PEAC-Pécs Menü

FONTOS CSATA KÖVETKEZIK BUDAPESTEN

Fontos csata következik Budapesten
Szerdán 17 órai kezdettel a fővárosban, az NKE FCSM Csata otthonában lépünk pályára bajnoki mérkőzésen.
Csatapunk legutóbb január 25-én lépett pályára tétmérkőzésen, akkor Zalaegerszegen, a ZTE NKK ellenfeleként 87-74-re maradtunk alul. Az olimpiai selejtezők miatt beiktatott két és fél hét szünet után szerdán folytatódik a bajnokság. A mérkőzések tétje egyre inkább fokozódik, hiszen mindössze öt forduló van hátra az alapszakaszól, ami után eldől, hogy mely csapatok folytathatják a legjobb nyolc között a rájátszást, illetve mely gárdáknak kell majd a kiesés ellen harcolniuk.
   
A PEAC-PÉCS jelenleg nyolc győzelemmel és kilenc vereséggel a hetedik helyen áll, de a hátralévő mérkőzések zömét idegenben kell majd megvívniuk Gémes-Sarok Nikiéknek, mindössze a PINKK Pécsi 424 csapatát fogadjuk a Lauberben. Ezen a héten is két idegenbeli mérkőzés vár a mieinkre, szerdán a bajnokság pillanatnyi harmadikja, az NKE FCSM Csata ellen lépünk pályára, szombaton pedig Ceglédre utazunk.
   
Az NKE FCSM Csata 13 győzelme mellett négy vereséget jegyez, Tursics Krisztián csapata remekül kezdte a bajnokságot, ugyan a nyitányon a Sopron Basket ellen vereséggel indított, ám ezt követően zsinórban hat mérkőzést megnyertek Lelik Rékáék. Az alapszakasz első körében mindössze két alkalommal maradtak alul, ami kiváló eredmény a csak hazai porondon szereplő, a legutóbbi idényt újoncként nyolcadik helyen záró csapattól. A nyitányon elszenvedett vesztes mérkőzésen kívül Miskolcról is vereséggel távoztak a Csatások az első körben, majd a fordulást követően ismét alulmaradtak a Sopron ellen. Az NKE FCSM Csata negyedik veresége – főleg az addigi szereplésük tükrében – talán kicsit váratlannak mondható, a sok csapatot megtréfáló újonc TFSE-MTK tudott nyerni a 84-77-re egy izgalmas mérkőzésen a Ludovika Arénában.
   
Szerda esti ellenfelünk a három meghatározó idegenlégiósa mellett javarészt négy-öt magyar játékost forgat a mérkőzéseken, a két kiváló fiatal amerikai, Gustafson és Cannon a palánk alatt jelent erősítést, a szlovén Zala Friskovec pedig a külső posztokon nyújt meghatározó teljesítményt. Mellettük Horváth Betti és Lelik Réka a kezdő ötös tagja, utóbbi érintett idén a fiatal-szabályban, ám ettől függetlenül alapember a Csatában átlag 32 és fél percnyi játéklehetőséggel. Lelik Réka ponterős játékával a csapat harmadik legjobb dobója, Horváth Bettivel együtt remekül céloznak a hárompontos vonalon túlról, az egyik legveszélyesebb fegyvere a Csatának egyébiránt a távoli dobás, egy meccsen átlagosan 25,5 rádobásukból 9,5 a gyűrűben landol a 6,75-ön túlról elengedett dobások közül.
   
Ami a mi csapatunkat illeti, egy szabad hétvégét leszámítva folyamatos volt a lányok edzésmunkája, sőt egy zalaegerszegi edzőmérkőzést is programba iktattunk a múlt héten, a hátralévő mérkőzésekre való felkészülésbe. A Csata november elején Pécsett egy szoros mérkőzésen 80-75-re nyerni tudott, az volt a két gárda ötödik meccsén az első fővárosi siker. A PEAC-PÉCS-nek rengeteget érne, ha vissza tudna vágni ezért a vereségért szerda este, mert úgy szilárdítani tudnánk a helyzetünkön.


« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva