NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
Karácsonyi sportjegycsalád

AZ ELSŐ LÉPÉSEK

Az első lépések
Mészáros Zalán, a válogatott egykori csapatkapitánya irányítja immár civilként a PEAC-PÉCS kosárlabdacsapatát. Interjú ügyvezetőnkkel – 1 rész.
2012 őszén új csapat lép porondra az első osztályú női kosárlabda bajnokságban, a PEAC-PÉCS, melynek ügyvezetőjét, Mészáros Zalánt a csapat hivatalos honlapjának indító interjújában elsőként arra kértük, hogy helyezze el a csapatot a női kosárlabda térképén.

Úgy gondolom, hogy a csapat fogja magát pozícionálni majd ezen a kosárlabdatérképen. Mi alapvetően hosszútávú stratégiával, a pécsi utánpótlás alapjaira építve elkezdtünk egy olyan fiatal maggal dolgozni, akik közül reményeink szerint minél többen három éves távlatban beérhetnek. Azt szeretnénk, hogy a pécsi utánpótlásra alapozva három év múlva itt legyen a legerősebb magyar mag a mi csapatunknál.

Ezt a fiatalok ilyen mértékű fejlődésével, vagy rutinos, érett játékosok megszerzésével akarja a klub elérni?

Első évben alapvetően a pécsi fiatalokra építünk, és el kell érnünk, hogy a csapat körül rendezett viszonyok mellett rendben menjen minden. Az első évi munkánknak alapot kell teremtenie arra, hogy lépésről lépésre haladva, megfelelő szellemiséggel a Pécsről elszármazott és a pályájukat más sportegyesületben folytató játékosokat vissza tudjunk csábítani ebbe a városba, hogy lássák értelmét visszatérni Pécsre.

Hogyan épül fel a klub gazdaságilag?

Költségvetés vonatkozásában az első évben biztosan nem leszünk az első négy hely valamelyikén, tehát nem a PEAC-PÉCS lesz a legtehetősebb klubok egyike. Hátterünket tekintve a városi önkormányzat mellett Pécs legnagyobb munkáltatójának, a Pécsi Tudományegyetemnek a támogatását bírjuk, az egyetemen dolgozó szakemberbázis, az ott folyó tudományos munka, know-how felhasználása segíthet ahhoz, hogy megfelelő piaci helyzetben legyünk, még ha messze nem is éri el a korábbi évek pécsi csapatainak pénzügyi szintjét.

Mik a fő célok idén a PEAC-PÉCS-nél?

Elsősorban hogy megerősödjünk gazdaságilag az első szezonban, illetve az egyetemi polgárokat, munkatársakat minél nagyobb számban bekapcsoljuk a klub szellemiségébe, a szurkolói bázist is növelve általuk. Eredmény oldalon pedig elsősorban nem számszerű helyezésekben gondolkodunk, hanem abban, hogy letegyük a későbbi építkezésünk stabil alapjait. Ha konkretizálni szeretnénk az elvárásokat, akkor úgy fogalmaznék, hogy a jövő évi Európa Kupás indulásra alapot jelentő helyen szeretnénk zárni az idényt.

Kik alkotják a klub stábját?

Nagyon örülök annak, hogy Zeljko Djokic maradt a vezetőedző Pécsett, aki korábban is dolgozott a pécsi női kosárlabdázásban, az utánpótlásból indulva került a felnőtt csapathoz, és a fiatalok szemében megfelelő személyiség arra, hogy szívesen itt maradjanak és vállalják a vele való közös munkát, mert az perspektívát, fejlődési lehetőséget nyújt számukra. Kiválónak tartom azt is, hogy Imreh Ajtony lesz a másodedzőnk, aki a Rátgéber Akadémia serdülő csapatának edzője is egyben, így az ő munkája által folyamatos kapcsolat és kontroll alakulhat ki az utánpótlás és a felnőtt csapat között. Fizikoterapeutaként Lukács Béla olyan szakmai tapsztalattal, rutinnal rendelkezik, ami nem tanítható sehol. Elsősorban ők alkotják a sportszakmai hátteret. Én ügyvezetőként fogok tevékenykedni, Gyenge Gábor lesz a sportigazgatónk, akihez a csapat életének szervezési része, az Adria Ligás szereplés feladatai tartoznak, ebben segíti őt Márton László technikai vezetőként, akinek a munkáját a különféle kapcsolattartások, a játékosok ügyes-bajos dolgainak intézése, az edzéskörülmények biztosítása és egyebek adják. Reméljük, eljutunk majd olyan szintre, hogy a sportszakmai és menedzselési kontingenst a későbbiekben bővíteni tudjuk.


Tovább a második részhez »
« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - BELLONA KAYSERI MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Fontos győzelmet arattunk az Európa Kupában a török Bellona Kayseri ellen. A 80-74 arányban megnyert találkozóval hatalmas lépést tettünk a csoportunkból való továbbjutás felé.

© Minden jog fenntartva