PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

EGY KOSÁRNYIRA A BEAC-TÓL

Egy kosárnyira a BEAC-tól
Azt előre sejtettük, hogy nem lesz könnyű dolgunk a BEAC-Újbuda ellen, de azt nem gondolta senki, hogy a végére elfáradva az utolsó pillanatokig kiélezett mérkőzésen tudunk csak győzni ellenük két ponttal, 81-79-re.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
BEAC Újbuda
BEAC Újbuda

Süle hármasával indult a PEAC-PÉCS – BEAC-Újbuda összecsapás, amit Angyal egy duplával toldott meg (0-5). Kiegyenlített egy hármassal és egy duplával csapatunk, de nagyobb különbséget nem tudott kialakítani egyik gárda sem (4. perc 9-9). Gabriel Carrasco elégelte meg a mieink lazább védőjátékát, 11-9-nél időt kért, de különösebben nem változott a játék képe, tartották magukat a fővárosiak. Tenyér Zsófi szerezte második hárompontosát, amire Süle ugyanebből a műfajból válaszolt, így a 8. percben 16-14 állt a táblán. Az utolsó két percben sem állt be fordulat, tíz perc játék után két pont volt a két csapat közti különbség (24-22).

Három perc alatt két indításos Imovbioh kosárnak, és Vucurovic duplájának tapsolhattak a lelátón helyet foglaló nézők, amivel 30-22-re megugrottak a mieink. Balogh Judit időkérése után Vucurovic ismét betalált, amivel először alakult ki tíz pontos különbség (32-22). Beragadtak a budapesti egyetemisták, nem tudták áttörni a pécsi védelmet, és miután továbbra sem találtak gyűrűbe, 36-22-nél ismét magához hívta őket edzőjük. Majdnem hét perc kosárcsendet tört meg Suppán két jó büntetője, de mivel előtte Raksányi bevágott egy triplát, így is már tizenöt volt közte (39-24). Magukhoz tértek viszont a fekete mezesek, hibák csúsztak a mi játékunkba is, és pillanatok alatt jócskán faragtak a hátrányukból Suppánék (19. perc 41-33), de a félidőre visszaállt a tizenöt pontos differencia (48-33).

Felválta estek a kosarak a nagyszünet után, Suppán, Angyal és Süle kosaraival kicsit közelebb lopózott a BEAC-Újbuda (55-45), ehhez kellett az is, hogy nekünk ebben a periódusban rendre kimaradtak a triplakísérleteink. Időkérés után Mandic talált be végre a 6,75-ön túlról, ismét megnyugtató előnyhöz jutottunk (62-45). Jól tartották magukat Suppánék, a harmadik játékrészt egy ponttal meg is nyerték, a záró felvonásnak 68-54-el indulhattak neki a csapatok.

Az utolsó negyed elején miután két percig nem találtak a gyűrűbe a csapatok, később Gabriel Carrasco időt kért Süle hármasa után, amivel 68-61-re módosult az állás. Ahogy növekedett a fáradtság faktorunk, úgy vált szenvedősebbé a játékunk, a lelkes fővárosiak pedig Szabó révén egy újabb triplát szereztek, amivel négy pontra csökkent a különbség (24. perc 68-64), ami Kovács duplája nyomán egy kosárnyira olvadt. Nagyon kellett ekkor Raksányitól egy higgadt hármas, hogy ne legyen nagyobb baj, de ezen az öt ponton nem tudtunk túllendülni. Sőt, még Suppán tett róla, hogy ez két jó büntetőjével egyre olvadjon két és fél perccel a lefújás előtt (75-74). Labdához jutott a BEAC, amit Balogh Judit időkérése után Pusztai gólra váltott, ezzel átvették a vendégek a vezetést (75-76). Sarah Imovbioh hatalmas akaratával és palánk alatti munkájával ismét mi tartottunk előrébb, sőt, hét másodperccel a lefújás előtt Roberson vágott be egy hármast, amivel 81-77-re vezettünk, és ezzel el is dőlt a végére hatalmassá váló csata. A vendégek időkérése után Suppán közeli találatával kettőre csökkent a különbség, most Gabriel Carrasco kért miniszünetet, de az eredmény nem változott, 81-79-re győzött a PEAC-PÉCS.


PEAC-PÉCS – BEAC-Újbuda 81-79 (24-22, 24-11, 20-21, 13-25)
Pécs, 150 néző. V.: Farkas, Vida, Lövész

PEAC-PÉCS: Mandic 12/3, Tenyér 6/6, Raksányi 10/9, Vucurovic 10, Imovbioh 26. Csere: Licskai 6, Szücs R. -, Roberson 9/6, Szücs L. -, Demeter 2, Sellei -. Edző: Gabriel Carrasco
BEAC-Újbuda: Pusztai 6, Süle 19/9, Suppán 27, Angyal 14, Barnai 2. Csere: Szabó 7/6, Király -, Kovács 4, Galantai -. Edző: Balogh Judit, Vajda Anna

Gabriel Carrasco: Nyolc nap alatt ez volt a negyedik mérkőzése a csapatnak, és látszott, hogy a végén a lányok az utolsó erőtartalékaikat mozgósították, mert nagyon fontos volt számunkra, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Ez sikerült, és összességében ebből a nyolc nap alatt vívott négy összecsapásból hármat nyertünk, tehát nem lehetek elégedetlen. Mostantól egy új korszak kezdődik, mert normális időnk lesz felkészülni egy-egy bajnokira és nem egyik meccsről esünk a másikba.
Sarah Imovbioh: Nagyon hosszú hét áll mögöttünk, valójában pénteken érkeztünk vissza az Európa Kupa meccsünkről, látszott rajtunk, hogy rengeteget kivett belőlünk a szerdai meccs és az utazás. Amennyire odakinn, Franciaországban nem ment a lepattanózás, most annyira igyekeztünk erre odafigyelni. Az elején ennek köszönhetően tudtunk elég nagy előnybe kerülni, de ahogy a mérkőzés végére egyre jobban fogyott a szufla, már csak arra tudtunk koncentrálni, hogy valahogy, akárhogy is, de megnyerjük ezt a meccset. Szerencsére ez sikerült.

Balogh Judit: Megérdemlik a lányaink a támogatást, hogy sok játékpercet kapjanak az A csoportban is és erősödjenek, mert idén összeálltak csapattá és egészen elképesztő teljesítményeket nyújtanak. Nagyon érik már az első győzelmünk, ami nem feltétlenül a leggyengébb csapatok ellen fog bekövetkezni szerintem. Ez is már majdnem megvolt, és hogy végre nem öt ponttal kaptunk ki,hanem kevesebbel ez mindenképpen bizakodóvá tesz, hogy 13 év után, amióta én itt vagyok, végre egy nagy skalpot begyűjtsünk.
Süle Krisztina: Jól indult a meccs számunkra, de a második negyed nem sikerült túl jól. Nagyon össze kellett kapnunk magunkat a második félidőre és nekünk az a nagy pozitívuma ennek a mérkőzésnek, hogy mínusz tizenöt pontról fel tudtunk állni és egál mérkőzést játszottunk.
« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva