NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

DRÁMAI MÉRKŐZÉSEN EGY PONTOS PEAC SIKER

Drámai mérkőzésen egy pontos PEAC siker
A szezon nézőcsúcsát hozó, drámai összecsapáson egy ponttal legyőzte riválisát a PEAC-PÉCS, mellyel megerősítette harmadik helyét a tabellán.
PEAC-PÉCS – BÁCSBASKET 64-63 (15-23, 13-10, 20-16, 16-14)
Pécs, 1800 néző. V.: Földházi, Papp, Szabó
PEAC-PÉCS: Fűrész 10/3, Barbour 11, Dusanic 5/3, Horváth 12, Jaeschke 13. Csere: Czirják 1, Csutorás 3, Czukor 2, Szamosi 7/3.
BÁCSBASKET: Ruják 8, Török 6, Laczi 7/3, Dorogobuzova 11/3, Brumermane 8. Csere: Iványi 6, Kováts 6/3 , Pénzes 6/3, Kovács 5/3.

2,2 másodperccel a vége előtt Amy Jaeschke szerezte azt a kosarat, amellyel drámai mérkőzésen, forró hangulatban megszerezte a győzelmet a PEAC-PÉCS. Előtte azonban történt egy és más…!
Felfokozott várakozások előzték meg mindkét oldalon a vasárnap esti mérkőzést, amelyre vendégoldalon meggyógyult a litván centrer, Brumermaine, a PEAC-nál pedig a térdsérülése miatt Hutlassa miatt nem tudott számítani edzője. A két edző taktikai csatáját már a meccs eleje is megmutatta, amikor zónával kezdett Zeljko Djokic, spanyol kollegája pedig az első öt percben nem küldte pályára Iványi Dalmát. Rendkívül idegesen kezdtek a felek, a fehér mezes PEAC például három és fél percig nem talált kosárba, igaz Jaeschke gólja 2-2-re történő egyenlítést jelentett. Az előzetesen esélyesebbnek tartott Bácsbasket ragadta magához a kezdeményezést, és a bizonytalanabb, idegesebb házigazdák ellen Kováts triplájával a hetedik percben 16-9-re vezetett. Zeljko Djokic időkérése után Jaescke talált be, de a beszálló Iványi vezérletével tíz pontra nőtt az előnyük.A negyed végén Fűrész trojkájával nyolc pont lett a különbség (15-23).

Dorogobuzova kosara után hamar, másfél perc játék után kikérte második idejét is Zeljko Djokic és jóval nagyobb harcosságra, agresszívitásra buzdította övéit.Egy perc múlva Földházi fújt technikait a pécsi edző ellen, amelyből Török büntetőkkel tíz pontra növelte a Bácsbasket előnyét. Láthatóan kizökkent a ritmusból a vendég csapat, de még masszívan vezetett, amikor Hernandez is időt kért (11. perc 20-27). Horváth Lilla és a csapatvédekezés feljavulásával próbált közelebb zárkózni ellenfeléhez a PEAC, amely öt pontos különbségig sikerült is a félidő végére (28-30). Hiányzott a négy kihagyott büntető, és Fűrész és Barbour játékától is többet lehetett remélni az egyetemistáknál a második félidőre (kettejüknek összesen 9 eladott labdájuk volt).

Jaeschke két kosarával egy pontra jött föl a házigazda a zónavédekezés ellen kicsit elbizonytalanodó ellenfelével szemben, ám két eladott labda megzavarta őket, és 32-38-nál úgy tűnt visszaverte a felzárkózási kísérleteket a fekete mezes gárda. A nagyot küzdő Horváth, valamint Jaeschke eredményességével 40-40-re egalizált Zeljko Djokic együttese, ám rögtön visszavette a vezetést Török. Továbbra is rengeteg volt hazai oldalon a kihagyott bünető, ezzel együtt is sikerült a felzáőrkózás, és Dusanic triplájával egyetlen ponttal vezettek már csak a vendégek (48-49).

Drámaian izgalmasan alakult az utolsó tíz perc, aminek elején Kováts góljával 48-51 lett az állás, majd a 33. percre Barbour először a meccsen vezetéshez juttatta a PEAC-ot. Fűrész megtoldotta még eggyel a pécsi előnyt, és Dorogobuzova beütötte ötödik személyijét hat perccel a vége előtt. Lélektani előnyét nem tudta kihasználni a fiatal pécsi együttes, mert Kovács Krisztina és Ruják révén visszavette a vezetést a Bácsbasket. Egyesével estek a büntető gólok pécsi oldalon továbbra is, miközben Iványi kétszer is hibátlanul célzott a büntetővonalról, így másfél perccel a vége előtt 61-59-re vezettek. Fél perc volt vissza, amikor Fűrész végre a helyére tett két szabaddobást (62-61). Laczi Edit maradt őrizetlenül a pécsi palánk alatt (62-63), Zeljko Djokic időkérése után 17 másodperce maradt övéinek arra, hogy fordítsanak az álláson. Jaeschke 2,2 mp-vel a vége előtt palánk alól betalált, túloldalon az időkérést követően Iványi Dalma próbálkozhatott, de „kapufát” ért el, így egy drámai meccsen nyert a fiatalabb, rutintalanabb, de határtalan lelkesedéssel küzdő PEAC-PÉCS.

Képgaléria »

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva