NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

CIERRA BURDICK AZ ELSŐ ÉRKEZŐNK

Cierra Burdick az első érkezőnk
Alakul az NKA Universitas PEAC kerete a 2022/2023-as idényre, csapatunk az új évadnak is kiváló külföldi játékosokkal vág neki. Első új szerzeményünk, a 28 éves, 188 cm magas amerikai erőcsatár, Cierra Burdick, aki jelenleg hazája válogatottjával 3x3-as VB-n játszik Antwerpenben.
Az újjáalakuló szakmai stábunk az utóbbi hetekben a légiósok kiválasztására fektetett hangsúlyt, ennek eredményeképp meg is van az első érkezőnk!
A 28 esztendős, 188 cm magas, 73 kg-s Cierra Burdick neve rendkívül jól cseng a szakágban. Nem lenne meglepő, ha az erőcsatár a bajnokság legjobbjai között szerepelne a liga különböző ranglistáin. A kiváló játékos jelenleg az amerikai 3x3-as válogatott tagjaként az anwerpeni 3x3-as világbajnokságon szerepel az Egyesült Államok csapatával. A francia bajnoki döntőig jutó Lyon együttesétől szerződött Pécsre, de korábban kitűnő mutatókat (13,4 pont, 11,3 lepattanós dupla-duplákat) produkált a lengyel Bydgoszcz és a Sleza Wroclaw csapatainak színeiben.

- Cierra leigazolását prioritásként kezeltük, a klub minden lehetséges lépést megtett annak érdekében, hogy pécsi színekben láthassuk őt a következő szezonban – mondta el klubigazgatónk, Hartung Anita.

- Nagy büszkeség számunkra, hogy ez sikerült, és személyében egy kiváló, rutinos amerikai válogatott játékossal sikerült bővíteni a keretünket. Cierra rendkívül jól mozog a palánk alatt, igazi erőcsatár aki magas játék intelligenciával és kiváló fizikummal rendelkezik – jellemezte új játékosunkat Hartung Anita, aki Belgiumban személyesen nézi meg Burdick szereplését.
   
Burdick korábban az amerikai válogatottal U19-es világbajnokságot nyert, profiként kosárlabdázott Izraelben, Olaszországban, Oroszországban és a WNBA-ben őt draftoló Los Angeles, majd az Atlanta mezét ölthette magára.

-
Örültem a megkeresésnek, és tetszett, hogy magas célokat fogalmazott meg a vezetőség. Nem jártam még Magyarországon, de ismerős számomra több játékos és csapat is – mondta Cierra Burdick. - Nagyon örülök neki, hogy egy utánpótlás akadémia felnőtt csapatához igazoltam, mert mindig is szenvedélyem volt a fiatalokkal való munka. Sűrű a nyári programom a Team USA 3x3 válogatott programok miatt, de szeretem a kihívásokat, és hiszek a befektetett munka eredményében. Próbálok minél hamarabb csatlakozni a csapathoz, hogy együtt tudjunk készülni az előttünk álló feladatokra! Hajrá Pécs!
   
Mint arról már korábban beszámoltunk, Kiss Virág, Simon Zsófia és Wentzel Nóra meghosszabbította pécsi szerződését, Szücs Réka és Ilina Selcova pedig az előző szezonban két évre szóló kontraktust írt alá, azaz a csapat tapasztalt magyar magját – a visszavonuló csapatkapitányunk, Sarok Nikit kivéve - sikerült együtt tartani.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva