PEAC-Pécs Menü
Indul a játék!

FÁJÓ BÚCSÚ AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON

Fájó búcsú az első játéknapon
Nem sikerült a négy közé jutás a Magyar Kupában, miután az idényben harmadszor, ezúttal 82-78-ra tudott győzni a TFSE-MTK csapatunk ellen.
Cierra Bravard kosarával indult a mérkőzés, de a következő támadásnál Doktor egalizált. Jenkins találataival 8-4-re ellépett a TFSE. Nagyobb előnyt a folytatásban egyik csapat sem tudott kialakítani, sok hiba tarkította a játékot mindkét oldalon (15. perc 13-12). Nekünk főleg a kimaradt dobásaink utáni támadólepattanók begyűjtésével akadtak gondjaink, illetve többször eladtuk a labdát az alapvonali bedobásnál. Ha nem lettek volna a buta eladott labdáink, nagyobb előnyt is kialakíthattunk volna, de ezzel együtt is az első játékrészt Maegan Conwright vezérletével 25-22-re nyertük.

Némiképp csökkent az iram a mérkőzésen a második negyed elején, előbb kiegyenlített a TFSE, majd Cierra Bravard triplájával 25-28 állt a táblán a 13. percben. Fej-fej mellet haladtak a csapatok, rendre egalizált az éppen hátrányban lévő fél. A 16. percben a tíz pontnál járó C. Jenkins maradt lenn a földön, térdét fájlalva bicegett le a parkettről, de a későbbiekben visszatért a pályára. Büntetőkkel araszolt előre a fővárosi gárda, tizet is értékesítettek Jenkinsék a félidőig. A nagyszünet előtti utolsó két percre felpörgött kicsit az iram, az utolsó kosarat Sánta Petra szerezte, amivel 47-45-re vezettünk két negyednyi játék után. Ki kell emelni, hogy amerikai kisemberünk, Maegan Conwrigth 21 pontot szerzett a 47-ből.
   
Két kosár itt, két kosár ott, maradt a két pontos különbség, majd Jenkins sportszerűtlen megmozdulása következtében Taisiia Udodenko jött le a pályáról vérző orral, miután lefejelték. Doktor triplájával lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak a fővárosiak (54-52), majd nem sokkal később ismét bevágott egy hármast a TFSE hetese, így négyre nőtt előnyük (26. perc 58-54). Tanácstalan támadójáték, gyenge védelem, lassú reakciók jellemezték csapatunkat, nem is csoda, hogy tízre nőtt Jenkinsék előnye a záró játékrész előtt (67-57).
   
Két legponterősebb játékosunk, Cierra Bravard és Maegan Conwright is beütötte negyedik személyi hibáját, majd nemsokára Gémes-Sarok Nikire is ráfújták a negyediket. Taisiia Udodenko triplájával lopództunk egy rövid időre közelebb (69-62), majd amikor Szabó Fanni is bevágott egyet, időt kért Magyar Bianka 71-65-ös vezetésüknél. 73-67 állt a táblán, amikor az irányító szerepkörét is átvevő Szabó Fanni ismét betalált a 6,75-ön túlról. Háromszor is támadhattunk az egyenlítésért, egyik lehetőséggel sem tudtunk élni, majd először Gémes-Sarok Niki, utána pedig Cierra Bravard is kipontozódás sorsára jutott. Büntetőkkel növelte előnyét a TFSE (76-70), két pontra zárkóztunk fel, amikor a kosarat szerző A. Jenkins-el szemben sportszerűtlen szabálytalanságot fújtak be a játékvezetők, amivel gyakorlatilag ott el is dőlt a mérkőzés. A TFSE legjobbja, a rettentően atletikus alkatú A. Jenkins 34 ponttal zárt, nálunk nem akadt senki, aki meg tudta volna őt fogni csütörtökön kora délután. Ezzel harmadszor is legyőzött bennünket a TFSE-MTK csapata, 82-78-as sikerével ott van a legjobb négy között a Magyar Kupában.
   
   
TFSE-MTK – PEAC-PÉCS 82-78 (22-25, 23-22, 22-10, 15-21)
Pécs, V.: Goda László, Söjtöry Tamás, Tóth Cecília
   
TFSE-MTK: C. Jenkins 15/9, Bernáth 14, Doktor 10/6, A. Jenkins 34/3, Arsenic 2. Csere: Németh 3, Kovács 2, Süle 1, Miháczi 1. Edző: Magyar Bianka, Hegedűs Péter
PEAC-PÉCS: Conwright 27/6, Wentzel 3, Gémes-Sarok 2, Udodenko 12/6, Bravard 15/3. Csere: Szabó 8/6, Sánta 2, Hegedűs 8, Ruják 1. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta


« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva