PEAC-Pécs Menü
Indul a játék!

AZ UKRÁN VITA HOROBETS-SEL TELJES A KERETÜNK

Az ukrán Vita Horobets-sel teljes a keretünk
A PEAC-PÉCS csapatához csatlakozik az ukrán válogatott játékosa, Vita Horobets, így eldőlt, hogy négy légióssal vág neki a bajnokságnak együttesünk.
Fiatal, perspektivikus, jó védőjátékos hírében álló bedobó a PEAC-PÉCS negyedik külföldi játékosa, aki ifjú kora ellenére már több országban légióskodott, és tagja volt a nyári Európa Bajnokságon szereplő Ukrajna nemzeti csapatának.

- Amikor biztos lett, hogy a PEAC-PÉCS ősztől újra rajthoz áll a FIBA Európa Kupában, a versenyképességünk miatt szükségessé vált a negyedik külföldi játékos leigazolása. A jelen pillanatban látható pénzügyi lehetőségeink maximumát fordítottuk a csapat játékosállományának megerősítésére, elsősorban amiatt, hogy a szeptember végétől induló szezonban a lányokra váró több frontos terhelést enyhíteni tudjuk. Jövő héttől indul az alapozásunk, kezdődik az új idény, amelytől azt várom, hogy olyan egységes, küzdőképes csapatot kovácsoljanak Meszlényi Robiék, amely kihozza magából a maximumot minden meccsén, és a kiváló szakmai munka nyomán a nála erősebb csapatokkal is fel tudja venni a harcot – kommentálta az ukrán játékos leigazolását Kond Árpád ügyvezető.

A 180 cm magas, 23 esztendős kosárlabdázó az előző idényben a belga Belfius Namur Capitale csapatában játszott, ahol a bajnokságban 24 mérkőzésen lépett pályára, 7,4 pont és 3,9 lepattanó volt az átlaga. Az Európa Kupa küzdelmei a spanyol Lointek Gernika Bizkaia elleni selejtező párharcban zárultak Horobetsék számára.

Vita Horobets a korábbi szezonokban Kijevben és Vilniusban pattogtatott, és Taisiia Udodenkoval együtt vasárnap érkezik Pécsre.

Foto: fiba.basketball


« vissza


Kiemelt támogatók:

ISMERŐS ELLENFÉL KÖVETKEZIK

A Basket Landes elleni mérkőzés előtt Cierra Bravard-t kérdeztük

© Minden jog fenntartva