NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

EXTRA ELSŐ FÉLIDŐ UTÁN BÜNTETETT A DKSK

Extra első félidő után büntetett a DKSK
Hiába vezetett már húsz ponttal is a PEAC-PÉCS, a DKSK a fordulás után sorra dobhatta a büntetőket, amivel megnyerte a rangadót.
Work Force DKSK – PEAC-PÉCS 75-69 (12-19, 18-25, 21-8, 24-17)
Miskolc, V.: Frányó, Bognár, Fodor
Work Force DKSK: Bukovszki 22/9, Skoric 18, Raven 13, Bozóki 2, Sanford 9, Csere: Szabó 5, Reiner -, Fürtös 6, Ocsenás -,
PEAC-PÉCS: Czirják -, Csutorás -, Barbour 20, Horváth 9/3, Szamosi 3. Csere: Fűrész 16/6, Jaeschke 13, Dusanic -, Hutlassa 3/3, Czukor -,

A miskolci Sanford találatával indult Miskolcon a DKSK - PEAC-PÉCS rangadó, az első játékrészben a hazai kosarakra rendre érkezett válasz a túloldalon, így nem jutott előnyhöz a DKSK. A fordulat a hatodik percben érkezett, amikor Fűrész Dia beemelt egy triplát, ezzel először jutott vezetéshez a pécsi gárda (8-9). Barbour és Jaeschke is hozzátoldott a minimális előnyhöz, ami légiósaink jóvoltából öt egységnyire duzzadt (8-13). Ragyogóan játszott ebben a periódusban a fiatal játékosokkal az első ötösében rajtoló PEAC, pontatlanul a DKSK, így a harcosabb, és több extra egyéni teljesítményt felvonultató vendég csapat Szamosi Amadea záró kosarával 12-19-es állásnál szusszanhattak egy rövid ideig.

A második negyedben robbantott a PEAC-PÉCS, az első félidőben ragyogóan támadó Fűrész, és Barbour, valamint Czukor és Jaeschke kosaraival rövid időn belül húsz pontra nőtt a pécsi előny (12-32). A hazaiak a 14. percben eszméltek fel, az ellenállhatatlanul kosárlabdázó Bukovszki talált be a három pontos vonalon túlról, majd Skoric lopta közelebb a DKSK-t ellenfeléhez (17-32). Fűrész Dia a 16. percben már 11. pontnál járt, a Raven ellen kiválóan védekező Barbour találataival ismét húsz pont közelire nőtt a pécsi előny (19-37), Bukovszki és Skoric büntetőivel faragott a miskolci hátrányon (24-37). Rövid időn belül kétszer is időt kért Zeljko Djokic hogy megnyugtassa tanítványait, és rendezze csapatának sorait. Nem is tette mindezt hiába, Fűrész ismét bevágott egy triplát, majd Barbour büntetőzött eredményesen (19. perc 26-44). Skoric és Sanford kosaraival alakult ki a félidő végeredménye, a PEAC 14 pontos előnnyel vonulhatott pihenőre (30-44).

Jobban kezdték a hazaiak a harmadik játékrészt, öltözőben maradt a PEAC. Az első félidőben megmutatkozó agresszivitásunk, harcosságunk egyre jobban elveszett, és a keményítő DKSK fokozatosan dolgozta le a hátrányát. Raven büntetői, Sanford és Bukovszki duplája után mindössze nyolc egység lett a két csapat között a különbség (36-44). Pécsi oldalon semmi nem akart sikerülni támadásban, de a védekezésben is komoly gondok akadtak, dobták a büntetőket a hazaiak, hamar meglett az öt csapathiba (23. perc 41-44). Eljött a 24. perc, és a játékvezetők befújták a hazai oldalon is az első csapathibát, Fűrész harcolta ki egy labdaszerzés után. Horváth Lilla, a PEAC-PÉCS csapatkapitánya egy 2+1-es kombinációval jelezte hogy nem felejtette el a kosárszerzés tudományát a pécsi együttes. Raven büntetőivel olvadt ismét a pécsi előny, nem sokkal ezután Zeljko Djokic időt is kért (26. perc 43-47). Nem igazán ment a játék a pécsieknek, a labda nélküli mozgások minimálisra zsugorodtak, Barbourt egy Ravennel történő ütközés nyomán le is kellett cserélni, mert vérző sérülést szenvedett. Raven büntetőivel egy pontnyira közelítette meg a baranyai együttest a DKSK (48-49). Az egyenlítés sem váratott sokáig magára, Sanford jóvoltából ismét a hazaiak kerültek fórba (50-49). Egyesével dobták a büntetőket a játékosok mindkét oldalon, nevezetesen Horváth, Sanford, Szamosi és Jaeschke is csak egyet dobott be a két lehetőségéből, így alakult ki a szoros, 51-52-es eredmény a harmadik tíz perc végére.

Az egyre jobban lendületbe jövő miskolci együttes - amelyet közönsége is hajtott - Maja Skoric nyitotta a kosarak sorát a záró felvonásban, a mérkőzés második felére felőrölődő PEAC-PÉCS a harmadik percben tudott csak betalálni Jaeschke révén, ám Bukovszki egy percen belül kétszer is betalált a triplavonalon túlról, amire a kettő között amerikai centerünk egy duplával válaszolt (33. perc 59-56). Ekkor azonban ismét Fűrész lépett elő, és egy középtávoli dobást tett a helyére, ami után azonban Maja Skoric pillanatai következtek két sikeres büntető és egy kétpontos kosár lett az eredménye. Ismét hamar összegyűlt pécsi oldalon az öt csapathiba, Fürtös Kata büntetőivel már 65-58-ra vezetett a DKSK. Horváth Lilla triplája, majd Bukovszki két pontosa után a mérkőzés 38. percébe léptek a csapatok, Zeljko Djokic pedig időt kért, hogy egy utolsó nagy lökést próbáljon meg adni csapatának 69-62-es miskolci vezetésnél. Andrea Barbour talált be, ami után a hazaiak vezetőedzője, Peresztegi Nagy Ákos formált T betűt, jelezvén hogy most ő kér időt. Czirják korábban, ekkor pedig Horváth pontozódott ki, Skoric betette a helyére a két büntetőt. Hutlassa villant egyet, három pontosával 71-67-re alakítva az állást, azonban Ravent ismét csak szabálytalanság árán tudta megállítani a PEAC, az amerikai pedig bedobta 12. és 13. sikeres büntetőjét is, a mai találkozón csak a büntetővonalról talált be a miskolci légiós.

Hiába volt húsz pontos is már a pécsi vezetés, harmadik és negyedik játékrészben összesen dobott annyi pontot a PEAC-PÉCS, mint a második tíz percben. Kár ezért a vereségért, mert egy olyan meccsen szenvedték el a lányok, amelyben lehetett volna esély nyerni, és lehetett volna jobban élni azzal a lehetőséggel, amit az edzőjüktől kaptak. A nagy fordulatot hozó második félidőben tudott fordítani a hazai együttes, amely összesen 39 büntetőt dobhatott a mérkőzésen, így a végeredmény 75-69 lett a DKSK javára.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva