PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX

ALAPOSAN MEGSZORONGATTUK A LISTAVEZETŐT

Alaposan megszorongattuk a listavezetőt
Bár nem vezettünk a Szekszárd elleni pécsi rangadón, de nagyon közel voltunk a friss kupagyőzteshez, ám a végén Teja Oblakék örülhettek 74-67-es győzelmüknek. A PEAC-PÉCS kedden Sopronban kezdi a play-off-ot, amelynek visszavágója pénteken lesz Pécsett.
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS
Atomerőmű KSC Szekszárd
Atomerőmű KSC Szekszárd

Nem kezdtünk túl jól: négy perc telt el a mérkőzésből, amikor Gabriel Carrasco időkéréssel szakította meg a játékot 4-11-es állásnál, miután eladott labdánkból Theodoreán fejezhette be ziccerrel a szekszárdi támadást. Sokat nem változott ezután sem a játék képe, a vendégek gördülékeny, gyors támadójátékukkal hamar tíz pontos előnyre tettek szert (6-16). Wentzel Nóri bátor triplájával zárkóztunk Vucurovic vezérletével pedig tartottuk a frontot, sőt kép pontra fel is zárkóztunk (19-21). Meg is maradhatott volna akár ez a különbség az első tíz perc végére, kár volt a sok bekapott hárompontosért, az ötödik távolijukkal Bálint zárta a negyedet (22-27).

Támadásban és védekezésben is összeszedettebb játékot nyújtottunk a második negyedben, ennek is köszönhetően nem tudott nagyobb különbséget kialakítani a tolnai együttes, nálunk többen is betaláltak, Rasheed Rita kosarával egyre zsugorodott a differencia (30-31). A kék mezeseket Theodoreán tartotta. 34-35 után két szekszárdi kosárral, köztük Oblak hármasával megugrott a KSC hat ponttal. Nem roppantak össze ekkor sem a mieink, ismét visszajöttek a meccsbe Sanja Mandicék, Briana Roberson higgadt triplájával 43-45-re módosult az állás a nagyszünetre.

A vezetést nem sikerült átvennünk a fordulás után sem, a Szekszárd kicsit mindig meglépett, mi pedig igyekeztünk utolérni őket (23. perc 48-49). Pontatlanságainkat kihasználták Oblakék, a szlovén irányító vezérletével 58-50-re ellépett a vendéggárda a 26. percre. Gabriel Carrasco cserékkel próbálkozott, a nagy rohanásban pedig egy másfél percre befagyott az eredmény, majd Theodoreán büntetőivel ismét tíz lett közte, és ez a differencia meg is maradt a harmadik tíz perc végére is (52-62).

A remekül játszó, jól védekező és bátran dobó Wentzel Nóri hárompontosaival zárkóztunk közelebb, a 33. percben 60-67 után sajnálhattuk Imovbioh két kihagyott büntetőjét. Oblak szórt meg alaposan bennünket, 18. pontnál járt a 34. percben a KSC légiósa. Nem adtuk fel egy percre sem, Roberson is bevágott egy hármast, amivel négyre olvadt a vendégelőny, de jött a szokásos forgatókönyv, nem mentek be a kulcs-támadásaink, és ismét elléptek a vendégek (38. perc 65-74). Nagy fordulatok már nem jöttek, győzött és ezzel alapszakasz győztes lett a KSC Szekszárd.


PEAC-PÉCS – AKSC Szekszárd 67-74 (22-27, 21-18, 9-17, 15-12)
Pécs, 900 néző. V.: Földházi, Benczur, Mészáros
PEAC-PÉCS: Mandic 4, Wentzel 9/9, Rasheed 4, Vucurovic 14, Imovbioh 19. Csere: Licskai 7/3, Roberson 10/6, Demeter -, Szücs L. -, Szücs R. -. Edző: Gabriel Carrasco
AKSC Szekszárd: Studer Á. 8/6, Bálint 12/6, Theodoreán 11/3, Silva 5/3, McCall 16. Csere: Kiss -, Oblak 18/9, Mansaré 2, Studer Zs. -, Gereben 2. Edző: Zeljko Djokic

« vissza


Kiemelt támogatók:

JUNIOR DÖNTŐ UTÁN, A GYŐRI MECCS ELŐTT

Mérkőzés előtti interjú ügyvezetőnkkel a junior döntőről, egy fontos játékos-szerződtetésről és az előttünk álló feladatokról

© Minden jog fenntartva