NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

CSENDESPIHENŐ HELYETT: ZKK SLOBODA - PEAC-PÉCS

Csendespihenő helyett: ZKK Sloboda - PEAC-PÉCS
Az előzetesen meghirdetett időponthoz képest korábban, 18 óra helyett 14 órakor lép pályára a PEAC-PÉCS, így már kedden útnak indult csapatunk a boszniai Novi Gradba.
A szezon elején már megmérkőzött egymással a két csapat Pécsett, akkor 90-47-re nyertek Horváth Lilláék. A PEAC-PÉCS csapatkapitánya 22/3 pontig jutott, amivel az Adria Ligában a forduló MVP-je lett. Rajta kívül Szamosi (19), Barbour (12), Jaeschke és Csutorás (10/6) szereztek kétszámjegyű pontot az őszi mérkőzésen.

A boszniai gárda legjobbja a szerb-bosnyák erőcsatár, Dragana Stankovic, aki meccsenként 15 pontos átlagot ér el, és az 1976-os születésű irányító, Liljana Latinovic a maga 13,8 pontos átlagával. Ami a ZKK Sloboda együttesét illeti, eddig mindössze három alkalommal hagyta el győztesen a parkettet, 9 alkalommal pedig vereséget szenvedett. Idegenben szerezték első győzelmüket, 70-65 arányban Versecen diadalmaskodtak, hazai pályán pedig a nyeretlen Subrina Ilirija együttesét verték meg három ponttal (72-69). A legmagabiztosabb sikerüket Celjében aratták a bosnyákok, 67-60-ra nyertek Szlovéniában. Ahogy rápillantunk a tabellára láthatjuk, hogy csak a mögöttük álló csapatok ellen termett babér a ZKK Sloboda számára.

Ennek ellenére nem célszerű félvállról vennünk a szerdai meccset, hiszen a magyar bajnokság sereghatója, a nyeretlen MKB Euroleasing Vasas gárdájával is megszenvedtek Zeljko Djokic tanítványai hétvégén a fővárosban. Mindemellett szokatlan időpontban lépnek pályára a csapatok, lévén ekkorra tudtak termet szerezni a bosnyák házigazdák, így a délutáni csendespihenő helyett a parketten brillírozhatnak egy narancssárga bőrgolyóval a kezükben a játékosok.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva