PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

BRAVÚRGYŐZELEM MISKOLCON

Bravúrgyőzelem Miskolcon
Végre nagyszerű győzelemről számolhatunk be, amelyet csapatunk aratott Miskolcon, az Aluinvent DVTK otthonában. Lányaink 69-50 arányban múlták felül a miskolciakat.
Aluinvent DVTK
Aluinvent DVTK
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Elég szerencsétlen előjelekkel indultunk a miskolci túrának, hiszen a csütörtök délutánt a sürgősségin töltötte Maja Vucurovic, akit gyomorpanaszokkal kellett orvoshoz vinni. Legyengült szervezettel, de ott volt szerb magasbedobónk a péntek délelőtti indulásnál a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok előtt, és bizony nagy szükségünk is volt rá…

A mérkőzést megelőzően, a bemelegítés alatt erőnléti edzőnk, Jágity Csaba azt fejtegette, hogy a korábbi, DVTK elleni meccsekből kiindulva most bizony egy nagy arányú pécsi győzelemnek kellene bekövetkeznie, ha folytatódik az eddigi tendencia. Ugyanis a legelső, kassai felkészülési meccset a piros-fehérek nyerték nagy arányban, az Európa Kupában előbb Miskolcon a hazaiak nyertek, két hete viszont már mi győztünk Pécsett egy szoros meccsen, így ma egy nagyobb különbségű pécsi diadalnak kellene következnie.

A mérkőzés legeleje nem úgy indult, hogy ezen az estén nagy pécsi győzelem születik, de az mindenesetre biztató volt, hogy Raksányi Krisztina hárompontosaival tartottuk magunkat, nem hagytuk, hogy leszakítsanak minket a házigazdák. A negyed derekán 15-8-as hazai vezetésnél már akadhattak olyanok, akik temették a csapatot, de itt azonban valami fontos történt. Időkérésünk után varázsütésre megváltozott a játék képe, csapatkapitányunk harmadik tripláját is bevágta, majd Licskai Zsófi kosaraival egálra hoztuk a negyedet (15-15).

A második felvonásban ott folytattuk ahol abbahagytuk, a hazaiak hosszú percek óta nem találtak be a gyűrűbe, a mi lányaink jól működő védekezésünk által sugárzott önbizalom mellett szép lassan uralni, irányítani kezdték a mérkőzést. Sarah Imovbioh határozott palánk alatti játékával, csapatunk okos, koncentrált védőmunkájával tíz pontos előnynél jártunk a 14. percben, amikor a hazaiak mestere igen dühösen időt kért. Ellenszere azonban nem volt, továbbra is mentünk előre, a slusszpoén pedig Briana Robersoné volt, aki a negyed végét jelző dudaszóra dobott be egy faultos triplát, kár hogy a plusz büntető nem ment be, de így sem elégedetlenkedhettünk az eredményjelző láttán (20-38).


Sarah Imovbioh duplája után „kiabálhattuk”, hogy húsz-húsz, hiszen a mérkőzés folyamán először vezettünk húsz ponttal! Kezdtek azonban feltámadni a hazaiak, Szabó Fanni hárompontosára kulcsfontosságú válasz volt Raksányi triplája, ez már részéről a negyedik volt a péntek esti találkozón (31-45). Ezzel gyakorlatilag visszavertük a hazaiak felzárkózási kísérletét, és nem sokkal később szerb irányítónk, Sanja Mandic 6,75-ön túli találata után már ismét a húsz ponthoz közelített a különbség (31-50). A harmadik játékrészt végül megnyerte a DVTK, de a záró felvonásra így is maradt tizenöt pont az előnyünkből (38-53).

A negyedik negyedben már csak arra kellett figyelnünk, hogy ne adjuk ki a kezünkből a kézzelfogható távolságban lévő győzelmet. Ez a veszély azonban nem állt fenn, továbbra is a mi akarunk jutott érvényre. Nem is bírták cérnával a hazaiak, Zenta Melnika például technikait kapott, miután dühödten belecsapott az egyik alapvonali reklámtáblába, ami után csapatkapitányunk, Raksányi Krisztina higgadtan értékesítette az érte járó büntetődobást (41-57). A jó napot kifogó Licskai Zsófi is bevágott egy triplát három perccel a lefújás előtt, tudatva, hogy ezt a találkozót már nem veszíthetjük el. Az utolsó percben minden benevezett játékosának lehetősége adott Gabriel Carrasco vezetőedző, közülük Wentzel Nóra egy büntetőt értékesített is. Fölényes győzelmet aratott csapatunk Miskolcon, ami nagyon-nagyon fontos volt, hiszen az őszi szezonban minden rangadónkat idegenben játszottunk, így elég rosszul néz ki az elfoglalt helyünk a bajnoki tabellán, de jövőre itt lesz a lehetőség, hogy ezen jelentősen javítsunk.


ALUINVENT DVTK – PEAC-PÉCS 50-69 (15-15, 5-23, 18-15, 12-16)
Miskolc, 600 néző. V: Tőzsér, Frányó, Fodor
DVTK: Nagy 13/3, Bach 2, Burkholder 14, Peckova 4, Melnika 7. Csere: Szabó 5/3, Vukov -, Zele 1, Aldazabal 2, Kiss 2. Edző: Stefan Svitek, Ambrus Erzsébet
PEAC-PÉCS: Mandic 10/6, Tenyér -, Raksányi 16/15, Vucurovic 8, Imovbioh 13. Csere: Roberson 8/6, Licskai 13/3, Wentzel 1, Szücs R. -, Szücs L. -, Demeter -, Sellei -. Edző: Gabriel Carrasco

Gabriel Carrasco: Nagyon boldog vagyok, hogy a játékosaim jól játszottak, egy nagyon hosszú szezonban vagyunk benne. A felkészülés során nagy vereséget szenvedtünk a Miskcoltól, de egyre több információnk lett róluk, amiket fel tudtunk használni. A sikerünkhöz kellet, hogy keményen, agresszíven védekeztünk, jól harcoltunk a lepattanókért.
Maja Vucurovic: Szeretnék mindkét csapatnak gratulálni de elsősorban a sajátomnak, megérdemeltük ezt a győzelmet. Jól dolgoztunk a héten és jól is játszottunk a ma esti mérkőzésen. Dolgozunk tovább keményen, ami meg is hozza majd az eredményét.


« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva