal játékosunk jegyzett. Magassági fölényünket jól tudtuk kamatoztatni, a lepattanók zöme hozzánk került, Kiss Virágot pedig szabályosan nem tudták tartani Némethék. Nagyon jól dobtuk a büntetőket is, az első játékrészben 14-ből 11-et a helyére tettek Kiss Virágék. Fokozatosan elléptünk a TFSE-MTK-tól, a záró dudaszó előtt még egy Ty Marshall-ziccer is belefért (29-18).
   
Kiegyenlítettebbé vált a játék a második negyed elején, a különbség nem nőtt számottevően (13. perc 33-21). A folytatásban sokat rontottunk, ebből eredően magunkra húztuk a kék mezeseket, Csirke Ferenc időt is kért 33-26-nál, Dúl Panka kosara után. Tapley büntetője, majd a kihagyott büntetőből leszedett lepattanóból elért két pont után mindössze négyre olvadt előnyünk, kizökkentünk teljesen a játékból, támadásban megtorpantunk, a vendéggárda pedig keményebben, agresszívebben kosárlabdázott ekkor. A 17. percben Kiss Virág középtávoli találata mozdította el csapatunkat a 33. dobott pontról, centerünk kétszer is villant egymás után, 37-29 állt az eredményjelző táblán. A nagyszünetre hét pont előnyünk maradt, a dudaszóig támadhattunk, de Nikola Dudásová dobása lejött a gyűrűről (43-36).
   
Tapley folytatta ott, ahol abbahagyta, kétszer is betalált, három pontra zárkózott a TFSE-MTK, majd Ty Marshall tett vissza a túloldalon egy támadólepattanót. Tartotta az eredményt a vendéggárda, majd nemsokára Ty Marshall állt ki a játékból, lábát fájlalva. A 24. percben Nikola Dudásová 2+1-e után lélegzetvételnyi előnyhöz jutottunk, majd egy kivédekezett támadás után Kiss Virágnak adott gólpasszt szlovák légiósunk. Kiss Virág 2+1-e után 53-42 állt a táblán. A folytatásban még rátettünk pár lapáttal, jól működött a zónánk, és elől válogatott centerünk nagyon élt. Három negyednyi játék után 66-44-re vezettünk, 23-8-ra nyertük ezt a játékrészt, amelyben meg is tört ellenfelünk.
   
Szebbnél szebb támadásokat vezettünk a záró játékrészben is, a TFSE-MTK-nál pedig Szeitl Vanessza szórta meg magát. Első élvonalbeli meccsén Olawuyi Adenike is megszerezte első NB. I. A csoportos pontjait, a negyed derekán eresztett el egy sikeres hárompontost (80-54). Kiss Virág (aki egészen elképesztő dupla-duplát jegyzett 32 pont, 12 lepattanó), ekkor már több pihenőt kapott, az utolsó percekben pedig minden benevezett játékosának lehetőséget adott Csirke Ferenc vezetőedző, a csapat pedig igazi örömjátékkal búcsúzott el 2021-re a Lauber Dezső Városi Sportcsarnoktól, 27 pont lett közte a végére. A mieink hétfőn indulnak útra Ankarába.
   
NKA Universitas PEAC – TFSE-MTK 88-61 (29-18, 14-18, 23-8, 22-17)
Pécs, 400 néző. V.: Nagy Viktor, Nyilas István, Kovács Nimród
NKA Universitas PEAC: Dudásová 8/3, Wentzel 20/6, Marshall 4, Olawuyi 3/3, Kiss 32. Csere: Brajkovic 2, Szücs 11/3, Selcova 2, Laczkó 2, Csényi -, Bojtár 4. Edző: Csirke Ferenc
TFSE-MTK: Dúl 4, Baa 8, Theodoreán 4, Tapley 19, Németh 8. Csere: Király -, Tóth 5, Burján 2, Szeitl 11/9, Herman -. Edző: Magyar Bianka, Patai Benjamin
   
Csirke Ferenc: Gratulálok a lányoknak! Amikor kiderült, hogy a TFSE-nek nincs itt két meghatározó játékosa, egyértelművé vált, hogy ezt a meccset nekünk kötelező megnyerni. Ehhez képest kissé döcögősen indult a mérkőzés, ami talán annak is betudható, hogy a sérültjeinken túl akadnak betegek is a csapatban, tegnap alig tudtunk edzeni. Mondtam is nekik, hogy ma vagy szépen vagy csúnyán halunk meg, attól függően, hogy nyerünk-e vagy kikapunk. Sikerült szépen meghalnunk. Amit a lányok letettek az asztalra, az tényleg nagyszerű. Köszönjük szépen a szurkolóinknak, hogy ilyen jó hangulatban tudtunk játszani, és bízom benne, hogy jövőre is ugyanígy mellettünk lesznek.
Adenike Olawuyi: Nagyon boldog vagyok! Egy ideje már a csapattal edzem, de most először léptem pályára. A felbobás előtt rettenetesen meg voltam illetődve, de a vezetőedző és a csapattársak is biztattak, hogy nem lesz semmi gond. Az pedig, hogy pontot is sikerült szereznem, külön öröm.
   
Magyar Bianka: Nehéz hét van mögöttünk, hiszen a három rutinos légiósunk közül kettő nem állt rendelkezésre. Ez egyfelől rossz, másfelől viszont így lehetőséget tudtam biztosítani a fiataljainknak, akik maximálisan éltek is vele. Szóval láttam biztató jeleket.
Jatavia Tapley: Tovább kell dolgoznunk, és sok munka vár még ránk. Függetlenítenünk kell magunkat a külső körülményektől, legyen az két hiányzó kulcsjátékos, vagy kedélyborzoló ítéletek, be kell tartanunk az edzői utasításokat, így lehet előrelépni.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva