PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

ÉRDEMES LESZ KILÁTOGATNI PÉNTEKEN

Érdemes lesz kilátogatni pénteken
Pénteken 18 órai kezdettel az ELTE-BEAC Újbuda csapatát fogadjuk bajnoki mérkőzésen, amelyre több meglepetéssel készül klubunk.
Pénteki ellenfelünk egyértelműen jobb tavalyi önmagánál, jelenleg a bajnoki tabellán a kilencedik helyen áll, komolyan harcolva a nyolcba kerülésért. Balogh Judit együttese az alapszakasz első felét már - némi meglepetésre - nyolcadikként zárta, ami egyben azt is eredményezte, hogy ott lesz Győrben a Magyar Kupa nyolcas döntőjén az ELTE-BEAC Újbuda. Ami a jelenlegi pozíciójukat illeti, három másik együttessel késhegyre menő csatát vívnak a felsőházi tagságot jelentő nyolcadik helyért, hiszen két másik gárda, a PINKK Pécsi 424 és a Vasas Akadémia is négy győzelemmel és tizenkét vereséggel áll a bajnokságban, de ugyancsak 12 mérkőzést veszített el a VBW CEKK Cegléd is, ám ők eggyel kevesebb bajnokit játszottak le.

Az ELTE-BEAC Újbuda ellen ősszel idegenben egy jó mérkőzést tudtunk játszani, remekül kezdtünk, hamar elhúztunk, megalapozva a 83-56-os győzelmünket. Kimagaslott teljesítményével centerünk, Sarah Imovbioh, aki 22 pontja mellé 19 lepattanót is begyűjtött, de Julie Vanloo (17/9) is ponterősen kosárlabdázott. Hiányzott tőlünk akkor a pályáról Gémes-Sarok Nikolett, akit sérülése miatt volt kénytelen pihentetni a szakmai stáb. A fővárosiak keretében is akad olyan név, amely az októberi mérkőzés statisztikáján nem szerepel, a Győrből eligazolt Laklóth Anna novemberben csatlakozott az egyetemistákhoz. Azóta tíz mérkőzésen 13,2 pontot átlagot hozott a kiváló adottságú, 30 esztendős bedobó.

Számunkra remek felvezetést jelenthet a közeljövőben ránk váró fontos feladatokra a mostani összecsapás, hiszen jövő héten Zalaegerszegen lépünk pályára, majd hónap végén a Magyar Kupa nyolcas döntője következik, ahol a negyeddöntőben az Aluinvent DVTK lesz az ellenfelünk.

Több esemény is színesíteni, gazdagítani fogja a pénteki mérkőzést. Ahogy arról már beszámoltunk, vendégünk lesz a Sztárai Mihály Általános Iskola. A diákok azon túl, hogy a bemutatáskor a játékosokkal együtt futhatnak ki a parkettre, a nagyszünetben az iskola kórusának előadását hallgathatjuk meg.

A PEAC-PÉCS – ELTE-BEAC Újbuda találkozó előtt kerül sor csapatunk frissen elkészült indulójának bemutatására, amely a PTE Egészségtudományi Kar Gyógytornász hallgatóiból alakult Pí Therapy együttes szerzeménye. A lendületes, fiatalos, modern zenei produkció mellé készülőben egy videóklip is, amit a későbbiekben fogunk bemutatni. Az induló szövegében tükröződik a harc, a kemény küzdelem, a verejtékes munka – mindazon értékek, amelyek jellemzőek csapatunkra, klubunkra.

« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva