NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

GYŐZEDELMES RAJT A TFSE OTTHONÁBAN

Győzedelmes rajt a TFSE otthonában
Magabiztos győzelemmel kezdtük a 2022/2023-as bajnokságot, miután végig biztosan vezetve, 18 ponttal, 65-47-re legyőztük a TFSE-MTK csapatát a fővárosban.
TFSE-MTK
TFSE-MTK
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC

Fontos volt a jó rajt egy jó ellenfélnél, így nagyon koncentráltan vágott a meccsnek az NKA UNIVERSITAS PEAC. Kiss Virág dobott egy középtávolit kezdésként, majd Hillsman egyenlítő kosara után Laczkó Sári tört be szépen, ás ettől kezdve ki sem engedte az előnyt a kezéből együttesünk. Kiss Virág maradt elemében, triplát és két 2+1-et jegyzett, de mivel a büntetők lejöttek, „csak” 11-2-re vezettünk. Wentzel Nóra triplát tett a közösbe, majd a két amerikai játékosunk is feliratkozott a kosárszerzők közé, így egyre nagyobb előnyre tettünk szert. Odaát Hillsman-t leszámítva alig akadt elfogadható teljesítmény az első játékrészben, amelynek utolsó 2 percében nem akadt találat, így 23-9-re vezettünk 10 perc játékot követően. A második negyed két pécsi kosárral indult, majd nálunk is jött egy hullámvölgy, amit azonban nem tudott kihasználni a pocsékul dobó házigazda, mert a védekezésünk továbbra is rendben volt. Dúl egy büntetője a 17. percben jelentette az első fővárosi pontot a második negyedben. Ragyogóan lepattanóztunk, és bár sok eladott labdával operáltunk támadásban, őriztük a 20 pont feletti előnyünket a nagyszünetre (15-36).

   A második félidőben a házigazdák két tengerentúli játékosa köszönt be, viszont a kintről száz százalékkal dobó Kiss Virág harmadik trojkája lehűtötte a kedélyeket (19-42). Burdick kiváló teljesítménye a harmadik 10 perc végén csúcsosodott ki igazán, 8 ponttal terhelte meg a TFSE kosarát, és a záró játékrészre magabiztos, 24 pontos előnyünk volt. Nem adták fel azonban a fehér mezesek, 19. és 20. triplakísérletük már bement, közben Marshall is betalált, így a 33. percben időt kért Jovan Gorec. 20 pontnál azonban nagyon sokkal nem tudott közelebb jönni ellenfelünk, igaz ugyan, hogy a meccs végére már töredezetté vált a játék, a játékvezetők furcsa ítéletei borzolták a kedélyeket. Kipontozódott a két amerikai a TFSE-nél, két technikait ítéltek a mi csapatunk ellen, és hosszas videózások lassították a meccs ritmusát. A végén jó büntetőzésünkkel megint 20 pontos előnyt építettünk fel, amelyet csak egy kosárral faragott le a hazai együttes, így a játék képét tekintve teljesen megérdemelten győztünk a Városmajorban, megvan tehát a sikeres rajt csapatunk számára. Folytatás szerdán a Pinkk ellen a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.
   
TFSE-MTK – NKA UNIVERSITAS PEAC 47-65 (9-23, 6-13, 13-16, 19-13)
Városmajor, 200 néző. Vezette: Tőzsér, Csabai-Kaskötő, Pozsonyi.

TFSE-MTK: Dúl P 3, Dúl T 7/3. Theodoreán 2, Marshall 7, Hillsman 19. Csere: Pusztai 9/3, Hegedűs -, Király -, Turi -. Edző: Magyar Bianka, Hegedűs Péter.
NKA UNIVERSITAS PEAC: Laczkó 4, Wentzel 3/3, Calhoun 14/3, Burdick 22, Kiss V 22/9. Csere: Simon -, Szücs -, Olawuyi -, Kötő -, Sanchez -, Kaszás-Pap -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmézic Daliborka.

Jovan Gorec: – Összeszedetten játszottunk, a külső dobásaink jól sikerültek, a védekezésünk is a megbeszéltek szerint működött. A találkozó az első negyedben eldőlt, azonban nincs ekkora különbség a csapatok között, szerencsénk is volt. Az idő előrehaladtával egyre többet hibáztunk, mindenkinek játéklehetőséget szerettem volna adni.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva