NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Relaunch

„FANATIZMUS ÉS ŐSZINTESÉG”

„Fanatizmus és őszinteség”
Csütörtök este jó hangulatú találkozón ismerkedett egymással a PEAC-PÉCS csapata és a szurkolói a Café Paulus konferenciatermében.
„Kedves zenekar, szeretném nektek bemutatni a közönséget” – hangzik a Quimby zenekarbemutatása a koncertek végén. A csütörtök esti ankét is ilyen érzés lehetett a PEAC-os lányok számára, hiszen Zseljko Djokics név szerint üdvözölt szinte minden résztvevő szurkolót, a jelenlévő Horváth Lilla, Fűrész Diána, Czukor Tünde, Amy Betsy Jaeschke és Hutlassa Fanni közül viszont csak a csapatkapitány találhatott ismerős arcokat a teremben. Az pedig az első rendelt kör után látszott, hogy a pécsi női kosárlabdában mindenki Rátgéber köpenyéből bújt elő, hiszen a hagyományokat követve – előzetes egyeztetés nélkül is – mindenki rozét kért magának.

Zseljko Djokics, Horváth Lilla, Fűrész Dia, Czukor Tünde, Hutlassa Fanni, Amy Jaeschke
Zseljko Djokics, Horváth Lilla, Fűrész Dia, Czukor Tünde, Hutlassa Fanni, Amy Jaeschke

Zseljko Djokics részletesen elmesélte a csapatépítés fázisait játékosról játékosra, szóba került a kínai és koreai draft is, mivel ők az új Oroszország: a kosárpiacon a legjobb játékosok jelenleg Ázsiába áramlanak, ahol Törökország mellett még fizetőképes kereslet mutatkozik a kosárlabdára. Az is kiderült, hogy az „édes Cukit” egy véletlen cukrászdai találkozó alkalmával sikerült visszacsábítani Pécsre, valamint hogy Amy Jaeschke nevét hogyan kell ejteni (Dzsászki - itt tőle is hallható). Latinka Dusanics viszont nagyon utálja keresztnevét, azt szeretné, ha Lanának szólítanák, ám edzője szerint ezt ki kell érdemelnie (a BSE ellen már sikerült neki).

A találkozón részt vett Rátgéber László is, aki hangsúlyozta, hogy minőség nélkül lehet eredményeket elérni, ahogy a mindenkori Pécs sokszor bizonyította, de fanatizmus és őszinteség nélkül semmit sem lehet, nem is érdemes csinálni. „Ki kell tenni egy Sopron-posztert a falra, és rájuk mutatni, ők az ellenfelek, és nem más” – tanácsolta Rátgéber László. A szakmai kérdések és a játékosok egyéni értékelése után Zseljko Djokics célkitűzéseket is megfogalmazott, elsősorban az Adria Ligával kapcsolatban, ahol a mezőny változásával (a Novi Zagreb az első fordulóban a Partizantól hosszabbbításban elszenvedett veresége után kiszállt a sorozatból) a pécsiek kemény munka árán akár a legjobb négybe is bekerülhetnek. Az álom pedig akkor teljesülne be igazán, ha 2004 után 2013 tavaszán Pécsett, bár egy másik kupasorozatban, de újra Final Fourt rendezhetnének. Fanatikus munkával újra el szeretnék érni, hogy megteljen a csarnok.

Az első relikviák is begyűjtésre kerültek
Az első relikviák is begyűjtésre kerültek

Az ankét végén fordult a kocka, a szurkolók helyett a csapat jelenlévő tagjai kérdezhettek. A PEAC ígéretes amerikai centere, Amy Jaeschke arra volt kíváncsi, melyik mérkőzést várja leginkább a közönség. „Mindegyiket, de mindig a soron következőt. Most a vasárnapit, a Sopron ellenit. De a Sopron elleni meccseket mindig várjuk!” – hangzott a válasz.

Valami sosem változik.


"Sopronban harapni fogunk!"


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - DVTK BRONZCSATA ÖSSZEFOGLALÓJA (1. MÉRK.)

A bronzéremért zajló párharc első felvonását megnyerte Csirke Ferenc együttese, amely már csak egy lépésre van az éremszerzéstől! A legszebb jelenetekkel és interjúkkal tarkított videós összefoglalónk a péntek esti mérkőzésről.

© Minden jog fenntartva