PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

„BÜNTETTEK” A ZALAIAK

„Büntettek” a zalaiak
Mindössze öt pontot tudtunk dobni a harmadik negyedben, amikor ellenfelünk fölénk kerekedett. Ismét sikerült azonban visszakapaszkodnunk, de az izgalmas végjátékban 60-56-ra győzött a zalai együttes.
ZTE NKK
ZTE NKK
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Fontos mérkőzés várt csapatunkra Zalaegerszegen, hiszen a sorsolás szeszélye és a sportcsarnokunk foglaltsága miatt minden ki-ki meccsünket idegenben kényszerülünk megvívni. A velünk hasonló játékerőt képviselő zalaiak elleni találkozóra ennek megfelelően nagy motivációval álltunk neki. „Szigorú” rendezői intézkedések előzték meg a mérkőzést, mind a négy Pécsről érkezett szurkolónak az elkerített területre kellett ülnie, noha amúgy teljesen üres volt a pécsi kispad mögötti szektor.

A hazaiak U20-as játékosa Kovács kosarával indult a zalaegerszegi mérkőzés, majd pécsi oldalról Vucurovic egy duplát, Raksányi pedig egy triplát hintett, amivel 5-2-re vezettünk. Némi kihagyás következett be játékunkban, így minimális előnyhöz jutottak a hazaiak, majd felváltva vezettek a csapatok. 10-9-nél oldalvonalról hozhattuk játékba a labdát, Mandic szemfüles módon a palánk alatt álló Raksányihoz passzolt, aki Gorjanácz mellől szépen feltette a labdát a gyűrűbe. Nagy különbség nem alakult ki az első játékrészben, 18-18-ról indult a második tíz perc.

Koziar és Vucurovic váltott kosarat, majd a remekül játszó Raksányi bátor dobásaival 24-20-ra „elléptünk”. Rövid ideig tartani tudtuk a négy pontos előnyünket, majd Raksányira fújtak egy sportszerűtlent, a szabálytalanság is kétségesnek tűnt a lelátóról… Koziar értékesítette az érte járó büntetőket, amivel egalizált a ZTE NKK (28-28). Roberson talált be a 6,75-ös vonalon túlról, a hazaiaknál pedig Pavelt nem tudtuk szabályosan tartani. Mandic dobott dudaszóra egy hármast, ami után videóbírót kért Gáspár Dávid, a játékvezetők pedig hosszas visszanézés után helybenhagyták korábbi döntésüket, ezzel 36-32-es pécsi vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok a nagyszünetben.

Nem telt el két perc a harmadik negyedből, amikor Koziar 2+1-ével fordított a zalaegerszegi gárda (37-36), időt is kért Gabriel Carrasco vezetőedző. Kimaradt helyzetek jellemezték a játékot mindkét oldalon, egy hosszú gólcsend állt be a mérkőzésen, majdnem három perc telt el, amikor Parker betalált. Mandic egalizált egy hármassal (39-39), de nem tudtunk kijönni hullámvölgyből, 11-0-s sorozatot nyomtak le rajtunk a hazaiak. Raksányi vetett véget egy kétpontossal a kosárszünetünknek, ám az ellenállhatatlanul játszó Koziar találatával tizenegy pontos zalai vezetéssel vágtak neki a csapatok az utolsó tíz percnek.

Kár volt a harmadik negyedért, mert keményen meg kellett dolgozni minden pontért, rengeteg energiát felemésztett az, hogy visszakapaszkodjunk. Raksányi hármasával 55-54 állt a táblán, egy pontra megközelítettük a kék-fehéreket, sőt, a vezetésért is támadhattunk, ám egy eladott labdánkkal Jeffery lódulhatott meg, amivel három pontos előnyre tettek szert. Vucurovic kosarával ismét egy pont lett közte, vezetőedzőnk pedig harmadik idejét is kikérte akkor, amikor még 2 perc 14 másodperc volt vissza. Imovbioh tehette fel kétszer is a labdát, ám mindkétszer lejött a gyűrűről, így a vezetést nem sikerült magunkhoz ragadni továbbra sem. Izgalmas végjátékot hozott a találkozó, a hazai pályán igen „erős” zalaegerszegiek büntetőzhettek rendre (összesen 26-szor a mérkőzésen, három pécsivel szemben…), a vége pedig 60-56-os ZTE győzelem lett.

ZTE NKK – PEAC-PÉCS 60-56 (18-18, 14-18, 20-5, 8-15)
Zalaegerszeg, 150 néző. V.: Boros, Kulcsár, Csabai-Kaskötő
ZTE NKK: Kovács 2, Hegedűs-Őri 2, Jeffery 10, Parker 8, Pavel 14. Csere: Koziar 20, Gorjanácz 3/3, Szalay 1. Edző: Gáspár Dávid
PEAC-PÉCS: Mandic 8/6, Raksányi 18/6, Szücs L. -, Vucurovic 12, Imovbioh 6. Csere: Roberson 7/3, Tenyér -, Licskai 5, Demeter -. Edző: Gabriel Carrasco, Georgi Bujukliev.« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva