PEAC-Pécs Menü
Indul a játék!

FONTOS KÉT PONTOT HOZTUNK EL KOZÁRMISLENYBŐL

Fontos két pontot hoztunk el Kozármislenyből
Fáradtan, nehezen, de hoztuk a kötelezőt és legyőztük a PINKK Pécsi 424-et 77-64-re ezzel megvan az ötödik bajnoki győzelmünk is.
PINKK Pécsi 424
PINKK Pécsi 424
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Szombaton délután Kozármislenybe szólította a sorsolás csapatunkat, ahol ezúttal is csak a csak a pálya széléről figyelhette társait két irányítónk, Maegan Conwright és Bintou Diémé-Marizy. A francia játékos küldetése és szerződése a mai mérkőzéssel lejárt, vasárnap hazautazik Párizsba, míg Maegan rehabilitációja továbbra is folyamatban van, hamarosan visszatérhet a pályára.

Landry és Stach szerezték a PINKK első kosarait, de egy lépéssel és pár pontocskával az ellenfelünk előtt jártunk (8-13). Habling Lara váltotta Wentzel Nórit a pályán, Lara pedig bátran elvállalt egy dobást a 6,75-ön túlról, triplájával hat pontra nőtt az előnyünk (10-16). A védekezésünkkel nem lehettünk maradéktalanul elégedettek, majdnem húsz pontot kaptunk tíz perc alatt, viszont Hegedűs Janka jól szállt be a játékba, zsinórban hét szerzett pont fűződött a nevéhez, közte egy hárompontossal, így négy egységgel vezettünk 10 perc után.
   
A második felvonás elején tovább tudtuk növelni előnyünket, 30-19-re elléptünk, Szabó Fanni is beszállt Hegedűs Janka mellé a pontgyártásba. Landry vette vállára csapatát a PINKK-nél, majd a német válogatott Stach is betette a magáét a közösbe, ehhez persze kellettek a mi hibáink is, amik jórészt a fáradtságból is adódtak, ezt jól mutatta az is, hogy rengeteg támadó lepattanót engedélyeztünk az ellenfelünknek. Stach harmadik triplájával egy pontra apadt a különbség, 37-36-ra vezettünk nem sokkal a nagyszünet előtt.

40-36-os pécsi vezetéssel fordultunk, de nem tudtunk ellépni, jól tartotta magát a PINKK, folyamatosan a nyakunkon lógott az ellenfél. A 25. percben aztán ki is egyenlítettek, sőt Stach negyedik hárompontosával 50-49-re fordítottak a házigazdák. Sikerült rendezni a sorainkat, így a záró felvonásra ismét nálunk volt a minimális előny (53-55).
   
Nem adta fel azonban Landry, meccsben tartotta csapatát, sokszor nem tudtuk szabályosan tartani, töménytelen kiharcolt faultja lett, szerencse, hogy az amerikai a büntetőkkel hadilábon állt ezen a délutánon, nyolcat kihagyott a tizenötből. Sokszor a játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, hol itt, hol ott maradt el a fújás, vagy éppen elég volt valakinek csak csúnyán néznie, és szólt a síp. A 35. perctől kezdve azonban 60-61-ről zsinórban 9-0-t hoztunk, közte Gémes-Sarok Niki fontos duplájával és Wentzel Nóri hárompontosával, összeszedtük szépen magunkat a végére. A 77-64-es végeredményt Udodenko triplája állította be, és összességében nehezen, de megnyertük a mérkőzést és fontos győzelmet tudtunk aratni Kozármislenyben. Legközelebb december 15-én lépünk pályára, a DVTK-t fogadjuk Pécsett, addig van egy kis idő a regenerációra is, ami rá is fér lányainkra a megterhelő őszi sorozat közepette.   
   
   
PINKK PÉCSI 424 – PEAC-PÉCS 64-77 (19-23, 17-17, 17-15, 11-22)
Kozármisleny, 100 néző. V.: Fodor, Kovács N., Major

PINKK Pécsi 424: Tenyér 4, Stach 20/12, Szücs L. -, Jáhni 6/6, Landry 25. Csere: Vári 7/3, Zsilinszky -, Yurkevicius 2, Kovács -. Edző: Vanja Miljkovic
PEAC-PÉCS: Sánta 8/3, Wentzel 7/3, Gémes-Sarok 8, Udodenko 5/3, Bravard 16. Csere: Szabó 11/3, Habling 3/3, Hegedűs 15/3, Ruják 4. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta

Meszlényi Róbert: A PINKK ma nagyon megnehezített a dolgunkat egy nagyon nehéz sorozat után vagyunk, tele nehéz meccsel és ez látszott a játékosokon. Nem voltunk frissek, lassúak voltunk és már az ötödik meccset játsszuk légiós irányító nélkül, bár Sánta Petra és Szabó Fanni nagyon jól megoldották eddig is a feladatukat. Ma nem volt jó ritmusunk, sokszor lekéstünk védekezésben és túl sok támadólepattanót hagytunk az ellenfelünknek, amiből még egyszer tudtak támadni. Összességében örülök, hogy jól küzdöttünk és hogy a végén rutinunkkal legyőztük a PINKK-et.
   
Hegedűs Janka: Ma ellenfelünknek nagyon sok lehetősége nyílott támadólepattanók után, de ez a mai meccs jó volt a csapatomnak arra, hogy együtt harcoljuk ki a sikert, küzdjük le a nehézségeinket és örülök, hogy a végén nyertünk. Nagyon kellett ez nekünk.

« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva