NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Tippmix Pro - V-SPORT

BANJA LUKÁBAN A PEAC-PÉCS

Banja Lukában a PEAC-PÉCS
A bosnyák Mladi Krajišnik vendégeként lép pályára szombaton 18 órától Banja Lukában a PEAC-PÉCS.
Csapatunk a diósgyőri, vesztes kiruccanás után szombaton reggel Bosznia-Hercegovina felé vette az irányt, a Pécstől 240 km-re fekvő Banja Lukába utazik Zeljko Djokic és csapata. Ellenfelünk a bosnyák Mladi Krajišnik, amely jelenleg 3 győzelemmel és 3 vereséggel az Adria Liga tabelláján a 7. helyet foglalja el.

Régi kedves ismerőst üdvözölhetünk a bosnyák csapatban, hiszen itt kosárlabdázik az a Zakula Dragoslava, aki az ezredfordulón, az 1999/2000-es idényben a pécsi együttest erősítette. Jelenleg 39 évesen csapata legtapasztaltabb játékosa, a pontátlagokat tekintve pedig 10 pont/mérkőzés átlagával a harmadik a Mladi Krajišnikben. A magas posztokon találjuk a legponterősebb játékosát a bosnyák együttesnek, a német Chemnitz csapatától érkezett 193 cm-es szerb Jelina Velinovic meccsenként átlag 14,5 pontot szór. Velinovic az előző idényt a Dynamo Kijev csapatánál kezdte, decemberben igazolt Németországba. Új igazolás a szintén szerb Tamara Petkovic (23 éves, 170 cm) és a szlovén nemzetiségű Martina Osterman (24 éves, 188 cm). Utóbbi három csapatnál is megfordult tavaly, Temesváron kezdte az idényt, majd a TV Saarlouis, januártól pedig a Sloboda Novi Grad együttese következett. A Vojvodina Novi Sad együttesétől érkezett a szerb utánpótlás válogatott védő, a 21 éves, 179 cm magas Milana Zivadinovic a bosnyákokhoz. Érdemes még odafigyelni Marina Markovicra, aki főként kintről jelent veszélyt a gyűrűre, 13,7 pont az átlaga az Adria Ligában.

Legutóbb a Radivoj Korac otthonában lépett pályára a Mladi Krajišnik, ahol 77-61-re maradt alul. A bosnyák csapat az Adria Liga középmezőnyébe tartozik, a tavalyi idényben a hetedik helyen zárt a tíz csapatos versenysorozatban.

Online statisztika »

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - VASAS AKADÉMIA MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A 2022-es esztendő első hazai mérkőzésén a Vasas Akadémiát fogadtuk, amelyet 87-73-ra legyőztünk. Kosarak, lepattanók, riportok az összefoglalóban.

© Minden jog fenntartva