PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

AZ EGYIK BAJNOKASPIRÁNS JÖN SZOMBATON

Az egyik bajnokaspiráns jön szombaton
Szombaton 18 órától a bajnoki tabella második helyén álló Uni Győr MÉLY-ÚT lesz az ellenfelünk.
Meglehetősen sűrű és igazi nagycsapatokkal teli a pécsi lányok januári programja, összesen hat mérkőzés vár Sarok Nikiékre, amiből egyet már lejátszottunk a múlt hétvégén a DVTK ellen. Most szombaton a győriek érkeznek a Mecsekaljára, majd a jövő hét folyamán három találkozó vár ránk, kétszer a Sopron Basket, egyszer pedig a ZTE NKK lesz az ellenfelünk.
   
Ami a mostani ellenfelünket illeti - a nyáron vezetőedzőként hosszú távra odaszerződő - Iványi Dalma csapata az előkelő második helyen áll pillanatnyilag, mindössze két mérkőzést veszítettek el, Sopronban a Sopron Basket ellenfeleként maradtak alul, Budapesten pedig a Ludovika FCSM Csata otthonában szenvedtek vereséget a zöld-fehérek. A két vereségük mellett 13 győzelmet jegyeznek, és ami igazán figyelemre méltó, az utolsó kilenc mérkőzésüket mind megnyerték! Ez azt is mutatja, hogy egyre masszívabban összeáll a Győr, és nem lenne meglepő ha a bajnoki döntőben is ott lennének Török Ágnesék.
   
Játékosállományukat tekintve a két amerikai, az irányító Kiesel és a center Mompremier toronymagasan húzóemberei a zöld-fehéreknek, mellettük pedig a magyar válogatottban is meghatározó szerephez jutó fiatalokból áll a gárda. Török Ágnes és Dombai Réka már az előző idényben is tagja volt a győri csapatnak, hozzájuk csatlakozott Dubei Debóra és Weninger Virág, a két fiatal Sopronból váltott Győrbe. Egy harmadik légiós, az észt Kadri-Ann Lass jó kiegészítő ember, a rutint pedig két szintén magyar válogatott, Varga Zsófia és Barnai Judit képviselik Iványi Dalma csapatában.
   
Csirke Ferenc a nehéznek ígérkező erőpróba ellenére bizakodóan tekint a mérkőzés elé: - Remélem, hogy jó mérkőzést tudunk játszani a győriekkel. Ellenfelünk egy olyan keretet rakott össze idénre, amellyel bejelentkeztek a bajnoki döntőre, vagy akár a bajnoki címre is. A két amerikai légiósuk Sopron-szintű, van hat magyar válogatottjuk, nagyon komoly munkát végeztek nyáron a játékosok legigazolásával. Az eredményeik őket igazolják, nagyon nehéz dolgunk lesz szombaton ellenük. Már csak azért is, mert gyakorlatilag tíz napja kaptuk vissza a sérülés és betegség miatt hiányzó játékosainkat, így játszottunk már két mérkőzést, most pedig az előttünk álló nyolc napban lesz négy meccsünk. Ebben a menetben nagyon hiányoznak az edzések, próbáljuk visszaépíteni ezeket a játékosokat a csapatba. Amit nyáron elterveztünk, hogy legyen egy masszív védekezésünk, ezt a legutóbb, a Diósgyőr ellen is megmutattuk, de a támadójátékunkkal voltunk problémák akkor. Ez azonban betudható annak, hogy a visszatérőink még nem szoktak össze ismét a társakkal, és statikussá is vált a játékunk az elmúlt időszakban. Nagyon remélem, hogy a Győrrel is tudunk játszani egy olyan mérkőzést, ahol lesz győzelmi esélyünk – fogalmazott a PEAC-PÉCS vezetőedzője.

Az eddigi, 22 egymás ellen lejátszott mérkőzésből mindössze négyet nyert meg a PEAC-PÉCS Pucz Péter statisztikája alapján.

A PEAC-PÉCS – Uni Győr MÉLY-ÚT mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik, a mindigTV GO-n az alábbi linken lesz látható az előfizetéssel rendelkezők részére.
« vissza


Kiemelt támogatók:

VBW CEKK CEGLÉD - PEAC-PÉCS MK NEGYEDDÖNTŐ MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A lefújás drámai pillanatait követően 53-52-es győzelmünknek örülhettünk, ezzel bejutottunk a Magyar Kupa elődöntőjébe

© Minden jog fenntartva