NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

BEVETTÜK A ZALAI VÁRAT

Bevettük a zalai várat
Bravúrgyőzelmet arattunk Zalaegerszegen! Szép, okos, tudatos kosárlabdát játszva ragyogó csapatmunkával 91-81-re győzni tudtunk Zalaegerszegen!
ZTE NKK
ZTE NKK
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

A kiváló erőkből álló Zalaegerszeg otthonában rendkívül kevés babér termett eddig a vendégcsapatoknak, most is győzelemre készültek a kékek az alapszakasz rangadóján. Evantia Maltsi és Katarina Tetemondová hárompontosaival indult a zalaegerszegi derbi, ebből is látszott, hogy ismét számíthatott a legjobb játékosára, a görög klasszisra a ZTE NKK. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első percekben, de figyelemre méltó volt szlovák magasemberünk, Tetemondová pontos, ponterős játéka a 6,75-ön túlról, az első játékrészben három triplát is bevágott. Az első tíz perc derekán csapatkapitányunk, Gémes-Sarok Niki kosarával fordítottunk 18-17-re, a vezetést pedig innen nem is adtuk már ki a kezünkből. Nem elég, hogy pompás hatékonysággal suhantak tripláink a hazaiak gyűrűjébe, a palánk alatt is tudtunk Sarah Imovbioh és Alyssia Brewer révén olyan fölényt kialakítani, amivel az első játékrészben 27-23-ra jártunk előrébb.
   
Centerünk, Alyssia Brewer jó szokásához híven bátran tüzelt távolról, hárompontosával már 23-30 állt az egerszegi eredményjelzőn. A hazaiak a 40 esztendős Maltsi villanásaival próbálták tartani a lépést, aki ma is bizonyította, hogy mekkora játékosegyéniség, de szerencsére mindez ma kevés volt. Hiába zárkózott a házigazda, nigériai centerünk ma este is tarthatatlan volt. A nagyszünetre félszáz dobott pontunk kilenc egységnyi előnyt ért, a játék képe alapján pedig bízhattunk abban, hogy ez az este a miénk lesz háromnegyed hét tájékán is.
   
Kapaszkodtak a zalaiak, Horti és Szalay kosaraival öt pontra zárkóztak Gáspár Dávid tanítványai, de ismét centereink lendítettek a csapatunkon, Sarah Imovbioh duplája után a ráadás büntetőzéshez Sarah kisebb sérülése miatt Alyssia Brewer állt oda. Simon Zsófia duplájával tartottuk távol továbbra is magunkat a ZTE NKK-tól, majd amikor ismét elkezdtük szórni a triplákat, mint havat a hókotró, villámgyorsan leráztuk őket magunkról (24.perc 53-68). Faragtak nyilván a hátrányukon a hatalmasat küzdő hazaiak, Maltsi, majd a dudaszó pillanatában Koizar is bevágott egy triplát, így 64-70-nél várhatták a csapatok az utolsó felvonást.
   
   Nem lehettünk nyugodtak, lendületbe jött a zalaegerszegi gárda, fel is zárkóztak két pontra, amikor Szalay betalált (70-72). De ismét csak helyén volt a mieink szíve, ami rendületlenül vitte előre Julie Vanloo-t és társait. Katarina Tetemondova duplája után időt kértek a hazaiak 74-81-nél, ami után Maltsi higgadtan be is vágott egy hárompontost, de a mi Alyssia Brewerünk is betalált a triplavonalon túlról (77-84). A végeredményt belga irányítónk kosara állította be, aki honnan máshonnan, mint a 6,75-ön túlról talált be. Ezzel a 91-81-es sikerre pedig igazán büszkék lehetünk, hiszen eddig csak a magyar bajnok Sopron Basket tudta bevenni a zalai várat.      
   
ZTE NKK – PEAC-PÉCS 81-91 (23-27, 18-23, 23-20, 17-21)
Zalaegerszeg, 350 néző, V.: Pálla, Kulcsár, Hervay
   
ZTE NKK: Koizar 14/3, Pusztai 10, Maltsi 22/12, Hegedűs 13/3, Horti 10. Csere: Boonstra 4, Gáspár-Szalay 8, Kovács -. Edző: Gáspár Dávid
PEAC-PÉCS: Vanloo 16/12, Wentzel -, Simon 4, Tetemondová 17/15, Imovbioh 24. Csere: Brewer 23/6, Gémes-Sarok 7/3, Tenyér -, Ruják -. Edző: Meszlényi Róbert, Ábrahám Márta


Fotó: Jóna István
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - BEROE EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Videós összefoglaló a negyedik Európa Kupa győzelmünkről!

© Minden jog fenntartva