PEAC-Pécs Menü
Több, mint szerencse - TIPPMIX

EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS HAZAI ELLENFÉLLEL

Európa Kupa mérkőzés hazai ellenféllel
Az Európa Kupa csoportkörének negyedik játéknapján magyar rangadó következik csütörtökön este; a sorsolás úgy hozta, hogy az idei évad egyik magyar bajnokesélyes csapata, az Aluinvent DVTK Miskolc a mieinkkel egy Európa Kupa csoportba került.
Érdekes összecsapásra számíthatnak a PEAC-PÉCS – Diósgyőr összecsapásra kilátogató nézők, hiszen a mérkőzés a nemzetközi sorozatra érvényes szabályokkal kerül lejátszásra. A vendégeink a két csapat legutóbbi, október 16-i Miskolcon megvívott összecsapásához képest egy WNBA bajnokkal, Shatori Walker-Kimbrough-val erősítették meg az akkor sem gyenge, a Meszlényi Róbert tanítványait 75-47-re legyőző keretüket. Az Európa Kupa H csoportjában két balszerencsés meccsen a DVTK is vereséget szenvedett a francia és a spanyol riválisától, ami érzékelteti is a bombaerős négyesünk erőviszonyait.
   
A szerdai játéknapon a Basket Landes 70-57-re nyert Spanyolországban, így veretlenül vezeti a csoportot a francia gárda, amely mögött két győzelmet jegyző Cadí La Seu áll, majd harmadik helyen egy, a mi csapatunk ellen aratott győzelemmel az Aluinvent DVTK, a negyedik helyen pedig a PEAC-PÉCS. A PEAC-Pécs-nek eddig igazi nyerési esélye nem volt a nemzetközi sorozat első körében a nála jóval erősebb riválisai ellen, ám erre talán a két hátralévő pécsi meccsen mutatkozik a nagyobb sansz. Ami a miskolciakat illeti, legutóbbi két mérkőzését kis különbséggel elveszítette Cziczás László sérülésekkel is küzdő csapata, egy héttel ezelőtt a franciák egy szerencsés utolsó másodperces triplával tudtak nyerni Miskolcon 72-71-re, a hétvégi bajnokin pedig meglepetésre a Cegléd otthonában maradtak alul 84-82-re.
   
Az erőltetett, két frontos menetelésben a csütörtöki összecsapást követi egy kisebb szünet, ami alatt válogatott EB selejtezőkre kerül sor, így legközelebb november 22-én pénteken játszanak Gémes-Sarok Nikiék tétmeccset a VBW CEKK Cegléddel.
   
A mérkőzésen a PEAC-PÉCS csapata a Köztársaság téri Általános Iskola tanárait és diákjait látja vendégül, illetve a szederkényi általános iskola tanulóinak egy csoportja is kilátogat az Európa Kupa összecsapásunkra.
« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva