NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

GYŐRI GYŐZELEM PÉCSETT

Győri győzelem Pécsett
Szoros első félidő után tripláival hengerelt a Győr, és nagy különbségű győzelmet aratott Pécsett. Lányainknak a második félidőben nem sok dolog sikerült ezúttal.
PEAC-PÉCS – HAT-AGRO UNI GYŐR 62-87 (13-21, 25-20, 12-20, 12-26)
Pécs, 700 néző V.: Ádám, Farkas, Söjtöry
PEAC-PÉCS: Fűrész 10/3, Barbour 15/3, Hutlassa 5, Horváth 6, Jaeschke 12. Csere: Szamosi 12, Csutorás -, Dusanic -, Czirják 2, Czukor -.
HAT-AGRO UNI GYŐR: Hurst 15/6, Raksányi -, Rasheed 24/6, Nagy-Bujdosó 9/3, Shegog 11. Csere: Kublina 18/9, Laklóth 6, Semsei 2, Őri -, Nagy 2.

Megilletődött pécsi kezdést követően 6-0-ra elhúzott másfél perc alatt a sérült Simont nélkülöző győri gárda, amely a két csapat előző összecsapásához képest az ausztrál irányítójával, Natalie Hurst-el egészült ki. Barbour hozta fel induláskor a pécsi gárdát, amely a negyed derekáig két pontos hátrányban volt EuroLigás ellenfelével szemben. Jó megoldásokat, a rutintalanság számlájára írható eladott labdák rontottak a pécsi oldalon. Nyolc pontos előnnyel tért pihenőre a Győr, amelyben az első tíz percben Rasheed négy duplát is szerzett (13-21).

A második tíz perc elején egy szempillantás alatt tért vissza a meccsbe a PEAC-PÉCS, amely Barbour triplája után, egy szép labdaszerzés után Fűrész kosarával egy pontra zárkózott (22-23). Hutlassa dobta a pécsiek második hármasát, egy perccel később, amivel már 27-25-re vezettek a fekete-fehérek, és az ezúttal visszafogottabb Jaeschke kosara után Fűzy Ákos időt kért. Szamosi és Fűrész szép dolgokat mutattak be támadásban, ám nem bírtak a másik oldalon Rasheeddal, így egy kiegynlített első félidő utolsó pillanataiban szerzett távoli kosárral tudott vezetni a győri gárda (38-41).

Az öltözőben ragadt a második félidőre a PEAC, négy perc után dobta a csapat első kosarát Fűrész Dia, ám ekkor még nem volt nagy baj, mert négy pontra felzárkózott a házigazda (44-48). Hurst triplájával viszont már tíz pont fölé nőtt a győri előny, ami meg is maradt a harmincadik percre (50-61).

A záró periódust egy triplaesővel nyitotta a Győr, Kublina kétszer, Nagy-Bujdosó és Rasheed egyszer-egyszer volt eredményes három pontot érően, mellyel húsz pont fölé nőtt a különbség (54-75). Ezzel gyakorlatilag ideje korán el is dőlt a rangadó legfontosabb kérdése, biztosan szerezte meg a két pontot a győri gárda. Együttesünk ezúttal védekezésben nem tudta azt a hatékonyságot nyújtani, ami egy ilyen erősségű együttes ellen a bravúrhoz szükséges. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a győriek kulcsemberei ezúttal sebességben és pontosságban is domináltak, és különösen a második félidőben magas szinten produkáltak.

Statisztika »
Képgaléria »

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva