NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

FELBILLENT EDDIG A PÁLYA A GYŐR ELLEN…

Felbillent eddig a pálya a Győr ellen…
Gőzerővel készülünk az első igazi hazai bajnoki rangadónkra, vasárnap este a bajnokaspiránssal, a mezőny egyik veretlenjével, a SERCO Uni Győrrel csapnak össze a mieink. Ráhangolódásképp tekintsünk vissza a két csapat „közös múltjára”, azaz az egymás ellen vívott csatákra: dióhéjban óriási a Győr fölénye ellenünk!
Az összesített mérleg nyelve jócskán a győriek felé billen, hiszen a 28 hivatalos tétmérkőzésünkből csupán hat zárult pécsi győzelemmel, azaz a meccsek 21%-át tudtuk megnyerni, ami kb. azt jelenti, hogy minden ötödik találkozón tudtunk csak nyerni. Ez a mutató pécsi nézőpontból messze a leggyengébb, hiszen a honi riválisok közül még a sokszoros bajnok Sopron ellen is magasabb a megnyert mérkőzéseink aránya (24%-os).
   
De vissza a SERCO Uni Győr elleni számokhoz! A győzelmeket tekintve nem kell sokáig visszalapozni, utoljára 2022-ben a Csirke Ferenc – Szentendrei Áron edzőpáros által vezetett csapatunk tudta legyőzni a Győrt, ráadásul tíz napon belül kétszer! Sokan emlékeznek még rá, amikor a Miskolcon megrendezett Magyar Kupa negyeddöntőjében alig három másodperccel a mérkőzés vége előtt egy pontos hátránynál Szücs Réka tíz méterről ráemelte a labdát, ami be is vágódott a gyűrűbe, ez a legjobb négy közé jutásunkat eredményezte a MK-ban. Ezt a 62-60-as győzelmet követte tíz nap múlva egy másik Pécsett, amikor egy nagyon extra, 24-6-ra megnyert harmadik negyednek köszönhetően a vártnál nagyobb különbséggel, tizenhat ponttal 78-62-re gyűrtük le a Győrt.

A legnagyobb különbséggel 2016. októberében múltuk felül a Völgyi Péter edzette zöld-fehéreket, kereken harminc ponttal, 90-60-ra tudtunk nyerni a két veretlen csapat rangadóján, amikor jó rajtunk miatt pillanatnyi listavezetőként fogadtuk a győrieket. Nagyon régre kell visszalapoznunk, ha arra vagyunk kíváncsiak mikor hagyta el győztesen Győr városát csapatunk. Ez csak egyszer fordult elő, a 2014/2015-ös idényben a bronzéremért harcolt egymással a két csapat, ahol a győriek elvették a hazai pálya előnyét az akkor Zeljko Djokic vezette PEAC-tól, a második mérkőzésen azonban Győrben 68-62-re megnyert meccsel egyenlítettünk a párharcban (amit végül a Rába-partiak nyertek meg, miután Pécsett 79-76-ra győztek).

A huszonnyolcból huszonkét, számunkra vereséggel zárult tétmeccsünkből valószínűleg ellenfelünk mazsolázna szívesen, legyen elég annyi, hogy a tavalyi évadban mindkét összecsapásunk a zöld-fehérek magabiztos diadalával zárult: Győrött 21 ponttal, 92-71-re verték a sérülés miatt megbicsakló csapatunkat, Pécsett pedig szintén sokkal jobb teljesítményt nyújtottak és 79-63-ra nyertek a kisalföldiek.

Itt az ideje tehát, hogy növeljük a tétmérkőzésen aratott győzelmeink számát, ehhez nagyon jó előjel az, hogy ősszel a Sió Kupán remekül játszottunk és 76-75-re Peyton Williams utolsó másodperces hármasával legyőztük a SERCO Uni Győrt!
   
Az NKA Universitas Pécs – SERCO Uni Győr találkozóra vasárnap 18 órakor kerül sor, amelyet az M4 Sport élő egyenes adásban közvetít.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva