PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

AZ ELSŐT BEHÚZTUK

Az elsőt behúztuk
A PEAC-PÉCS 72-58-ra győzött csütörtökön a PINKK ellen, és ezzel 1-0-ra vezet a 7. helyért folyó párharcban.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
PINKK
PINKK

A feldobást civilben nézte a hazai kispadról Maja Vucurovic és Sellei Dalma, a szerb légiós a szerda esti edzésen sérült meg, Sellei Dalma pedig még mindig nem épült fel korábbi bokasérüléséből. Az első kosár Imovbioh nevéhez fűződött, amire a vendégek hat ponttal válaszoltak. Elsősorban a két légiós, Slaughter és Cheslek révén a PINKK tartott előrébb a negyed derekán (5. perc 8-12), amely jobban szedte a lepattanókat is ebben a szakaszban. Sok hiba csúszott mindkét oldalon a játékba, a 8. percben 10-12-es állást mutatott az eredményjelző, mindkét edző cserékkel próbált új impulzusokat adni csapatának. Ez Éles Péternek sikerült jobban, a frissen pályára lépő Wentzel Nóri hármasával vezettünk ismét, ettől fel is pörögtünk kissé, Licskai egy közelit, majd Sanja Mandic egy triplát tett bele a közösbe, így 19-16-os PEAC vezetésről indulhatott a második felvonás.

Zsilinszky révén egyenlített, majd Gémes-Sarok duplájával ismét vezetett a PINKK, amit azonban Briana Roberson nem hagyott annyiban, egymaga zsinórban öt pontot szerzett (24-21). Fokozatosan kezdtünk ellépni, a negyed derekán az egész mérkőzésen nagy energiával játszó irányítónk, Sanja Mandic már tíz pontnál járt, mint ahogy a PEAC előnye is (15. perc 33-23). Időkérésekkel próbált beavatkozni Laczka Miklós a vendégeknél, de nem sok sikerrel járt, hacsak nem annyira, hogy nem növekedett tovább a különbség (19. perc 35-25). A rengeteg rontás mellett a nagyszünetig még egy pécsi büntetőt jegyezhettünk fel, így 36-25-tel várhatták a csapatok a fordulást.

Összekapták magukat Rujákék, a PINKK hátvédjének triplája, majd Zsilinszky duplája után 40-32-re módosult az állás a 24. percben. Éles Péter időkérése jól jött, amit zsinórban három PEAC kosár követett, így 47-34-nél a vendégek edzőjének részéről jött a játékmegszakítás. Nálunk főként a két alapemberünk, Imovbioh és Mandic termelte a pontok javarészét, de mindenki igyekezett hozzátenni a magáét a produkcióhoz vagy védekezésben, vagy támadásban. A játékrész végére kicsit kiengedtünk, Gémes-Sarok révén faragott a menet közben összeszedett 16 pontos hátrányán a PINKK (30. perc 54-42).

Pár percig kiegyenlített játék folyt a pályán, majd eggyel magasabb fokozatba kapcsoltunk ismét, Imovbioh-t tömték a társak remek labdákkal, amiket nigériai centerünk rendre pontokra váltott, de Licskai is tíz pont felett járt már ekkor (34. perc 64-49). Imovbioh menet közben megkapta negyedik személyi hibáját is, így kénytelen volt őt leültetni Éles Péter vezetőedző, Cheslek ki is használta az alkalmat és közelebb lopta csapatát. Letámadással próbált meg minket zavarba hozni a PINKK, amely tíz pontra meg is közelített bennünket a negyed derekán (66-56). Az ezúttal rossz dobóformát mutató Slaughter pontozódott ki elsőként a mérkőzésen a 38. percben, de ennek már nem sok jelentősége volt. A PEAC-PÉCS 72-58-ra győzött és ezzel 1-0-ra vezet a 7. helyért zajló párharcban. Pozitívum, hogy a ma esti mérkőzésen minden bevethető játékosunk pályára lépett.


PEAC-PÉCS – PINKK Pécsi 424 72-58 (19-16, 17-9, 18-17, 18-16)
Pécs, 200 néző. V.: Farkas, Goda, Nagy
PEAC-PÉCS: Mandic 18/9, Szücs R. 4, Rasheed 4, Licskai 11, Imovbioh 23. Csere: Roberson 7/3, Wentzel 5/3, Demeter -, Szücs L. -, Tenyér -. Edző: Éles Péter
PINKK: Sánta 8, Ruják 3/3, Sarok 13/6, Slaughter 6, Cheslek 14. Csere: Jakovina -, Zsilinszki 9/3, Benke -, Raus 5/3, Séra -.Edző: Laczka Miklós


« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva