NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

EZ NEM A MI NAPUNK VOLT

Ez nem a mi napunk volt
A 13. forduló keddi meccsén rendkívül rossz napot fogtunk ki, és egy pillanatig nem tudtunk vezetni az ELTE BEAC Újbuda otthonában, így 74-45-re kikaptunk a 2021-es év utolsó mérkőzésén.
ELTE BEAC ÚJBUDA
ELTE BEAC ÚJBUDA
74 : 45
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Sejtettük, hogy nem lesz könnyű dolgunk Budapesten, az év utolsó bajnokiján, a különösebb nyomás és teher nélkül játszó hazaiak könnyű győzelmet arattak fáradt és több problémával küszködő csapatunk ellen. Chelsea Nelson és Sarok Niki hiányában ismét egy alaposan felforgatott kezdőötössel álltunk ki, feldobáskor ugyan mi hoztuk el a labdát, ám a ziccerünk kimaradt, így a hazaiak szerezték az első találatokat. Alig telt el másfél perc és 7-0-s BEAC vezetésnél Csirke Ferenc időt kért, de sokat ez sem segített, továbbra is szenvedtünk támadásban, nehezen gyűltek a pontok (5. perc 17-4). Ty Marshall találataival és Ilina Selcova hárompontosával 17-11-re zárkóztunk, az első tíz perc végén pedig úgy lett 21-13 az eredmény, hogy Barnai dudaszóra betalált.
   
Sokat nem változott a játék képe a folytatásban sem, enerváltak maradtunk, nem tudtunk felpörögni pillanatokra sem, a fővárosiak fokozatosan és látszólag könnyedén növelni tudták előnyüket, és a játék minden elemében felülmúltak bennünket (15. perc 30-16). Ezután tíz ponton belülre tudtunk zárkózni, de a magassági fölényben lévő BEAC-nál többen is jó napot fogtak ki, ellentétben velünk, ahol a legtöbbször Kiss Virág mellett négy kisember volt a pályán. 35-25-nél három percen belül voltunk a nagyszünet előtt, ám a két légiós, Joseph és Ivanova is betalált a 6,75-ön túlról, amivel 41-25-re alakult az állás.
   
Ahol abbahagyta, ott folytatta a BEAC negyedóra pihenő után. Egy újabb tripla, most Koch volt az „elkövető”, sőt a folytatásban egyre inkább úgy tűnt, ha három napig játszunk, akkor sem fogjuk tudni megfordítani a mérkőzést. Egyre jobban elléptek a hazaiak, 51-31-nél a húsz pontos különbség is kialakult Joseph 2+1-es kombinációja nyomán. Hiába, ezen a napon semmi sem akart sikerülni, a 30% alatti dobószázalék mezőnyből és az 51-32-re elveszített lepattanóharc sokmindent elmond.
   
Az utolsó tíz percre 59-35-el fordultak a csapatok, több, mint két percig nem eset találat sem az egyik sem a másik oldalon. Czank triplája törte meg a rövid kosárcsendet, majd a hátralévő időt szépen lemenedzselte a nagyon jól játszó, és idén már több meglepetést is szállító BEAC, úgy is, hogy szinte minden benevezett játékosát pályára küldte Balogh Judit. A vége 74-45 lett, ami egy nem várt vereség, de összességében valahol érett is már ebben az erőltetett menetben, a kiesők miatti folyamatos kompenzációban lévő csapatunk esetében. A folytatás is itt a nyakunkon, vasárnap Miskolcon 19 óra 30 perckor a DVTK otthonában lépünk pályára, szóval nem könnyű helyzetből kell talpra állnunk, és megmutatni valós értékünket.
   
ELTE BEAC Újbuda – NKA Universitas PEAC 74-45 (21-13, 20-12, 18-10, 15-10)
Budapest, 300 néző. V.: Papp, Varga-Záray, Kapusi
   
ELTE BEAC Újbuda: Ivanova 11/9, Czank 7/3, Boros 6, Mérész 11, Barnai 12. Csere: Koch 7/3, Joseph 13/6, Katona 3/3, Zsámár 2, Juhász 2, Orosz -. Edző: Balogh Judit, Horváth Bianka
   
NKA Universitas PEAC: Dudásová 7/3, Szücs -, Wentzel 6/3, Marshall 14, Kiss 11. Csere: Selcova 5/3, Brajkovic 2. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
   
Csirke Ferenc: Gratulálok a BEAC-nak, abszolút megérdemelt a sikerük. Jöhetnék a statisztikával, de értelmetlen. Azt láttam, hogy egy friss csapat játszott egy abszolút fásulttal. Látszanak a problémák, a legfontosabb, hogy edzenünk kellene. Nagyon keveset tudtunk az utóbbi időben edzeni és ez ide vezet. Amikor egy ilyen jó csapat, mint a BEAC, lendületet kap, nagyon nehéz visszakapaszkodni. Dolgozni kell, vasárnap fontos rangadó vár ránk Diósgyőrben, úgyhogy össze kell szedni magunkat. Ritmustalanok voltunk ma, rossz döntéseket hoztunk. Tisztában vagyok a problémáinkkal, így szemrehányást sem tudok tenni a lányoknak, dolgozunk tovább és megpróbálunk kijönni ebből a mérkőzésből.
Kiss Virág: Először is gratulálok én is a BEAC-nak, az összes hibánkat kihasználták. Eddig minden mérkőzésen, ahol rosszul kezdtük, kiemeltük utána, hogy vissza tudtunk kapaszkodni. Most ez nem sikerült, és úgy tűnik, minden eddigi ilyen mérkőzés most ütközött ki. Úgy gondolom, ez kellő pofon volt a diósgyőri mérkőzés előtt. Mindannyiunknak el kell gondolkodni azon, hogy milyen hibákat vétettünk ma. Biztos vagyok benne, hogy ez most mindenkinek egy nagyon fájó pont, megyünk tovább és tanulunk ebből a mérkőzésből is.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva