NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

CIERRA BRAVARD A PEAC-PÉCS ÚJ CENTERE

Cierra Bravard a PEAC-PÉCS új centere
A 193 cm magas, 29 esztendős amerikai center, Cierra Bravard a francia Tarbes együttesétől érkezik hozzánk, de korábban kosárlabdázott a Basket Landes csapatánál is.
- Végre kiválasztottuk azt a játékost, akire az ötös poszton tudunk számítani, a hiányzó láncszemünk neve Cierra Bravard, akivel a napokban írtuk alá az idény végéig szóló kontraktusát – mondta csapatunk ügyvezetője. Kond Árpád elmondta, hogy Bravard stabil, jó fizikumú center, akire fontos szerep vár mindkét palánk alatt. - Új centerünk erős csapatoknál és nívós bajnokságokban is letette a névjegyét, több forrásból is leinformáltuk, és kifejezetten pozitív visszajelzéseket kaptunk róla. Bízunk benne, hogy Pécsett is jól illeszkedik be a csapatunkba, és ötös poszton hozzásegít minket céljaink eléréséhez. Cierra Bravard csapatunk harmadik külföldi játékosa, és elképzelhető, hogy nem az utolsó légiós-igazolásunk a szezonra.
   
Cierra Bravard 1989. október 14-én született, egyetemi évei alatt a Florida State csapatában kosárlabdázott 2008 és 2012 között, ugyanazon az egyetemen, ahol másik tengerentúli légiósunk, Maegan Conwright is végzett. Bravard megtapasztalhatta a WNBA világát is, az egyetem után, 2012-ben a San Antonio Silver Starsnál töltötte az előszezont. Első európai klubcsapata a spanyol Uni Girona, 2012 és 2014 között két szezont töltött el Gironában, kis köztes izraeli kitérővel. A második szezonja remekül sikerült a spanyoloknál, csapatával az ötödik helyen zárt, 11 mérkőzés alatt 14,9 pont és 8,1 lepattanós átlagot hozott. Cierra a következő szezonban Görögországban légióskodott, az AEO Poretas Voulas együttesénél is remek mutatókkal rendelkezett (14,4 pont, 7,9 lepattanó).
   
A hárompontos vonalon túlról is eredményesen kísérletező játékos a 2015/2016-os idényre visszatért Spanyolországba, ezúttal azonban az IDK Gipuzkoa Universidad del Pais Vasco csapatához szerződött, ahol 16,6 pont és 10,9 lepattanó volt az átlaga. Spanyolország után a francia bajnokság következett Bravard életében, ahol az előző három idényét töltötte. 2016 és 2018 között két szezonon át a mostani Európa Kupás ellenfelünknél, a Basket Landes csapatánál kosárlabdázott, az előző idényben pedig a Tarbes Gespe Bigorre volt a klubja és mindkét csapatával szerepelt a nemzetközi porondon is.
   
A Basket Landesnél eltöltött első idényében a hatodik helyen zárt a bajnokságban csapatával. Cierra Bravard pedig remek egyéni statisztikákkal járult hozzá csapata eredményeihez: az Európa Kupában 15,6 pont és 4,5 lepattanó, a bajnokságban pedig 11,5 pont és öt lepattanó volt az átlaga. A tavalyi szezonban kisebb sérülés miatt néhány mérkőzést kihagyott a Tarbes-nál, de az átlagait tekintve így is a csapat egyik erőssége volt, az Európa Kupában 12 pontot és 4 lepattanót hozott meccsenként.

Cierra Bravard augusztus 18-án érkezik Pécsre és kapcsolódik be csapatunk munkájába.

Fotó: fiba.basketball

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva