NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix - Ősz

DRÁMA UTÁN HŐSKÖLTEMÉNY

Dráma után hősköltemény
Szücs Réka utolsó pillanatokban, tíz méterről bedobott hárompontosával 62-60-ra legyőztük az Uni Győr MÉLY-ÚT együttesét a Magyar Kupa negyeddöntőjében, így bekerültünk a legjobb négy közé!
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
62 : 60
Uni Győr MÉLY-ÚT
Uni Győr MÉLY-ÚT

Pedig nem indult túl jól a meccs, 0-7-ig csak Dubei talált be a győrieknél, az első pécsi találatra egészen a negyedik percig kellett várni, amikor Kiss Virág Ty Marshall passzából kosarat szerzett. Fokozatosan javult fel a támadójátékunk, az első triplánk is beesett Sarok Nikinek köszönhetően, szorosan ott voltunk a zöld-fehérek nyakán, 13-13-nál ért véget az első negyed.

Wentzel Nóri két büntetőt értékesített, majd Chelsea Nelson tett a gyűrűbe egy támadólepattanót, jött is Iványi Dalma időkérése 17-13-as vezetésünknél. A folytatásban is nagyon okosan játszottak Kiss Virágék, megbecsülték a labdákat, így tovább nőtt előnyünk (22-15). Sokat hibázott támadásban ellenfelünk, így csakhamar tíz lett közte (29-19), amit Ty Marshall még megtoldott kettővel. Canada és Mompremier vezérletével faragott hátrányán az Uni Győr a nagyszünetig, és 35-30-nál érkezett el a negyedórás szünet.
   
Chelsea Nelson perceivel indult a harmadik negyed, majd Nikola Dudásová triplája sarkallta időkérésre Iványi Dalmát (24. perc 42-30). Ismét Canada próbálta kirángatni a győriek kátyúban elakadt szekerét, ám némiképp pontatlan volt a büntetőzése. 48-34 után kicsit megtorpantunk, Dubei hármasával és Weninger ziccerével tíz alá ment a Győr, de Szücs Réka is bedobta első tripláját a mérkőzésen.
   
A záró negyed 51-41-ről indult, a ma is nagyot küzdő Ty Marshall középtávolijával tizenkét pontos előnyre tettünk szert. Sok energiánk volt benne a meccs korábbi szakaszában, kulcsjátékosaink kezdtek fáradni, az előnyünk pedig vészesen fogyott (34. perc 53-48). Ty Marshall tört be a győri védők között, de a túloldalon Dombai válasza ért két pontot (55-50). A hajrában Kiss Virág és Wentzel Nóri ismét fontos kosarakat szerzett, de az utolsó percre már csak kettő pont volt az előnyünk Canada találata után (59-57), miközben szabálytalankodtunk vele. Egyre jobban izzott a feszültség a pályán, pedig az igazi dráma még csak ezután jött. Canada ráadás-büntetője kimaradt, a megkaparintott lepattanóból Razheva egalizált (59-59), sőt miután újra faultot fújtak ellenünk, büntetőzhetett is. Az orosz center nem hibázott, amivel fordított a zöld mezes gárda 53 másodperccel a vége előtt. Az ellentámadásból harmincnyolc másodperccel a vége előtt eladtuk a labdát, így oldalról jöhettek a győriek. A győzelem Dubei kezében volt 16 másodperccel a vége előtt, de a gyűrűről lepattanó triplakísérletét Kiss Virág a levegőben úszva megkaparintotta majd Szücs Rékának adta. Egy utolsó töltényünk maradt, Szücs Réka egy passz után Ty Marshalltól kapta vissza a labdát, az idő vészesen fogyott, így Réka tíz méterről beleállt a dobásba, ami bevágódott a gyűrűbe, óriási tripla volt! Alig 2,6 másodperce maradt a győrieknek, Iványi Dalma időkérése után Canada is ráemelt egy triplát, de ez nem érte a gyűrűt! A dráma Szücs Réka győztes, tíz méterről eleresztett triplájával hőskölteménnyé vált, ezzel bejutott a négy közé a Magyar Kupában az NKA Universitas PEAC! Következik holnap 17 órától az elődöntő a Sopron Basket ellen.


NKA UNIVERSITAS PEAC – UNI GYŐR MÉLY ÚT 62-60 (13-13, 22-17, 16-11, 11-19)
Miskolc, DVTK Aréna, 200 néző. Vezette: Papp, Farkas, Nyilas.
NKA UNIVERSITAS PEAC: Dudasova 3/3, Wentzel 10, Marshall 12, Nelson 10, Kiss V. 12. Csere: Sarok 3/3, Szücs 8/6, Simon 4, Brajkovic -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron.
UNI GYŐR MÉLY ÚT: Canada 15, Dombai 6, Dubei 18/6, Oroszova 2, Mompremier 9. Csere: Razheva 5, Weninger 2, Török 2, Ruff-Nagy 1. Edző: Iványi Dalma, Fűzy-Antolovics Adél, Merim Mehmedovic.
   
Szentendrei Áron: Támadásunkkal megalapoztuk a védekezésünket, fegyelmezetten és kontrolláltan támadtunk, így a győrieknek kevés esélyük volt gyors indításokat, az egyik legnagyobb fegyverüket használni. A statisztika is azt mutatja, hogy csupán kettő pontot kaptunk a mi eladott labdáinkból. Gratulálok csapatunknak a kontrollált és fegyelmezett játékunkhoz, az elejét és a végén leszámítva nálunk volt az előny és a végén a szerencse is mellénk állt, de az általában annak az oldalára áll, aki többet tesz érte.
Szücs Réka: Nagyon örülök annak, hogy megnyertük ezt a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy az első öt perctől és a mérkőzés végétől eltekintve jobban tudtuk kontrollálni a meccset, aminek nagyon örülök. Az elején egy kisebb előnyt adtunk a Győrnek, de onnan visszajöttünk, illetve amikor a Győr fordított tíz pontos előnyünkről, akkor sem roppantunk össze, hanem meg tudtuk tartani a mérkőzés végéig a kis előnyt. Most koncentrálunk a következő feladatra, ezek után bármi lehetséges.


Fotó: Tóth Zsombor


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - PINKK PÉCSI 424 MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Jó hangulatú mérkőzésen győzelem az első hazain, íme videós összefoglalónk a PINKK Pécsi 424 elleni mérkőzésről!

© Minden jog fenntartva