PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

AZ ELSŐ MECCS A LEGFONTOSABB GYŐRBEN

Az első meccs a legfontosabb Győrben
Csütörtöktől három napon át Győr ad otthont a Killik László K&H Női Magyar Kupa küzdelmeinek. Csapatunk ellenfele a négybe jutásért az Aluinvent DVTK gárdája lesz, 20 óra 30 perctől.
Nehéz időszak áll csapatunk mögött, a majd másfél hete Zalaegerszegen aratott bajnoki győzelmünk után sorban dőltek ki a ragyogóan produkáló együttesünk tagjai, de ez az, amivel csütörtök este már nem fog foglalkozni senki. Hiába a baranyai térségben még jelen lévő felső légúti megbetegedések pusztítása, amelyből még a hét közepére is jutott, sőt, még az utolsó edzés előtt is dőlt ki játékosunk, a Magyar Kupa nyolcas döntőjén nagyon bízunk benne, hogy mindenki a legjobb sportformáját tudja nyújtani, aki pályára kerül.

Csütörtökön délelőtt azért indul útnak csapatunk Győrbe, hogy legyőzze azt Aluinvent DVTK-t a négybe jutásért, amellyel szemben a bajnokságban mindkétszer alulmaradt. Ez a mostani meccs azonban teljesen más lesz, már csak amiatt is, mert más szabályok vonatkoznak a bajnokság alapszakaszára és mások szerint játsszák a Magyar Kupát. A Kupában egyszerre lehet négy légiós a pályán és nem érvényes az U20-as szabály sem, tehát nem kell egy fiatalt mindenképp folyamatosan a pályán tartani az első két negyedben. Ez a felállás teljesen új és élesben még kevésbé begyakorolt a mieink számára, míg Cziczás László tanítványai az Európa Kupában már játszhattak idén ezekkel a szabályokkal.

Csapatunk vezető edzője elmondta az elutazás előtti utolsó edzésen, hogy lehetett volna könnyebb, de nehezebb is a tanítványaira Győrben váró feladat, és bár több előjel sem a legkedvezőbb a PEAC-PÉCS-re nézve, de egy mérkőzésen képes lehet csapata a bravúrgyőzelemre. – Világos a célunk a Magyar Kupában: az első csatát megnyerni valahogy, mert utána éremért játszhatunk, ami igen komoly fegyvertény lenne számunkra. Rengeteget dolgoztunk azon, hogy sikerrel vehessük ezt az akadályt, bízom benne, hogy át tudjuk hidalni a nehézségeinket, és ha tudjuk hozni az előző meccseken nyújtott formánkat és jó játékunkat, akkor képesek lehetünk legyőzni kiváló erőkből álló ellenfelünket csütörtök este – nyilatkozta Meszlényi Róbert.

Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, itt az ideje, hogy forduljanak a dolgok! Kettőből kettő volt idén eddig a DVTK-é, de ha visszanézünk a korábbi Magyar Kupákra, bizony ott is kétszer hozta össze a sors(olás) a PEAC-PÉCS-et és a Diósgyőrt, mindkétszer a piros-fehérek örültek a lefújás után. 2015-ben szintén pont Győrben egy „emlékezetes” mérkőzésen a negyeddöntőben búcsúztatták Coulibaly és társnői együttesünket, míg a 2012/2013-as idényben a harmadik helyért vívott csatában kerekedtek felül a miskolciak.

A képlet tehát egyszerű, veszíteni valónk nincs, mindent bele kell tennie mindenkinek és akkor lehet sanszunk a jóval esélyesebb DVTK ellen. Zalaegerszegen (és az előtte lejátszott meccseken) már meg tudtuk mutatni a remek karakterünket, jó dobóformával és a védekezésben maximális koncentrációt nyújtva nem vagyunk esélytelenek a diósgyőriek ellen sem.

A mérkőzést a MindigoSport élőben közvetíti: LINK
További információk, program, jegyárak, szektorbeosztás az esemény HONLAPJÁN.


« vissza


Kiemelt támogatók:

REMÉLJÜK, VASÁRNAP NYERÜNK

Simon Rékát, a PEAC-PÉCS törzsszurkolóját kérdeztük a keddi meccsről, a csapat hivatalos indulójához készült videoklipről és a vasárnapi mérkőzésről

© Minden jog fenntartva