NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

CSOPORTELSŐSÉGET ÉRHET AZ ÖTÖDIK EK SIKER

Csoportelsőséget érhet az ötödik EK siker
Szerdán a török Hatay BB Spor ellen zárja csapatunk a csoportküzdelmeket az Európa Kupában. Amennyiben győzünk, mindenképpen csoportgyőztesként lépünk tovább a legjobb harminckét csapat közé.
Sok víz lefolyt a Dunán és a Tigris folyón is azóta, hogy november 10-én, 64-56-ra idegenben legyőztük a török Hatay együttesét Antakyában. A szezon előtt nagy terveket szövögető és magasan jegyzett játékosokat igazoló alakulat mostanra meglehetősen más képet mutat magáról. A bajnokságban öt győzelemmel és öt vereséggel a középmezőnyben álló gárda Európa Kupa szereplése finoman szólva sem túl fényes. Epiphanny Princet is a soraiban tudó törökök mindössze egyetlen egyszer hagyták el győztesen a pályát, 93-73 arányban hazai pályán a bolgár Beroe csapata ellen tudtak nyerni.
   
Az előző fordulóban már mindössze nyolc játékossal utazott Bulgáriába a Hatay, el is veszítette a mérkőzést tizenhárom ponttal (94-81). Információink szerint Pécsre is ugyanezzel a szűk létszámmal jönnek, a hétfő esti utazást és az Isztambuli csatlakozásra való éjszakai, öt órás várakozást követően valószínűleg nem a legfrissebb állapotban érkeztek a Mecsekaljára. Egyébként sincs könnyű helyzetben ellenfelünk, a törökök amerikai- (montenegrói) centere, egyik alapemberük, Mareisha Gatling december 3-án viselte utoljára a Hatay mezét, december 11-én pedig már pályára is lépett új csapatában, a Zaragoza együttesének volt a legjobbja egy hosszabbításos meccsen.
   
A papírforma alapján csapatunk a mérkőzés esélyese, a győzelemre szükség is van ahhoz, hogy biztos csoportelsőként jusson tovább az NKA Universitas PEAC a legjobb harminckét csapat közé. Az utolsó fordulóban a pécsihez hasonlóan, szintén 4-1-es győzelem-vereség mutatóval álló Elitzur Ramla a bolgár Beroe csapatával játszik Izraelben, ez az összecsapás is a hazaiak győzelmét vetíti előre. A továbbjutó csapatok rangsorolásánál az azonos mutatóval rendelkezők esetében a dobott és kapott pontok különbségét veszik alapul, ebben pedig nem állunk rosszul (+78), ha sikerül nyerünk ez a szám természetesen több lesz.
   
Nagy kérdés persze, hogy az elmúlt hét fáradtsága milyen mértékben lesz még érezhető csapatunk játékán, hiszen az idő nagy részét reptereken, levegőben és a buszon töltötte együttesünk, Jovan Gorec nem sok edzést tudott vezényelni játékosainknak. Jó hír, hogy Szücs Réka - aki ujjsérülése miatt volt kénytelen kihagyni két mérkőzést -, Sopronban már ott volt a pályán, és bizakodhatunk, hogy a Hatay ellen már Simon Zsófia is bevethető lesz nálunk. A meccs különlegessége lehet, hogy a Nemzeti Kosárlabda Akadémia leány szakágának egyik ügyes fiatalja, a 2007-es születésű Halmágyi Kitti is bemutatkozhat a nemzetközi porondon, ha Jovan Gorec lehetőséget ad neki.

Vezetőedzőnk is a Hatay elleni meccs jelentőségét hangsúlyozta: - Nagyon fontos mérkőzés áll előttünk! Az Európa Kupa csoportunkban az utolsó meccset játsszuk, és nagy szükségünk van erre a győzelemre, hogy bebiztosítsuk az első helyet a csoportban, és minél jobb pozícióból várjuk a következő kört. A csapat sűrű, nehéz programból érkezik, de ez nem mentség, össze kell tartanunk, és a lehető legjobban kell teljesítenünk ebben a pillanatban - nyilatkozta Jovan Gorec.
   
Az, hogy melyik csapat lesz az NKA Universitas PEAC ellenfele majd csak csütörtökön este későn derül ki, tíz mérkőzést rendeznek ezen a játéknapon. A legjobb harminckettő közötti párharcokra január 5-én és 12-én kerül sor, ami biztos csapatunk idegenben fog kezdeni, a pécsi visszavágó pedig várhatóan január 11-én kerül megrendezésre.
   
Szerdán este mindenképpen érdemes lesz kilátogatni az Akadémia csarnokába, a 2022-es év utolsó nemzetközi mérkőzésén a jó hangulatról a PTE Brass Band zenészei gondoskodnak, a szünetekben pedig a PTE PEAC Cheerleadering Szakosztályának táncosainak bemutatója fogja szórakoztatni a közönséget. A belépés ezúttal is ingyenes, várunk minden érdeklődőt!
   
Az NKA Universitas PEAC – Hatay BB Spor Európa Kupa mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik, amely a FIBA Youtube csatornáján élőben lesz látható.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva