NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

EZÚTTAL NEM VOLT SANSZUNK

Ezúttal nem volt sanszunk
Sajnos nem sikerült legyőzni a Vasas Akadémiát a harmadik összecsapáson, ahol a fővárosiak a második negyedtől végig domináltak a Covid által a legrosszabbkor szétzilált csapatunk felett, így 72-64-re nyertek és ők folytatják az 5-6. helyért.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Vasas Akadémia
Vasas Akadémia

Sarok Nikire ezúttal sem számíthatott Csirke Ferenc vezetőedző, csapatkapitányunk még az előző Vasas Akadémia elleni, pécsi mérkőzésen szenvedett agyrázkódást. A feldobáskor elhoztuk a labdát, ám azt csakhamar eladtuk, így Bach triplája indította a találkozót. Centereink fordították meg a mérkőzést, előtt Tijana Andusic talált be közelről, majd Kiss Virág 2+1-es kombinációjával már 5-3 állt az eredményjelzőn. Több dobást is elhibáztak a pasarétiek, Paula Strautmane viszont nem rontotta el a hárompontos kísérletét (8-3). A remekül játszó Bach Boglárka villant kétszer és egyenlített ki az ötödik percben. Hosszabb kihagyás után Wentzel Nóri ismét pályára lépett, középtávolijával 15-10-re vezettünk. Harcos, küzdős játékkal rukkoltak elő a csapatok, a Vasas pedig nem sokkal a negyed vége előtt Tóth büntetőből egyenlített (17-17). Kiss Virágot nehezen tudták tartani a Vasas védői, már a negyedik szabálytalanságot követték el ellene. A negyed végén Paula Strautmane szép horogdobással talált be a gyűrűbe, így 20-17-nél ért véget az első játékrész.
   
Ellenfelünk kezdte jobban a második felvonást, hamar át is vették a vezetést Fraserék (20-21) és ekkor még nem sejtettük, hogy lényegében a végéig meg is őrzik az előnyt. A ma ponterősen kezdő Paula Strautmane vette hátára a mieinket, kétszer is eredményes volt, triplájával tartottuk magunkat. Többször elbizonytalanodtunk támadásban, ennek eladott labdák lettek a következményei. Bach továbbra is hibátlanul célzott mindenhonnan, megállíthatatlan volt, 15. pontjával 31-27-re vezetett a Vasas Akadémia a 17. percben. Tijana Andusic kapta meg negyedik személyi hibáját, így le kellett ülnie, Bach pedig tovább növelte csapata előnyét. Nem sokkal később Bach sérült meg, le kellett őt vinni a pályáról, a későbbiekben nem is tért vissza. Nem álltunk túl jól a lepattanók megszerzésének terén sem, és ezt a játékrészt a Vasas nyerte tíz ponttal, így a nagyszünetben 33-40 állt az eredményjelzőn.
   
Sánta Petra eladott labdája indította a negyedet, amiből Fraser könnyedén ziccerezhetett. A folytatásban sem javítottunk a helyzetünkön, Papp befutásos kosara nyomán tízre duzzadt a hátrányunk, majd Fraser 2+1-ével még távolabb kerültek (34-47). A legnagyobb különbség ebben a szakaszban mínusz 16 pont volt, Fraser kosara után 36-52 állt az eredményjelzőn. Faragtunk hátrányunkon, Kiss Virág hármasa után 43-54 állt a táblán, de Smailbegovic is betalált a 6,75-ön túlról. Paula Strautmane pontozódott ki a 29. percben, ezzel még nehezebb helyzetbe kerültünk.
   
47-59-ről indult a záró felvonás, Tijana Andusic szép tempójával tízre zárkóztunk. Őrizte a tíz pontos előnyét a Vasas (53-63), majd szerb centerünk is a kipontozódás sorsára jutott a 34. percben. Több támadásunk is sikertelenül zárult tíz pontos hátrányunknál, Fraser azonban nem hibázott (53-65). Csirke Ferenc időkérése után Kiss Virág gyorsan dobott egy tempót, de Smailbegovic egy jól irányzott hárompontossal lehűtötte a felzárkózási kísérletünket (55-68). Egyre fogyott az időnk és az erőnk is, szűkös rotációs lehetőségeink és a kipontozódások teljesen megpecsételték sorsunkat. Egy perccel a vége előtt 64-70 állt az eredményjelzőn Milica Popovic büntetője után, a végjáték sem a miénk volt, így a piros mezes vendégek 72-64-re megnyerték a mérkőzést.
   
A folytatásban a Ludovika FCSM Csata – TFSE-MTK párharc vesztesével játszunk a hetedik helyért.
   
PEAC-PÉCS – Vasas Akadémia 64-72 (20-17, 13-23, 14-19, 17-13)
Pécs, zárt kapuk mögött.
V.: Papp Péter, Tóth Cecília, Nagy Viktor


PEAC-PÉCS: Sánta 5, Dudásová 11/3, Strautmane 10/6, Kiss 17/3, Andusic 13. Csere: Wentzel 7/3, Popovic 1. Edzők: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron.
Vasas Akadémia: Papp 5/3, Bach 17/6, Tóth 6, Fraser 27, Budácsik 2. Csere: Salamon -, Madár E. 2, Smaljbegovic 13/6, Szerencsés -, Madár K. -. Edzők: Milos Pavlovic, Krivacevic Dragoljub.
   
Csirke Ferenc:
Gratulálok a Vasasnak a továbbjutáshoz, és gratulálok az én csapatomnak is.
   
Kiss Virág: Rengeteg hibával játszottunk, amire szerettünk volna odafigyelni, abból nem sok minden sikerült. Ismét puhák voltunk, rossz döntéseket hoztunk. Nem igazán szeretnék foglalkozni, hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk, mert úgy gondolom, hogy így is nyernünk kellett volna, és megmutatnunk, hogy mekkora szívünk van.
   
Milos Pavlovic: A meccs egyik kulcsa a lepattanózás és a festék védelme volt, ami a második meccsen is gondot okozott. Amikor egy ilyen magas csapat ellen játszol, ez létfontosságú. Több eladott labdába kényszerítettük őket, nagyobb tempót tudtunk diktálni, és a visszatérő játékosaink is komoly pluszt jelentettek a rotációban, és ez egy ilyen párharcban nagy előnyt jelent.
   
Papp Klaudia: Nehezen találok szavakat... Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert tényleg erőn felül teljesítettünk azzal, hogy bejutottunk a legjobb hat közé. Kifejezetten nehéz mérkőzés volt, az elejétől a végéig nagyon kellett figyelnünk. Külön gratulálok csapatkapitányunknak, Boginak, aki az első félidőben a hátán húzta a többieket.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - NEVE DAVID RAMLA EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Utoljára 2017. novemberében tudott nyerni Európa Kupa csoportmeccset csapatunk, amely majd négy év után egy nagy győzelemmel indította az idei főtáblát. Videós visszatekintőnkben egy csokorra valót hoztunk a legszebb jelenetekből a Ramla elleni diadalból.

© Minden jog fenntartva