PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

ÉV VÉGI „JÁTÉKOSCSERE”

Év végi „játékoscsere”
A PEAC-PÉCS csapatát erősíti januártól az amerikai Alyssia Brewer, aki a felmondását benyújtó Barnai Judit helyére érkezik Pécsre.
Alyssia Brewer neve nem ismeretlen a kosárlabda barátok számára, hiszen utoljára a DVTK csapatát erősítette a 190 cm magas, 28 éves játékos. Először a 2015/2016-os idényre igazolt a borsodi megyeszékhelyre, amikor Magyar Kupát nyert a piros-fehérekkel és az Európa Kupában is egészen sokáig eljutott csapatával. A bajnoki rájátszás során a negyeddöntő szekszárdi mérkőzésén szenvedett súlyos térdsérülést Brewer, aminek következtében hosszabb időt kényszerült kihagyni. Egészen 2017 februárjáig váratott magára a visszatérése, az útja ismét egészen Miskolcig vezetett a DVTK-nál előzőleg eltöltött időben közönségkedvenccé vált amerikainak. A bajnokságban 11 mérkőzésen lépett pályára átlagosan 22,9 percet, 10,2 pontos és 8,1-es lepattanóátlagot jegyzett. Alyssia Brewer január 3-án érkezik Pécsre.

– Alyssia Brewer leigazolásával a lehető legjobban próbáltuk megoldani a helyzetet – kezd bele Kond Árpád ügyvezető. – Nem ismeretlen légióst igazoltunk és azt gondoljuk a négyes és ötös poszton egyaránt bevethető Alyssia segíthet nekünk a legtöbbet. Nem várt események árnyékolták be a karácsonyi ünnepeket, amikor december 23-án éjjel megkaptuk Barnai Judit felmondólevelét.

- Mennyire volt váratlan ez a lépés, hiszen a statisztikai átlagok is azt mutatják, hogy a két pécsi center közel hasonló időt tölthetett a pályán?
- A BEAC-tól igazolt játékos már korábban is jelezte, hogy elégedetlen a pályán töltött szerepével, de miután megbeszélte a helyzetét szakvezetőinkkel, azt gondolhattuk minden rendben, így is váltunk el egymástól a december 22-i PEAC-PÉCS – NKE Csata meccs után. Így nyugodtan állíthatom, hogy derült égből villámcsapásként ért bennünket a felmondása, amit írásban küldött el. Mi nyilván nem tudjuk akceptálni ezt a lépést egy felnőtt, magyar válogatott játékostól, hiszen élő, határozott idejű, és a klub által minden pontban teljes körűen betartott szerződéssel rendelkezik, amely kitér arra, hogy egyoldalúan felmondani csak valamelyik fél súlyos szerződésszegése esetén lehet.


- Milyen lehetőségek voltak a helyzet megoldására?
- Karácsony ide, karácsony oda, minél gyorsabban a helyzet megoldására kellett törekednünk szakvezetésünkkel közösen, annak ellenére, hogy mindannyian családi körben töltöttük az ünnepeket ráadásul többen külföldön. Azonnal felvettük a kapcsolatot egy szabad státuszú magyar centerrel, akivel végül annak ellenére nem tudtunk megállapodni, hogy ajánlatunkban „elmentünk a falig”, sőt. Tovább léptünk, és mivel van még egy betöltetlen légiós helyünk, és csupán négy hónap van hátra a bajnokságból, azt akartuk, hogy lehetőleg ne teljesen ismeretlen játékost igazoljunk. Alyssia Brewer játszott már Magyarországon, elmondása szerint követi a bajnokságot, tudja hová érkezik, és már nagyon várja ő is és mi is hogy itt legyen közöttünk.


- Változtak-e a célok csapatunknál?
- Lement az idény első fele, hét győzelmet arattunk, amivel a roppant erős és szoros mezőny ötödik helyén állunk. Ezzel nem lehetünk elégedetlenek, tudva, hogy jóformán 2-3 meccsen tudták csak szakvezetőink a legerősebb PEAC-PÉCS-et pályára küldeni. Nyilván a két hazai vereség és a Sopron elleni meccs alakulása hiányérzetet okozhat, viszont a korábban minket oda-vissza legyőző ZTE NKK 13 pontos legyőzése, vagy épp az újoncként velünk rivalizáló NKE Csata elleni magabiztos győzelmünk, vagy az idegenbeli sikereink örömet okoztak a szurkolóinknak. Úgy látszik, hét csapat van, amely a legjobb négybe pályázik, 11 forduló után talán csak két csapat helye tűnik itt biztosnak, a veretlen Sopron Basketé és a DVTK-é. Naponta érkeznek a hírek a riválisaink erősítéseiről, kétségtelen, hogy még erősebb lesz a rivalizálás megváltozott erőviszonyok mellett a rájátszásra. Ebben a helyzetben nehéz megmondani, hogy hová érhet el a PEAC-PÉCS a szezon végén, de nem szeretnénk a céljainkon változtatni, a pécsi összefogás eredményeképpen ismét a legjobb négybe jutásért küzdő csapatunkkal. Ugyanakkor fontos a hosszabb távú gondolkodás, hogy kialakuljon egy olyan mag, egy olyan irányvonal edzőink vezetésével, amelyre tudjuk a jövőnket is építeni.

Foto: Diósgyőri VTK Facebook« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva