PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

EGY HÍJÁN HÚSZ KÖZTE

Egy híján húsz közte
A nagyszünet után fantasztikus teljesítményt nyújtó csapatunk több kiváló egyéni mutatónak is köszönhetően 81-62-re győzött a PINKK ellen.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
PINKK
PINKK

A mérkőzés előtt egy perces gyászszünettel emlékeztek a jelenlévők a közelmúltban 79 éves korában elhunyt Zalay Budára, aki ezer szállal kötődött a pécsi kosárlabdához. A feldobásnál ott volt a kezdő ötös tagjaként Rasheed Rita, aki a meccset megelőző utolsó kontrollnál kapott zöld utat a szerepléshez. A túloldalon az elmúlt napokban szintén sérüléssel küszködő Gémes-Sarok is a kezdőcsapatban kapott helyet.

Elrontott vendégtámadások, értékesített hazai helyzetek, 5-0-s PEAC vezetéssel indult a találkozó, majd Rasheed Ritán egy labdaszerzés után elkövetett fault nyomán két büntetővel gyarapodtak pontjaink (3. perc 7-0). Remekül zárt csapatunk védelme, Jakovina „talált” egy duplát a rózsaszíneknél, így 12-2-nél, Rasheed triplája után időt kért a vendégcsapat svéd mestere a 4. percben. Slaughter kapta el a fonalat és zárkóztatta fel csapatát egy 2+1-es kombinációval, majd egy triplával (14-8). Odalett a lendület, kezdtünk lemaradni a lepattanóknál és a dobásaink is kimaradoztak, a PINKK pedig légiósai vezérletével 16-13-ra zárkózott. A remekül beszálló, és egész mérkőzésen stabilan teljesítő Wentzel Nóri hárompontosával ismét megnyugtatóbb előnyhöz jutottunk, majd mivel bónuszba kerültek a csapatok, a büntetőzésé lett főszerep. Az első tíz percet 24-18-ra megnyertük.

Akadozott a támadójáték mindkét oldalon, három perc alatt egy-egy kosár esett. A vendégeknél Slaughter járt élen a pontgyártásban, viszont a 14. percben Gémes-Sarok volt az, aki egy triplával egyenlített (27-27). Ennél tovább azonban nem jutott a PINKK, Wentzel Nóri „majdnem triplája”, majd Rasheed betörésből szerzett fontos kosarával ismét előnyben voltunk. Nem hagyta magát a vendéggárda, Gémes-Sarok hárompontosával kettőre csökkentette csapata hátrányát (36-34), majd kevesebb mint, egy perccel a nagyszünet előtt Salughter büntetőkből egyenlített (36-36). Hogy nem lett döntetlen az állás két negyed után, arról Sarah Imovbioh „tehet”, 2+1-e nyomán 39-38-al fordultak a csapatok.

Nagyszünetben elromlott a Sportcsarnok időmérője, a technikai szakemberek a lehető leggyorsabban alternatív megoldást élesítettek, így nagyobb volt a félidei szünet a szokásosnál. A megszokott módon a mérkőzés végére dupla-duplát (19 pont, 10 lepattanó) összehozó centerünk, Imovbioh szedte össze harmadik személyi hibáját egy támadásnál, aminek annyira nem örültünk. Annak viszont annál inkább, hogy a 24. percben Vucurovic triplájával már 50-40-re vezettünk! Jó védekezésünknek köszönhetően tartottuk a tíz pontos előnyünket. A negyed vége előtt egy perccel 54-46 állt az eredményjelzőn, amit Roberson egy büntetővel toldott meg, majd kivédekeztünk egy vendégtámadást. Maja Vucurovic kosarát jegyezhettük fel még ebben a periódusban, amivel 57-46-ra módosult az állás.

Alig telt el egy perc a mini-szünet után, kétszer is labdát szereztünk, a támadásainkat pedig kosárral fejeztük be, újabb időt kellett kérnie a vendégek edzőjének (31. perc 61-46). Ugyanez megtörtént egy perc múlva, Mandic (aki ezen az estén közelről volt eredményes öt gólpassza mellett) és Roberson kosara után, megint csak időkérés következett a vendégek részéről (65-46). Szerb magasbedobónk, Vucurovic kapta el jól a fonalat, ő állította be a kerek húsz pontos különbséget a 34. percben (68-48). Benke szórt hét pontot, majd Gémes-Sarok maradt üresen és vágott be egy triplát, amivel csökkentették a különbséget (38. perc 74-60). Időkérésünk után az egész mérkőzésen fáradhatatlanul pörgő Roberson maradt üresen a vendégzónánál, szépen betalált ő is a 6,75-ön túlról. A végére egy pont híján visszaállt a húsz pontos különbség, a ma este ellenállhatatlanul kosárlabdázó Maja Vucurovic állította be a 81-62-es végeredményt. Az új esztendőben harmadik győzelmét aratta a PEAC-PÉCS, amely egyre jobban megszilárdítja a helyét a tabellán is.

PEAC-PÉCS – PINKK 81-62 (24-18, 15-20, 18-8, 24-16)
Pécs, 900 néző. V.: Tőzsér, Rácz, Nagy
PEAC-PÉCS: Mandic 10, Tenyér -, Rasheed 7/3, Vucurovic 18/3, Imovbioh 19. Csere: Licskai 3, Roberson 14/3 , Wentzel 10/3, Demeter -, Szücs R. -. Edző: Gabriel Carrasco
PINKK: Ruják -, Benke 7/3, Gémes-Sarok 14/12, Slaughter 18/3, Cheslek 6. Csere: Jakovina 6, Sánta 2, Kovalcsik 5, Cukic 4. Edző: Jens Tillmann
« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva