NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

CSAK HELYENKÉNT TUDTUK MEGNEHEZÍTENI A CÍMVÉDŐ DOLGÁT

Csak helyenként tudtuk megnehezíteni a címvédő dolgát
Végig vezetve aratott sima győzelmet a válogatott szünet utáni első meccsünkön Pécsett a bajnoki címvédő, a Sopron Basket csapatával az első félidő nagy részében tudtuk csak tartani a lépést, és a végén faragtunk a különbségen.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
58 : 83
Sopron Basket
Sopron Basket

A feldobáskor a soproniak hozták el a labdát, majd Határ Bernadett révén meg is született a mérkőzés első kosara. A folytatásban is jól kihasználta magassági fölényét a válogatott center, csapata első tíz pontjából nyolc a hibátlanul célzó Határ nevéhez fűződött. A soproniak egy fokozattal magasabb iramot diktáltak az elejétől kezdve, nehezen tudtuk tartani a lépést velük, Williams hárompontosával 8-15 állt a táblán. Kiss Virág találataival araszoltunk előrébb, viszont a másik oldalon jött csereként Brooks, aki egyszerűen nem tudott hibázni, háromból három kísérlete is a gyűrűben landolt (14-21). Kiss Virág triplájával közelebb tudtunk zárkózni, sőt, megvolt a lehetőségünk arra is, hogy még tovább faragjunk a négy pontos hátrányunkon, ám maradt a 17-21-es állás az első tíz perc végén.
   
Kiss Virág szép kosarával indult a második felvonás, a soproniak több támadását is kivédtük, de egyenlíteni nem tudtunk. Fegyverneky Zsófia hárompontosával öt pontra növelte csapata előnyét. Ziccereket hibáztunk, majd egy varázsütésre felzárkóztunk egy pontra, ezúttal a soproni oldalon jött az időkérés Kiss Virág 2+1-es kombinációja, majd Ty Marshall triplája után (15. perc 27-28). Jól játszottunk, voltak támadólepattanóink, ugyan a hosszú kihagyás után még időnként adódtak nehézségek, de egyelőre nem tudott ellépni a Sopron (17. perc 29-33). A negyed utolsó két perce viszont abszolút a zöld-sárgáké volt, ekkor valahogy nagyon kicsúsztak a kezünkből a dolgok. Persze nem csak a miénkből, a játékvezetők kárunkra meghozott ítéletei is borzolták a kedélyeket. Csirke Ferenc minden előzetes figyelmeztetés nélkül kapott egy technikait, majd időn túli büntetőket dobhatott a Sopron Kiss Virág 3. faultja után, így a nagyszünetre 15 pontos soproni vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok (30-45).
   
A negyedórás szünet után tovább nyílt az olló, húsz pontosra nőtt Gáspár Dávid csapatának előnye (33-53), bátortalanná vált a támadójátékunk, puhák voltunk, kevés energiát tettünk bele, négy perc alatt mindössze három pontig jutottunk. Hiába kértünk időt, rengeteg labdát eladtunk, a vendégek pedig a harminc pontos vezetés küszöbén álltak (33-62). A folytatásban csak keveset tudunk faragni a hátrányunkon, 66-43-ra vezetett a Sopron három negyednyi játék után.
   
A negyedik negyedben feltámadott csapatunk! Nem telt el két perc és zsinórban hét pontot szereztünk, Wentzel Nóri kétszer is betalált, 50-66-nál Gáspár Dávid időt kért. Jött az egyszerű és biztos játék a Sopron részéről, a zöld-sárgák legjobbja, Határ Bernadett nem hibázott a palánk alól. A soproniak magasembere 20 ponttal zárt a mérkőzésen, gyakorlatilag lehetetlen volt tartani Határt. Ismét húsz fölé nőtt a Sopron Basket előnye (36. perc 56-77), és közelebb már nem tudtunk kerülni, a vége 58-83 lett, nem borult a papírforma.
   
Legközelebb kedden lépünk pályára, a Bellona Kayseri ellen fontos Európa Kupa mérkőzés vár ránk.
   
NKA Universitas PEAC – Sopron Basket 58-83 (17-21, 13-24, 13-21, 15-17)
Pécs, 400 néző. V.: Győrffy, Nagy, Szilágyi
NKA Universitas PEAC: Dudásová -, Wentzel 9/3, Marshall 11/3, Nelson 11, Kiss 21/3. Csere: Szücs 6/3, Brajkovic -, Selcova -, Laczkó -. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron
Sopron Basket: Fegyverneky 12/3, Peddy 7/3, Williams 16/6, Varga A. 6, Határ 20. Csere: Brooks 14, Varga S. 2, Gaye 4, January 2, Molnárová -. Edző: Gáspár Dávid, Laczka Miklós


Csirke Ferenc: Gratulálok a Sopronnak! Kicsit furcsa volt, ennyire kevesen voltak kíváncsiak Európa egyik legjobb csapatára. A mérkőzés első szakaszában ott voltunk pár ponton belül, aztán két eladott labda és visszatett támadópattanó után azon vettük észre magunkat, hogy tizenötre duzzadt a hátrányunk, ahonnan elég sok csapat ellen nehéz visszajönni, nemhogy a Sopron ellen.
Kiss Virág: Az első félidőben jól játszottunk, 17 percig felvettük a versenyt a Sopronnal, és azt éreztem mindenkin, hogy elhittük, hogy lehet esélyünk. Utána viszont jöttek az eladott labdák, és kijött a különbség a két csapat között.

Gáspár Dávid: Lényeges különbségeket láttam a héten lejátszott két mérkőzésünk között. Most az első perctől az utolsóig koncentráltak voltunk, talán csak a negyedik negyedben engedtünk ki, nagyobb különbségnél, de összességében kontroll alatt tartottuk a meccset.
Jelena Brooks: Büszke vagyok a csapatunkra, hogy ilyen meccset tudtunk játszani idegenben. A BKG elleni mérkőzésen messze nem tudtuk azt nyújtani, amit előzetesen megbeszéltünk. Örülök, hogy most végig ilyen magas színvonalat tudtunk tartani.
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - BEROE EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Videós összefoglaló a negyedik Európa Kupa győzelmünkről!

© Minden jog fenntartva