NKA UNIVERSITAS PEAC Menü
TIPPMIX PRO

AZ ÉLET MÁS FONTOS DOLGAI KERÜLNEK MOST ELŐTÉRBE

Az élet más fontos dolgai kerülnek most előtérbe
Sarok Nikolett eredetileg a tavalyi szezon után szögre akasztotta volna a kosaras cipőjét, és felhagyott volna a profi pályafutásával. Ám amennyi nehézséggel tarkított idény után voltunk, azt mondta magában a pécsi értékeket szimbolizáló csapatkapitány, hogy nem zárhatja le ilyen méltatlanul a pályafutását, és maradt még egy évet. A 2021/2022-es évadra.
A pécsi születésű és a helyi utánpótlásból felnövő Sarok Niki 16 évesen mutatkozott be a MiZo Pécs felnőtt csapatában, amellyel az EuroLigában is szerepelt. A kétszeres Magyar Kupa győztes és kétszeres magyar bajnok játékosunk nyakába a honi pontvadászatban három alkalommal ezüst-, négyszer pedig bronzérem került, a Magyar Kupában az aranyak mellett volt két ezüstje és négy bronzérme.


Amikor csapatkapitányunkat arról kérdeztük, hogy úgy képzelte-e el az utolsó idényét, amilyen a tavalyi volt, így válaszolt: - Annak ellenére, hogy most nem sikerült megszereznünk a bronzérmet, szerintem nagyon jó szezont futottunk, főleg az előző évekhez képest – értékelt Sarok Niki. – Valóban korábban a Covid, ahogy sok más csapatot, bennünket is alaposan megtépázott, így felüdítő volt számunkra a nemrég lezáruló szezon, a korábbi, rendkívül nehéz időszak után. Nagyon sok emlékezetes mérkőzésünk volt idén, nem is nagyon tudnék egyet kiemelni legkiválóbbként. Elég csak felidézni a Győr elleni kupameccsünket, Szücs Réka győztes triplájával, vagy az Európa Kupában mutatott ragyogó szereplésünket, továbbjutásunkat, és hogy nagyon kevésen múlott a következő lépcsőfok ott is. Azt nagyon sajnálom, hogy sem a Magyar Kupában, sem a bajnokságban nem tudtuk megszerezni a bronzérmet, az lett volna az igazi megkoronázása az idényünknek. Viszont a lépésről lépésre elvet követve ez egy nagyon jó kezdet volt a jövőre nézve!

És hogy tényleg ez volt a 32 éves bedobó utolsó idénye profi játékosként? – Igen, egyelőre úgy gondolom, hogy ez volt az utolsó szezonom – felelte Niki. - Most az élet más fontos dolgai kerültek nálunk előtérbe, elsősorban gyermeket szeretnénk. Ami azt illeti, a későbbi visszatérést nem zárom ki teljesen, mivel borzasztó nehéz is most kimondani, hogy ez volt az utolsó… Meglátjuk, hogyan alakul az életem. Nyilván jobb lett volna éremmel befejezni áprilisban, nem volt túl jó megélni az utolsó összecsapást.

Talán sokan tudják Nikiről, hogy csak pécsi csapatokban kosárlabdázott 16 idénye során. - Szerencsésnek érzem magam, hogy 16 évesen felkerülhettem a felnőtt csapathoz, és rögtön az EuroLigában is megmérethettem magam. Nagyon fiatalon belecsöppentem abba a közegbe, és én még azon szerencsések egyike vagyok, akik még megélhették azt a fantasztikus hangulatot, amikor tele volt a Lauber, és ezért nagyon hálás vagyok. Szoktam mesélni erről a fiatal játékosoknak is, kár, hogy ezt ők már nem élhetik meg, de remélem, hogy ez a jövőben azért jó irányba változik Pécsett. Pályafutásom egyik legemlékezetesebb mérkőzése is a Lauberhez kapcsolódik, amikor a PINKK-el épp a PEAC ellen nyertük meg a bajnoki döntő ötödik mérkőzését, és lettünk magyar bajnokok. Ez persze most, PEAC-osként visszatekintve, elég pikáns emlék – teszi hozzá mosolyogva a pályafutásának főbb mérföldköveit kiemelő kérdésünkre.

És hogy mit hoz a jövő, hogyan képzeli el Sarok Niki a továbbiakat? – Örülnék, ha része maradna az életemnek a kosárlabda. Nagyon szívesen segíteném, fejleszteném egyénileg a fiatal játékosokat.   Emellett szeretnék a fotózással is foglalkozni, nagyon régóta érdekel ez a terület, nemrég elvégeztem egy fotós iskolát is.

Alakuljon bárhogy az élete, Sarok Nikinek köszönünk mindent, amit a pécsi női kosárlabdában tett, és reméljük, sok szép pillanatot fog még átélni a sportcsarnokok világában is.

« vissza


Kiemelt támogatók:

NKA UNIVERSITAS PEAC - SERCO UNI GYŐR MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A szombat esti mérkőzés nem egészen úgy sikerült ahogyan arra számítottunk, videós összefoglalónkban visszatekintünk a SERCO UNI Győr elleni rangadó mozzanataira.

© Minden jog fenntartva