NKA UNIVERSITAS PÉCS Menü
TIPPMIX PRO - ONLINE FOGADÁS

BRAVÚROS SIKER A KÉK-FEHÉREK ELLEN

Bravúros siker a kék-fehérek ellen
Szédületes fordulatok után szétvetette csapatunkat az öröm a lefújás után, hiszen hatalmas küzdelemben legyőztük az EuroLigás Atomerőmű KSC Szekszárdot az első pécsi Akadémián megvívott rangadónkon, ahol kitűnő hangulatú csatában 67-65-ös pécsi siker született!
NKA Universitas PEAC
NKA Universitas PEAC
Atomerőmű KSC Szekszárd
Atomerőmű KSC Szekszárd

Jobban nem is kezdhettük volna a mérkőzést, Wentzel Nóri palánk alatti duplája, majd büntetője után 3-0 ált az eredményjelzőn. A játékvezetők már az elején határozottan igyekeztek vezetni a találkozót, Zeljko Djokic kapott technikait heves reklamálásért az első percekben, ami után Sierra Calhoun értékesítette az érte járó büntetőt (5-2). A negyed első harmadában nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni, 10-9 után azonban sikerült meglépnünk, a cserepadról egy-egy remekbe szabott triplával szállt be Ilina Selcova és Beatriz Sanchez is (16-11). Innen azonban fordított a vendéggárda, rengeteg eladott labdánk porszemeket okozott a gépezetünkben, így 16-18-nál ért véget az első tíz perc.
   
A második játékrészt Cierra Burdick duplája vezette fel, majd Laczkó Sári vágott be két vagány hármast, a másodikat a támadóidő végén, ezzel 24-18-ra leszakítottuk ellenfelünket. Remekül szedtük a lepattanókat, ebben a műfajban a mai estén egészen extra teljesítménnyel előrukkoló Kiss Virág járt az élen, a lefújásig 15 lepattanót kaparintott meg. Eljött az ideje Zeljko Djokic időkérésének, 26-18-nál, a 10-0-s pécsi sorozatot sikerült is megtörniük a kék-fehéreknek, Hebard szépített. Boros Júlia találatával tovább zárkózott az Atomerőmű, most Jovan Gorecen volt a sor az időkérést illetően. Csapatkapitányunk, Kiss Virág vezetésével megint elléptünk, tizenkét pontos pécsi előnyt mutatott a tábla (34-22). A nagyszünetig jócskán faragott hátrányán a KSC, ezért úgy kellett Sierra Calhoun félidőt záró hármasa mint egy falat kenyér, mert így kicsit nagyobb maradt az előnyünk (37-30).
   
Ment az adok-kapok a harmadik felvonás elején, 39-32 után Boros Júlia és Simon Zsófia váltott hárompontost, majd Kiss Virág kosara után 44-35-nél jött a szekszárdi időkérés. Mindez hiába, 50-37-nél a legnagyobb különbséget jegyezhettük fel Kiss Virág duplája után. Több hiba és pontatlanság is csúszott a játékunkba, a szekszárdi fiatalok, Boros és Miklós kosaraival olvasztotta el az előnyünk jó részét (53-49). Továbbra is maradt a hullámvölgy, Jovan Gorec is kapott a játékvezetőktől egy technikait, így nemhogy elolvadt a 24 eladott labdával „operáló csapatunk előnye az utolsó negyedre, hanem egy pontos szekszárdi vezetéssel fordultunk a záró 10 percre (53-54).
   
Sajnos egy hatalmas, 18-0-s sorozata volt már a Szekszárdnak, ekkor hangosabb is volt a Tolnából Pécsre látogató vendégtábor, de 53-58 után Wentzel Nóri triplájával, majd Cierra Burdick kosarával sikerült egalizálni (58-58). Ez a fordítás adhatott esélyt a végjátékra is, és bár Studer Ágnes mai egyetlen hármasa ekkor hullott be a gyűrűbe, de Wentzel Nóri 6,75-ön túli találatával ismét egál volt. Futottunk az eredmény után ekkor, és a vezetést Ivana Katanic bátor közeli találata hozta el ismét (65-63), de Hebard egyenlített a palánk alól. Egy perc volt vissza, amikor eladtuk a labdát, de Goree is hibázott a végén, mindkét büntetőjét kihagyta. Izgalmas volt a vége, a győzelmet Kiss Virág távolról eleresztett két pontosa hozta, amivel 67-65-re megnyertük a Szekszárd elleni rangadót!
   
NKA Univeristas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd 67-65 (16-18, 21-12, 16-24, 14-11)
Pécs, 800 néző. V.: Tóth Cecília, Söjtöry Tamás, Nyilas István
   
NKA Universitas PEAC: Wentzel 9/6, Calhoun 9/3, Laczkó 6/6, Burdick 9, Kiss 16. Csere: Katanic 7/3, Selcova 3/3, Sanchez 3/3, Simon 5/3. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 5/3, Miklós 6, Hebard 10, Goree 7, Vivians 6. Csere: Szücs -, Boros 12/3, Wallace 16/3, Mányoky 3/3. Edző: Zeljko Djokic, Horváth Zsófia
   
Jovan Gorec: Szeretnék gratulálni a Szekszárdnak, akikkel jó meccset játszottunk. Kitűnő csapat, nagyszerű edzővel, ezt mondani se kell, és mindig nagy élvezet ilyen ellenfelekkel megküzdeni. Az érdem ezúttal kétségkívül a játékosoké, akik okosan játszottak. Tudtuk, hogy miben vagyunk jók, mi az, ami nem megy, és az előbbit forszíroztuk, ami döntő volt. A játékosok vállalták a felelősséget, bátrak voltak, és ez vezetett a győzelemhez.
Kiss Virág: Először is óriási gratuláció a csapatnak, hiszen hatalmasat küzdöttünk. Nehéz napok vannak mögöttünk, hiszen nem tudtunk úgy edzeni, ahogy szerettünk volna, voltak rosszabb periódusaink, de kijöttünk, és ennyi ember előtt megnyertük ezt a mérkőzést egy euroligás csapat ellen. Márpedig az hatalmas dolog.


Zeljko Djokic: Gratulálok a PEAC-nak, teljesen megérdemelten nyert ma. A válogatott szünet eléggé kivetett bennünket a ritmusból, és ez meglátszott például a dobószázalékunkon is. A PEAC sokkal precízebben játszott, azzal, ahogy mi, nem lehet meccset nyerni. Ha mégis győztünk volna, az a szív diadala és az olyan fiatal játékosok érdeme lett volna, mint Boros Júlia vagy Miklós Melinda.
Boros Júlia: Nem kezdtük jól a mérkőzést, nem voltunk elég élesek. A kitűzött céljaink közül talán azt sikerült megvalósítani, hogy nem kaptunk annyi gyorsindítást, viszont a lepattanózásban alulmaradtunk. Összességében nem dobtunk jól, de a végsőkig harcoltunk, és nem adtuk fel.


« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PÉCS - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Íme a legszebb jelenetek a vasárnap estéről, videós összefoglalónk interjúkkal ????

© Minden jog fenntartva