NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Mester2es

FONTOS GYŐZELEM A PÖSTYÉN ELLEN

Fontos győzelem a Pöstyén ellen
A magyar-szlovák középszakaszban remek védekezéssel megszerezte első győzelmét a PEAC a Pöstyén ellen, 51-63-ra múlta fölül ellenfelét a Pécs.
Piestanské Cajky – PEAC-Pécs 51-63 (19-21, 3-15, 18-17, 11-10)

Pöstyén, magyar-szlovák középszakasz, 3. forduló

Pöstyén, ld.: Krc-Turbova (14/6), Shells (11/3).
PEAC-PÉCS: Fűrész 11/3, Barbour 18, Dusanic 5/3, Nagy-Bujdosó 8, Jaeschke 17. Cserék: Horváth L. 3, Raus, Demeter, Czirják 1, Czukor

Nagyon fontos mérkőzés várt csapatunkra Pöstyénben a rájátszás szempontjából, mivel a Diósgyőr kikapott a Somorja ellen 74-61-re, így a harmadik hely megőrzése érdekében győzni kellett Szlovákiában. A Pöstyén hazai pályán megverte Ruzomberokot és a Győrt is, így a feladat nem ígérkezett egyszerűnek. Nagy-Bujdosó Nóra viszont hosszú várakozás után végre pályára léphetett, igaz, a szlovák kommentátor Fanni Hutlassovának szólította végig centerünket.

Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, négy pontos vezetést tudtak kicsikarni Fűrészék (15-11), ám a Pöstyén egyenlített (15-15). A negyedet két pontos előnnyel zárta a Pécs (21-19).

A második negyedben gyorsan egyenlített a Pöstyén (21-21), eztán viszont nagyon összeállt a védekezésünk, és bár támadásban sokszor pontatlanul játszott a PEAC, de 9 perc alatt egyetlen egy pontot sem engedélyezett házigazdájának. Közben Lana Dusanic triplát dobott, Barbour is eredményesen játszott, a szlovákok pedig mindössze egy büntetőt értékesítettek a félidei szünet előtt egy perccel, így 3-15-re nyerte a negyedet a Pécs, 22-36-ös vezetéssel vonulhattak lányaink a szünetre.

A harmadik negyedben kiütközött a Pécs palánk alatti előnye Nagy-Bujdosó és Jaeschke révén, Barbour továbbra is ponterős volt, Fűrész pedig távolról is betalált. A legnagyobb különbség 17 pont volt a két csapat között (29-46). Ám a Pöstyén 3 perccel a negyed vége előtt megrázta magát, két triplát is szereztek a szlovákok, 8-0-s rohammal újra visszajöttek a mérkőzésbe (37-46). Amerikai légiósaink azonban megállították a rohamot, Amy Jaeschke és Andrea Barbour pontjait azonban újabb szlovák tripla követte (40-50). Horváth Lilla talált be, miközben faultolták, így 13 pontos pécsi előnnyel várhatta az utolsó tíz percet csapatunk (40-53).

A negyedik negyed hosszú gólcsenddel indult a PEAC oldaláról, öt percig nem talált be a Pécs, miközben a szlovákok mindent egy lapra feltéve erőltették a külső dobásokat, és nyolc pontra zárkóztak (45-53). Zseljko Djokics időt kért, Lana Dusanic pedig megszerezte a negyedben az első kosarunkat egy gyorsindításból (44-55). Simon Dymond azonban újabb triplát dobott (47-57). Tíz pontnál közelebb azonban már nem tudott beljebb kerülni a Pöstyén, így a Pécs nagyon fontos győzelmet aratott a magyar-szlovák középszakaszban 51-63-ra legyőzve a házigazdákat.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva