NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
V-sport

BULGÁRIÁBAN KEZDŐDIK AZ EURÓPA KUPA

Bulgáriában kezdődik az Európa Kupa
Csütörtökön este magyar idő szerint 17 órától az első Európa Kupa mérkőzésünkön lépünk pályára Bulgáriában, a Beroe együttese ellen.
Az NKA UNIVERSITAS PEAC is részt vett természetesen a keddi gyertyagyújtáson, ahol Bolyos Róbertre, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia hétfőn este elhunyt edzőjére emlékeztünk. Küldöttségünk még kedd este útnak indult Budapestre, ahonnét szerda hajnalban Bécs érintésével elrepült Szófiába. Innét még 230 km-nyi autóbuszút várt csapatunkra, a nagyon kellemes, nyárvégi időjárásban, a hőmérők 22 fokot mutattak. Helyi idő szerint 17 órakor érkeztünk meg a körülbelül 130 ezer lakosú Sztara Zagora városába, egy gyors szállás-elfoglalás után irány a csarnok! Amelynek meglehetősen régi az épülete, a lelátókon körülbelül kb. 800 fő fér el.

Amikor kisorsolták az Európa Kupa B csoportját, abban a pillanatban az NKA UNIVERSITAS PEAC mellett csak a bolgár bajnok, Beroe csapata volt biztos résztvevő, mint ahogyan azt is tudhattuk, hogy ellenük kezdünk a nemzetközi kupában, ráadásul idegenben. A bolgár listavezető a mindössze hat csapatból álló bajnokságban három győztes meccsel rajtolt, a zöldek kerete csak bolgár játékosból áll, de igazoltak melléjük egy amerikait. A magyar szurkolóknak Gergana Ivanova neve csenghet ismerősen, ő a tavalyi idényben az ELTE-BEAC együttesében kosárlabdázott.
   
Mint ahogyan az egész csapat, úgy vezetőedzőnk is felfokozott hangulatban várja a nemzetközi bemutatkozást: - Nagyon örülünk, hogy kiléphetünk az európai porondra, mindig nagy dolog egy csapat életében, ha hazáján kívül léphet pályára – kezdte előzetesét Jovan Gorec. - Szerintem nagyszerű élmény lesz számunkra, sőt tovább épülhetünk, nőhetünk csapatként is. Keveset tudunk a Beroe gárdájáról, játszottak az Adria ligában, így onnét be tudtunk gyűjteni néhány információt. Láttuk egy múlt heti meccsüket, amiből kiderült, hogy jelenleg kizárólag hazai játékosokból áll a keretük, de tudjuk, hogy igazoltak egy amerikai játékost. Másról egyelőre nincs hírünk, de maholnap kiderül, hogy mire képesek.

És vajon mit vár a tréner az első mérkőzéstől? - Azt várom, hogy jól játsszunk. Minden meccset meg akarunk nyerni, ha nem így állnánk hozzá, pályára se kellene lépnünk. Azért jöttünk, hogy megszerezzük az első győzelmünket az európai színtéren, hogy megmutassuk, képesek vagyunk ezen a szinten is eredményesen játszani és hogy itt a helyünk – zárt gondolatait a szerb szakember.
   
A Beroe – NKA Universitas PEAC Európa Kupa mérkőzés magyar idő szerint 17 órakor kezdődik, amely a FIBA Youtube csatornáján élőben lesz látható.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - TFSE-MTK MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ötödik helyért vívott párharc első mérkőzésének összefoglalója

© Minden jog fenntartva