PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

BIZTOS SIKERREL MUTATKOZOTT BE A PEAC-PÉCS

Biztos sikerrel mutatkozott be a PEAC-PÉCS
Döcögős első negyedóra után 24-0-s szakasszal hengerelt a PEAC-PÉCS az MTK Budapest elleni pécsi bajnoki rajton és a végén egy híján harminc pontos győzelmet aratott.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
MTK-Budapest
MTK-Budapest

Simon Zsófia sérülés miatt civilben üldögélt a kispad végén, amikor feldobták a labdát az MTK elleni találkozón. Elrontott támadásokkal, számunkra nehezen indult az összecsapás, majd Tetemondova és Szeitl is betalált (3. perc 2-2). Ezt követően előbb lendült játékba a kék mezes vendégcsapat, amely 6-11-re meg is lépett a negyed derekára. Sarah Imovbioh is a pályára került, Tetemondova helyére szállt be a világbajnokságot megjárt nigériai centerünk. Továbbra is túl megilletődötten játszottunk, így három pontos fővárosi vezetéssel zárult az első tíz perc (12-15).

Bernáth és Tetemondova triplaváltása után az MTK támadásánál ráfújták a játékvezetők harmadik személyi hibáját is szlovák magas emberünkre. Akadozott a gépezet, sorra perdültek le a labdáink a gyűrűről, és a lepattanózásban sem tudtunk fölényt kialakítani, és a 15. percre nyolc ponttal is vezetett az MTK (18-26). Ekkor lépett elő vezérnek Ruják Nóra, zsinórban dobott nyolc pontjával, ami között két hárompontos is volt, máris egálra hozta a mérkőzést (17. perc 26-26). Ez hozta meg a régen várt fordulatot, lendületet, önbizalmat hozott a játékunkba, és a hátvéd, valamint a 2-2-k után igen eredményes Barnai találataival egy 20-0-s sorozatot nyomtunk le a nagyszünetig a 18-26-os állásról (20. perc 38-26).

Tovább folytatódott a jó szériánk a harmadik játékrészben is, Barnai és Ruják pontjaival tovább tudtuk növelni az előnyünket (42-26). A negyed derekán már húsz pontra növeltük előnyünket, majd Barnai Judit huszadik találatával már 50-28-ra vezettünk. Baksa és Wéber süllyesztettek el egy-egy hárompontost kihasználva dekoncentráltságunkat, de a tőle szokott dinamikus, erőtől duzzadó játékkal Pécsre visszatérő Imovbioh kosaraival újra beállt a húsz pontos különbség (54-34), ami megmaradt a harmadik játékrész végére is (56-36).

Gémes-Sarok Niki maradt lenn a parketten, a bokája sérült meg, amit Lukács Béla vett kezelésbe a kispadon. Helyére Jelena Radonjic került a pályára, aki először mutatkozhatott be felnőtt NB. I-es mérkőzésen. Wentzel Nóri kapta el a fonalat és nagy elánnal támadta az MTK kosarát, és hét pontot szerzett ebben a periódusban. Radonjic is megszerezte első pontjait, hárompontosával 69-40-re alakítva az eredményt. Pucz Esztert - aki szintén élete első NB. I-es mérkőzésén lépett pályára - és Kovács Kittit is pályára küldte Meszlényi Róbert vezetőedző az utolsó percekre a végül sima PEAC-sikerrel végződött találkozón.

PEAC-PÉCS – MTK BUDAPEST 76-47 (12-15, 26-11, 18-10, 20-11)
Pécs, 300 néző
V.: Radnóti, Kovács, Nyilas
PEAC-PÉCS: Ruják 18/6, Gémes-Sarok 2, Wentzel 12/3, Tetemondova 10/6, Barnai 20. Csere: Tenyér -, Imovbioh 8, Radonjic 4/3, Pucz -, Kovács 2. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta
MTK: Pusztai -, Szeitl 4, Koch 7/3, Szabó 8, Hegedűs 8. Csere: Bernáth 3/3, Czirják 9/3, Baksa 3/3, Wéber 3/3, Gróf 2, Schiroky -. Edző: Nagy Dóra
« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva