PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

AZ ELSŐ BAJNOKI GYŐZELEMÉRT

Az első bajnoki győzelemért
Vasárnap 17 órai kezdettel hazai pályán fogadjuk az MTK Budapest együttesét az első pécsi bajnoki mérkőzésen.
A szerdai, Szekszárdon lejátszott bajnoki után, egy más célokért küzdő, papírforma szerint könnyebb ellenféllel szemben folytatja szereplését csapatunk. A KSC ellen mindent kiadtunk magunkból, a pályán lévők remekül küzdöttek és kis híján meglepetést is okoztak. Vasárnap egy jóval másabb összetételű ellenfél következik, ami egy kiváló alkalmat adhat arra is, hogy a hét közepén megérkező Sarah Imovbioh is beilleszkedhessen régi-új csapata, a PEAC-PÉCS játékrendszerébe, és összeszokjon az új társakkal.

Ami az MTK csapatát illeti, még nem léptek pályára idén bajnoki mérkőzésen, Pécsett kezdik meg szereplésüket, egy alaposan átalakult játékoskerettel. A tavalyi csapatuk egyik legjobbját, a pécsi nevelésű Szabó Flórát sikerült megtartaniuk a kék-fehéreknek, mint ahogy Koch Dóra, Szeitl Vanessza és Wéber Fruzsina is maradt Nagy Dóra együttesében. Régi-új arc a szülés után visszatérő Baksa Bettina, míg az irányító posztra a pécsi Czirják Noémi szerződött a budapestiekhez. Pusztai a BEAC-tól tette át a székhelyét az MTK-hoz, csakúgy mint Süle Krisztina, ám utóbbi egészen biztosan nem lép pályára vasárnap Pécsett, mert jelenleg Kínában szerepel az U23-as 3X3-as válogatottal a világbajnokságon. Hegedűs Janka, aki öt évvel ezelőtt a Vasas csapatában pattogtatott, a tengerentúli egyetemi tanulmányait követően tért vissza Magyarországra, pontosabban a kék-fehérekhez. Az U20-as posztra pedig a Csatától szerződtették Bernáth Rékát, a színtiszta magyar játékosokból álló gárdához.

A felkészülési mérkőzések sorát Szekszárdon kezdték meg a fővárosiak, ahol egy zárt kapus találkozón 88-44-re maradtak alul a tolnaiakkal szemben. Nem maradtak sikerélmény nélkül az alapozást tarkító edzőmeccsek során, az amatőr bajnokságban szereplő BKG DSE-vel is összemérték erejüket, illetve a szlovák Nyitra csapata ellen is győztesen hagyták el a parkettet a kék-fehérek. A cseh Zabiny Brnoval Budapesten és Brno-ban is megmérkőztek Szabó Flóráék, két szoros, de vesztes mérkőzést vívtak. A szintén cseh Slavia Praha ellen zárták a felkészülési találkozók sorát az MTK-sok, egy vereség után egy győzelmet könyvelhettek el a kék-fehérek.

Számunkra a vasárnapi találkozón a legfontosabb, hogy hasznos, jó mérkőzést játszhassunk és Sarah Imovbioh is beépülhessen a csapat játékába. Julie Vanloo hétfőn érkezik meg Pécsre, jövő héttől tehát teljes kerettel készülhetünk az előttünk álló feladatokra, hiszen az MTK elleni mérkőzés után két komoly rangadó vár majd Gémes-Sarok Nikiékre, olyan kiváló gárdák ellen, mint a Cegléd és a DVTK. Addigra pedig már jó lenne, ha teljesen összecsiszolódna a PEAC-PÉCS.
« vissza


Kiemelt támogatók:

AZ NYER MAJD, AKI KEVESEBB HIBÁT VÉT

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt Katarína Tetemondová nyilatkozott

© Minden jog fenntartva