NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

EZT KIKÜZDÖTTÜK!

Ezt kiküzdöttük!
Az első két negyednyi jó játékunkat követően a feljavuló szigetszentmiklósiak alaposan megnehezítették a dolgunkat, és nagyot kellett küzdeni az utolsó öt percben a győzelemért, ami azért igazi veszélyben nem forgott. A vége 78-67 lett ide, és hat győzelemmel hoztuk a nyitányt.   
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
BKG PRIMA NATURA Szigetszentmiklós
BKG PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

Három akadémistával a soraiban állt ki az NKA Universitas PEAC a BKG ellen, Laczkó Sári, Wentzel Nóra és Kiss Virág is ott volt a kezdő ötösben. Jól indítottunk, nem telt el három perc és időt kért a vendégek edzője, Gedei Tibor, 6-2 állt ekkor az eredményjelzőn. Az első találatot még a vendégek irányítója jegyezte, amit zsinórban hat pécsi pont követett, közte csapatunk legfiatalabb tagja, Laczkó Sári szép hárompontosa. A folytatásban Degbeon egy pillanatra közelebb hozta csapatát, ám 6-4 után fokozatosan tudta növelni jó védekezésének köszönhetően előnyét csapatunk (5. perc 12-4). Jól dobtuk a hárompontosokat, három is beesett az első negyedben. Mindkét edző szép sorban hozta le az első ötösének tagjait, így a negyed utolsó perceire kicsit pontatlanabbá vált a mieink játéka is támadásban, az első játékrészt követően 15-6 állt az eredményjelzőn.   
   
Laczkó Sári most a másik sarokból is bevágott egy triplát, majd beindult a pécsi henger, Wentzel Nóri is elkezdte a pontgyártást (22-7). Egyre inkább kezdett kijönni a két csapat közti különbség, ami a 13. percben húsz pontnyira duzzadt Kiss Virág középtávolija után. A vendégeknél a német válogatott Degbeon talált be jobbára ebben a szakaszban, a külső dobásaik ekkor még egyáltalán nem mentek be, míg a másik oldalon szebbnél szebb akciókat láthattunk (32-12). A nagyszünet előtti utolsó három percben megtört a jég is a BKG-nál, ami a távoli dobásokat illeti, zsinórban kettő is esett a 6,75-ön túlról, Aldazabal és Katona találtak be. Két negyed játékát követően 42-21 volt az eredmény, Adenike Olawuyi egy támadólepattanót tett vissza két pontot érően a dudaszóra. Megnyugtató pécsi előnnyel a birtokunkban vonulhattunk az öltözőbe a nagyszünetre, bizony kevesen gondolták ekkor, hogy lesz még komolyabb izgulni való a mérkőzésen.
   
Sokat nem változott a játék képe a harmadik negyed első perceiben sem, a vendégek be-be találtak, Sierra Calhoun és Vári Zita is szerzett egy triplát, de Kiss Virág is szépen termelte a pontokat (25. perc 54-34). A folytatásban azonban kicsit lazult a fegyelem és figyelem védekezésben a pécsi oldalon, akadozott a pontszerzés is, nehezen boldogultunk a vendégek védekezésével. Tizenöt pontra olvadt az előnyünk, Jovan Gorec időkérése nem is maradt el 54-39-nél Perez triplája után. Egyre inkább belelendültek a kék mezes vendégek, tovább faragtak a hátrányukon Katonáék a negyed végére tízen belülre kerültek (56-47).
   
Elérkezett a záró játékrész, hiába voltak meg a helyzeteink, dobásaink sokszor kifelé perdültek a gyűrűről és a lepattanók megszerzésénél sem tudtunk fölényébe kerülni. Katona Szidónia kétszer egymás után is betalált, amivel már csak négy pont maradt az előnyünkből (58-54), Jovan Gorec ismét időt kért. Cierra Burdick gyötört be egy labdát a sokadik támadó lepattanónk egyikéből, de Kayla Jones is eredményes volt a túloldalon a palánk alól. Aldazabal triplájánál a frász kerülgetett mindenkit, hiszen egy pontra közelített ellenfelünk. Jól jött Sierra Calhoun triplája, ami most úgy kellett, mint éhezőnek egy falat kenyér! Kivédekeztük a BKG támadását, ami után Kiss Virág talált be faultal együtt, büntetője után 66-59 állt a táblán a 35. percben. Egyre inkább úgy tűnt, átlendültünk a holtponton, hamar újra tíz pont lett a különbség, majd Gedei Tiboron volt az időkérés Sierra Calhoun újabb hárompontosa után (74-61). A hátralévő időben már nem tudott újítani a BKG, a záró dudaszó 78-67-nél jött el. Ismét szenvedőssé tettük magunknak a meccset, de végül győztünk, és ez volt ma a legfontosabb.   
   
NKA Universitas PEAC – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 78-67 (15-6, 27-15, 14-26, 22-20)
Pécs, 400 néző. V.: Farkas, Földesi, Jankovics
   
NKA Universitas PEAC: Laczkó 6/6, Wentzel 9, Calhoun 18/15, Burdick 6, Kiss 25. Csere: Katanic 4, Szücs -, Sanchez 8/6, Simon -, Olawuyi 2, Kaszás-Pap -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 5/3, Zsámár -, Katona 18/3, Degbeon 13, Jones 14/3. Csere: Aldabazal 9/9, Kovács -, Andi -, Szabó 5/3, Vári 3/3. Edző: Gedei Tibor, Nyulasi Barbara, Riskó Dávid
   
Jovan Gorec: A mérkőzés lefolyásával nem lehetünk elégedettek, csak az eredménnyel. Történik velünk valami, amikor nagyobb előnyt építünk fel, túlságosan ellazulunk tőle. Ezen dolgoznunk kell, ha nyerni akarunk a komolyabb csapatok ellen. Most nincs időnk túl sokat foglalkozni a mai mérkőzéssel, hiszen kezdődik az Európa Kupa, arra fogunk készülni. Valahol jó, hogy sűrűsödik a program, mert a következő találkozóra kell koncentrálnunk a múlton való rágódás helyett.
Kiss Virág: Hiába nyertünk, nem lehetünk elégedettek. Jól kezdtünk, kialakítottunk egy nagyobb előnyt, és megint hagytuk kicsúszni a kezünk közül. Már nem először, és ezen változtatnunk kell. Hiába vezetünk 15-20 ponttal, nem engedhetünk ki egy másodpercig se. Köszönöm a szurkolóknak, hogy végig mellettünk voltak.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva