NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

EGYENLÍTETTÜNK, ÍGY SZERDÁN 16 ÓRAKOR HARMADIK MECCS JÖN

Egyenlítettünk, így szerdán 16 órakor harmadik meccs jön
A második félidőben billentette a maga javára csapatunk a Vasas elleni második mérkőzést, így 84-62-re győztünk Pasaréten. Jöhet tehát szerdán a mindent eldöntő harmadik meccs, mely 16 órakor kezdőik Pécsett, az Akadémián!
Vasas Akadémia
Vasas Akadémia
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC

Egyik alapemberünk, Wentzel Nóri nélkül gördült ki a csapatunkat szállító autóbusz az Akadémia parkolójából szombaton. Fiatal játékosunk a pénteki nap délutánját a sürgősségin töltötte egy vírusfertőzés miatt (ezúton is nagy köszönet jár az SBO ügyeletes munkatársainak), és legyengült állapota miatt esély sem volt arra, hogy ott lehet a társakkal Pasaréten. Helyette Laczkó Sári került be a kezdőcsapatba, aki egy bátor triplával adta meg az alaphangot, ez volt a mérkőzés első kosara. Papp egyenlített, majd 9-3-ra ellépett a Vasas, miközben dobásaink rendre kimaradtak gyűltek az eladott labdáink, és második esélyünk sem volt, a lepattanókat a házigazdák szerezték meg. Hullámzó játék alakult ki az első negyedben, amikor felzárkóztunk volna, egy kicsit ellépett Milos Pavlovic együttese, majd 18-12 után végre kiegyenlítettünk. Ivana Katanic büntetőjével, majd Bea Sanchez triplájával a vezetést is átvettük (19-23), de a játékrészt a Vasas tudta lezárni egy találattal, így 21-23-ról folytatódhatott a játék.
   
Óriási küzdelem zajlott a pályán, egyenlő erők küzdelmét hozta ez a negyed is, hol az egyik, hol a másik fél vezetett. Laczkó Sári továbbra is bátran játszott, 35-33-ra alakította az állást, amikor tizedik pontját szerezte, úgy, hogy dobást sem rontott! Kiss Virág Nunnal vívott hatalmas csatát a palánkok alatt, esetükben sem volt egyszerű dolguk a játékvezetőknek sem az egyes szituációk megítélésében. A hazaiaknál többen is betaláltak, nálunk azonban Virágon és Sárin kívül egy-egy kosarat szereztek a társak az első félidőben. Döntetlen állásnál, 39-39-nél jött a nagyszünet.
   
Sierra Calhoun vágott be egy hármast, majd a Vasas támadásánál, a túlsó térfélről ölben vitték le a pályáról Papp Klaudiát, aki fájdalmas bokasérülést szenvedett. Ekkor még tudták tartani magukat a hazaiak, sőt, 48-44-nél lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak Pardee révén, de minden labdáért oroszlánként harcoltak a mieink Simon Zsófi vezérletével, aki két hármast is berakott a helyére (52-52). Budácsik ekkor még betalált, de a játékrész végéig már csak pécsi kosár esett, Kiss Virág ma is tarthatatlan volt, így 54-62-ről indult a záró etap.
   
Laczkó Sári gyűjtötte be ötödik hibáját, a Vasas pedig egy számunka kevésbé „ízletes” zónavédekezéssel igyekezett egy utolsó kísérletet tenni a felzárkózásra. Három pontra meg is közelítette csapatunkat (59-62). Ennél többre azonban nem futotta, fokozatosan nyílt az olló a csapatok között, 61-64-ről 61-78 lett, Simon Zsófi harmadik és negyedik tripláját is bevágta a sarokból, szinte ugyanarról a helyről. A vége tizennyolc pontos pécsi győzelem lett, 84-66 arányban győztünk, de ez semmi más, mint az életben maradás, de még messze nincs vége! A két győzelemig tartó párharc állása 1-1, folytatás szerdán 16 órakor az Akadémián!
   
Vasas Akadémia – NKA Universitas PEAC 66-84 (21-23, 18-16, 15-23, 12-22)
Pasarét, V.: Minár, Jakab, dr. Németh
Vasas Akadémia: Papp 8/3, Smailbegovic 9, Tóth 2, Salamon 5/3, Budácsik 9/3. Csere: Pardee 18/6, Nunn 10, Szerencsés -, Madár E. 5, Madár K. -, Van Rijs -. Edző: Milos Pavlovic, Nenad Markovic, Dragoljub Krivacevic
NKA Universitas PEAC: Katanic 4, Laczkó 10, Calhoun 19/6, Gwathmey 4, Kiss 26. Csere: Simon 14/12, Szücs -, Olawuyi 2, Sanchez 5/3, Rátkai -, Kötő -, Kaszás-Pap -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Dalborka
   
Milos Pavlovic: Ahogy számítottunk is rá, nagyon fizikális mérkőzés volt, és sajnos engedtük, hogy Kiss Virág dominálja a festéket. Próbáltunk taktikailag változtatni és három másodperceket kiharcolni és ezt nem sikerült a terv szerint végrehajtanunk. Ennek ellenére négy ponttal még mindig mi vezettünk, mikor Dia megsérült, az ő kiesése pedig nagyban befolyásolta a további játékunkat támadásban és védekezésben is. Az utolsó negyedben sok üres dobást engedtünk, amit az előző mérkőzésen meg tudtunk akadályozni, ezeken a dolgokon pedig javítanunk kell, ha sikeresek szeretnénk lenni a harmadik összecsapáson. Gratulálok a PEAC-nak.
Tóth Orsolya: Először is szeretnék gratulálni a Pécsnek a győzelemhez, egy jó mérkőzésen tudtak nyerni. Vissza kell néznünk a mérkőzést, ki kell javítanunk a hibáinkat védekezésben és támadásban is. A párharcot tekintve minden kezdődik előről, mindkét csapatnak ugyanannyi esélye van továbbjutni, tehát nincs okunk elkeseredni, mennünk kell tovább.

Jovan Gorec: Gratulálok a lányoknak, kemény mérkőzést tudtunk megnyerni. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, az eredmény nem ezt mutatja, de egészen a mérkőzés végéig szoros küzdelem volt a pályán. Három nappal ezelőtt szörnyű esténk volt, meg akartuk mutatni, hogy mi nem az a csapat vagyunk. Büszke vagyok a játékosaimra, ahogy ebből felálltak, de ez egyelőre semmit nem jelent, még egyszer kell győznünk. Tudom, hogy Milos és a stábja mindent meg fog tenni a győzelemért, ez a csata a mienk, és megyünk tovább. Jobbulást kívánok Papp Klaudiának, a sérülése a helyzetből is adódik, az 5-6. helyért a játékosok továbbra is nagy tempóban játszanak, de már nem koncentrálnak úgy, mintha a bajnokságért mennének.
Kiss Virág: Azt hiszem a végeredmény nem igazán tükrözi azt, hogy milyen nehéz mérkőzés is volt ez valójában, hiszen a félidőben még döntetlen volt az állás. Minden egyes pontért meg kellett küzdenie mindkét csapatnak. Azt gondolom, hogy ez egy igazi csapat győzelem volt és büszke vagyok a lányokra, hiszen 40 percen keresztül nagyon keményen dolgoztunk és ennek meglett az eredménye.


Fotó: MKOSZ

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva