NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

FÖLÉNYES PÉCSI GYŐZELEM, ÜRES CSARNOK

Fölényes pécsi győzelem, üres csarnok
Zárt kapus mérkőzésen arattunk nagy arányú győzelmet a Városmajorban.
BSE - PEAC-PÉCS (9-19,9-21,12-14,11-16) 41-70

BSE: Adamecz 8, Sonyák 7, Orsó 4, Bagi 3, Károlyi 1
cserék: Tiba 9, Kovalcsik 5, Vukov 2, Hegedűs 2, Katona, Bodnár, Mihaczi

PEAC-PÉCS: Jaeschke 9, Hutlassa 8, Horváth 4, Fűrész 4, Barbour 3
cserék: Szamosi 21, Dusanic 6, Czukor 6, Csutorás 4, Czirják 4, Kiss 1, Balla

A pécsi FRY-ban több mint húsz PEAC-szurkoló jött össze követni a meccset. Így többen szurkoltak távolról, mint a BSE-csarnokban, ahonnan kitiltották a szurkolókat, mert a sportcsarnok nem felel meg a katasztrófavédelmi szabályoknak.

A mérkőzésen a 3. percben esett az első kosár Amy Jeaschke jóvoltából. Bagi Melinda és Adamecz Lilla válaszolt, 4-2-re vezetett a BSE a mérkőzésen. Hutlassa hárompontosával átvette a Pécs a vezetést, majd Adamecz kétpontosával visszavették a vezetést a fővárosiak, utoljára. Dusanics pontjaival újra vezetett a PEAC, Szamosi, Fűrész és Csutorás is betalált, egyre nőtt a különbség a két csapat között (6-15). A negyed tíz pontos pécsi előnnyel zárult (9-19).

A BSE a 12. percben lépett tíz pont fölé büntetőkkel, Hutlassa pedig másodszor is betalált a hárompontos vonalon túlról (11-24). Tiba is dobott egy triplát (16-26). A negyed közepén technikait fújtak a BSE kispadja ellen, akik talán többet foglalkoztak a játékvezetéssel idáig, mint kellett volna. Az igazsághoz tartozik, hogy a technikai hibát nem is az edző, hanem a nézőtéren helyet foglaló, BSE stábhoz tartozó úriember egyik újabb reklamálása miatt fújták be, mivel nézők elvileg a mérkőzésen nem voltak, mondhatjuk, hogy jogos volt a BSE kispadot büntetni ily módon... A negyed további részében is nagy fölényben játszott a Pécs, Hutlassa közelijével 20 pontra nőtt a különbség (16-36). A negyed végére a különbség 22 pontra hízott, az állás a félidő végét jelző sípszó elhangzásakor 18-40 volt.

A második félidő Sonyák duplájával indult (20-40). Amerikai hátvédünk, Andrea Barbour a 28. percben szerezte első kosarát (26-51), ám a PEAC ezt is megengedhette magának ezen a találkozón. A kissé döcögősebbé váló támadójátékunk több pontatlan dobást eredményezett, mint az első félidőben és a BSE is kezdett kissé magára találni, de még így is sikerült megnyerni ezt a negyedet is 14-12-re. Az egyik legemlékezetesebb mozzanata a 3. negyednek talán az volt, amikor Czukor Tünde egy hatalmas prakkert osztott ki ellenfelének, aki üresben kapta a labdát és triplára emelte volna. Legnagyobb meglepetésére azonban oldalról érkezett Cuki és a blokkolt labda hozzánk került. A negyed végének eredményét Andrea büntetője alakította ki (30-54).

Az utolsó játékrész már egészen másról szólt, mint az első 3. A már eldőlt találkozón mindkét csapatban elsősorban a fiatalok kaptak most lehetőséget és sok jótanácsot a kispadok irányából. A BSE-nél elsősorban Károlyi Andi jeleskedett ebben, aki szinte minden, a kispadjuk előtt zajló BSE védekezésnél megosztotta észrevételeit a fiatal játékosokkal. A pécsi csapatban egészen különleges ötös is a pályán volt egy ideig. A Czirják Noémi - Csutorás Fanni - Balla Dorka - Szamosi Dea - Kiss Virág felállású rendkívül fiatal csapat (átlag életkor 17.4!) is ügyesen mozgatta a labdát, szép megoldásokkal rukkoltak elő, kár, hogy csak ilyen kevesen láthatták ezt élőben! Főleg Szamosi Amadea villogott a palánk alatt (az egész meccsen!), de a 14 éves Kiss Virág is dicséretet érdemel az NB1-es bemutatkozó meccsén mutatott játékáért. A néha rutinosabb játékosokkal is kiegészülő fiatal csapat jól védekezett, mivel csupán 11 pontot kaptunk a negyedben, viszont még 16-ot sikerült szerezni az eddigiek mellé, így a végeredmény 41-70 lett.

Szeretnénk megköszönni, mind a szövetségnek, mind a BSE csapatának, hogy lehetővé tették a mérkőzés közvetítését a Ustream csatornánkon!

Zseljko Djokics: "Hétfőtől keményebb edzéstempót diktálunk ismét a csapatnak, hogy felkészüljünk a ránk váró nehéz sorozatra. Ez meg is látszott a mai összecsapáson, mert a védekezésünk kemény volt és hatékony, azonban a támadójátékunk tompábbá is vált az extra terhelésnek köszönhetően. Mindemellett a pécsi fiataloknak nagy élmény és motiváló lehetett ilyen ikon ellen pályára lépni, mint Károlyi Andrea, akire példaképként tekinthettek pécsi évei alatt, még gyermek kosárlabdázóként. Összeségében elégedett voltam a látottakkal, ez a meccs jól illeszkedett az edzésprogramunkba, hisz most hazai pályán fogunk pályára lépni egymás után öt alkalommal is, nehéz mérkőzéseken. A szombati Celik Zenica elleni meccs az első igazi Adria-liga rangadó lesz, amit hazai pályán játszhatunk, remélem sok pécsi kosárlabda barát fog kilátogatni rá, szükség lesz a szurkolók segítségére is! Mindenképpen meg kell említenem még, hogy ez a BSE-PEAC mérkőzés lehetséges, hogy a magyar kosárlabda sporttörténeti pillanatai közé fog tartozni majd egyszer. Ugyanis most lépett először pályára első osztályú mérkőzésen Kiss Virág, aki a női kosárlabda egyik gyémántja lehet a jövőben. Igyekszünk Pécsett úgy csiszolni ezt a gyémántot, hogy a lehető legfényesebben ragyogjon majd."

Statisztika »
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva