PEAC-Pécs Menü
TIPPMIX PRO

ALAPOSAN MEGSZORONGATTUK A CEGLÉDET

Alaposan megszorongattuk a Ceglédet
Végig nyílt meccsre kényszerítettük a jóval esélyesebb, más célokért harcoló ceglédieket, de utolérni nem sikerült Ortizékat, akik 58-53-ra győztek.
VBW CEKK Cegléd
VBW CEKK Cegléd
PEAC-PÉCS
PEAC-PÉCS

Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, mind védekezésben, mind támadásban alaposan bealudtunk az elején. A ceglédieknél négy játékos is betalált, közte két hárompontossal, így két és fél perc elteltével 10-0 állt az eredményjelzőn. Csirke Ferenc időkérése után Wentzel Nóri egyéni akcióval bontotta meg a kék mezesek védelmét, majd próbáltunk tovább zárkózni, 12-7-ig sikerült is valamelyest. McBryde hármasa után Kiss Virág is betalált a 6,75-ön túlról (6. perc 15-10). A hatalmas energiával játszó Wentzel Nóri két büntetőjével már csak három pont volt közte, de a negyed vége Sotiriouéknak sikerült jobban (21-14). Mint ahogyan a második játékrész első percei, a légiósai vitték a hátukon a CEKK csapatát, tizenegy pontos előnyre tettek szert (28-17). Nálunk továbbra is a harcosan kosárlabdázó Wentzel Nóri volt aki meccsben tartott bennünket, sajnos légiósaink, ma nem sokat tudtak hozzátenni a játékunkhoz. A nagyszünetre kilenc pontos hátrányban mehettünk az öltözőbe (39-30).

A fordulás után Wentzel Nóri nyitott egy triplával, majd 45-34 után varázsütésre összeállt a védekezésünk, ami jobb támadójátékot is hozott magával, így fokozatosan faragtunk a hátrányunkon, egy 8-0-s sorozattal mindössze három lett közte (45-42). Elbizonytalanítottuk a ceglédieket támadásban, Szücs Réka harcos labdaszerzéseivel vétette magát észre. Moore húzta ki csapatát egy duplával, amire Kaposi Pálma egy kétpontossal válaszolt. 47-44-nél érkezett el a záró periódus, úgy, hogy az utolsó támadásnál Sánta Petra ráemelt egy triplát, nem sok hiányzott ahhoz, hogy egálra hozzuk a meccset. Paula Strautmane megszerezte első pontjait a mérkőzésen, amivel egy pontra zárkóztunk (47-46), majd Gorjanácz duplája és McBryde triplája után ismét fellélegezhettek a kék mezesek. Egyre fáradó húzóembereink mellé nagyon hiányzott ezen az estén még néhány jó teljesítmény, mert ezzel együtt is egy nyílt mérkőzést tudtunk játszani, amit végül 58-53-ra megnyert a CEKK.

Folytatás vasárnap, a TFSE MTK érkezik Pécsre, a találkozó 17 órakor kezdődik.

VBW CEKK Cegléd – PEAC-PÉCS 58-53 (21-14, 18-16, 8-14, 15-8)
Monor, 50 néző. V.: Cziffra, Lengyel, Oláh

Cegléd: Ortiz 12/3, Révész 2, Sotiriou 7/3, McBryde 12/6, Bozóki 8. Csere: Gorjanácz 6, Moore 4, Kobolák 2, Szirony 5, Böröndy -. Edző: Kontantinos Keramidas
PEAC-PÉCS: Sánta -, Wentzel 19/6, Strautmane 2, Kiss 7/3, Andusic 4. Csere: Sarok 4, Szücs R. 11/3, Kaposi 6. Edző: Csirke Ferenc, Szentendrei Áron

Csirke Ferenc: Nagyon bosszús vagyok. A kulcsmomentum az volt, ahogy elkezdtük a mérkőzést. Idegenben nem szabad így kezdeni, mert rengeteg energiát kellett mozgósítani, hogy felzárkózzunk. Védekezésünk főleg a második félidőben extra volt, de sajnos ilyen dobószázalékkal nem tudunk mérkőzést nyerni.
Szűcs Réka: Úgy készültünk erre a mérkőzésre, hogy nyerhető, de főleg támadásban, sajnos nem sikerült mindent úgy csinálni, ahogy gyakoroltuk. Sajnáljuk, hogy ez az idegenbeli összecsapás így alakult, de a hétvégén már egy újabb fontos meccs vár ránk, ezt a mait elfelejtjük és arra kell készülnünk.
Kostas Keramidas: Nagyon örülök a győzelemnek. Keményen dolgoztunk, készültünk. A mai győzelmünk kulcsa a védekezés volt, fegyelmezetten és jól védekeztünk, és a lányok figyeltek a lepattanókra is.
Dominique McBryde: Sokat dolgoztunk ezért a győzelemért és nagyon büszke vagyok a csapattársaimra, mert mindenki kivette belőle a részét. Nagyon örülünk, hogy ismét győztünk, és remélem, ha így dolgozunk tovább, jönnek majd a győzelmek is.


« vissza


Kiemelt támogatók:

A KÖZVETLEN RIVÁLISUNKHOZ UTAZUNK

A ceglédi túra előtt Kond Árpádot kérdeztük

© Minden jog fenntartva